Ἔπιπλα ἀπὸ …παλέτες!

Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Καναπές-από-παλέταΠρὸ ἡμερῶν παρουσιάσαμε μίαν οἰκονομικὴ ἰδέα γιὰ σπίτια ἀπὸ παλέτες. 
Μία λύσις ἀπίστευτα φθηνή, ποὺ ὅμως ἐλάχιστα ἔχει προωθηθεῖ.
Ἐπεὶ δὴ ὅμως οἱ ἄστεγοι αὐξάνονται, ἡ οἰκονομικὴ πίεσις μεγαλώνει καὶ φυσικὰ ἡ κατάστασις ὁδηγεῖ ὅλο καὶ περισσοτέρους σὲ ἀδιέξοδα, καλὸ θὰ ἦταν νὰ τὴν ἔχουμε ὑπ’ ὄψιν μας κι ἀχρείαστος νὰ εἶναι… 
Κι ἐπεὶ δὴ ἕνα σπίτι ἀπὸ παλέτες χρειάζεται ἐπίσης κι ἔπιπλα, ἰδοῦ σήμερα καὶ  ἡ ἐναλλακτική.

Φιλονόη. 

έξυπνοι τρόποι για να μετατρέψετε παλέτες σε μοναδικά κομμάτια επίπλων

 

Ράφια

1. DIY ράφι από παλέτες για δοκιμαστήριο κρασιώνἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-από-παλέτες-για-δοκιμαστήριο-κρασιών

Αυτό είναι ένα ευφυές έργο που δημιουργήθηκε από ένα ζευγάρι που άνοιξε μια αίθουσα γευσιγνωσίας και αποφάσισε να δώσει ένα αγροτικό ντεκόρ. Ως εκ τούτου αποφάσισαν να χρησιμοποιούν παλέτες, βαρέλια κρασιού, και λινάτσα για να δημιουργήσουν ένα μπαρ DIY. Κατέληξαν με ένα πρωτότυπο, λειτουργικό και πολύ φθηνό μπαρ που ήταν σε θέση να κάνουν οι ίδιοι. Περισσότερα εδώ.
2. Ράφια επίδειξης από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Ράφια-επίδειξης-από-παλέτες

Ακόμα κι αν τα ράφια δημιουργήθηκαν με λειτουργικό τρόπο σαν χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά χώρου με τη μορφή ραφιών επίδειξης. Δείτε αυτό το όμορφο κομμάτι που είναι κατασκευασμένο από ξυλεία παλετών. Σίγουρα είναι ένα έργο που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας με ελάχιστα χρήματα.

3. Ράφια κουζίνας από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Ράφια-κουζίνας-από-παλέτες

Ένα μέρος όπου ο χώρος αποθήκευσης ποτέ δεν είναι αρκετός  είναι η κουζίνα. Πάντα θα υπάρχει κάτι που πρέπει να αποθηκεύσετε κάπου. Ράφια συνήθως είναι πολύ πρακτικά στην κουζίνα για τα αντικείμενα που μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε πολύ συχνά και να αποφύγετε την αποθήκευση τους σε ντουλάπια. Τα εν λόγω πρακτικά ράφια έχουν γίνει από μια παλέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το κόψετε ίσως προς τα δεξιά διαστάσεις και τοποθέτηση στον τοίχο.
4. DIY ράφι κρεμάστρα για παλτό από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-κρεμάστρα-για-παλτό-από-παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-κρεμάστρα-για-παλτό-από-παλέτες_1 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-κρεμάστρα-για-παλτό-από-παλέτες_2 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-κρεμάστρα-για-παλτό-από-παλέτες_2 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-κρεμάστρα-για-παλτό-από-παλέτες_3 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! ράφι-κρεμάστρα-για-παλτό-από-παλέτες_4Προσωπικά βρίσκω αυτό το κομμάτι πολύ ενδιαφέρον. Είναι ένα ράφι για παλτό που έγινε από μια παλέτα από ξύλο. Το μόνο που χρειάζετε ήταν να την εγκαταστήσετε στον τοίχο και να χρησιμοποιήσετε κάποιο χρώμα για να δώσετε μια φρέσκια και δυναμική εμφάνιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα, όπως σε αυτή την περίπτωση ή να πάτε για κάτι πιο απλό.

Καναπέδες και πάγκοι

5. DIY πάγκος για γλάστρες από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πάγκος-για-γλάστρες-από-παλέτες

Αν σας αρέσουν τα λουλούδια, εδώ είναι μια πρωτότυπη ιδέα για ένα νέο αξεσουάρ κήπου. Αυτός ο χαριτωμένος πάγκος είναι κατασκευασμένος από δύο παλέτες. Είναι μόνο ένα παράδειγμα για το τις θα μπορούσε να φτιάξετε. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε το δικό σας σχέδιο, ίσως κάτι πιο εμπεριστατωμένο  που θα φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα φυτά. Μπορείτε να το χρωματίσετε, επίσης, ή να το αφήσετε έτσι. Περισσότερα εδώ.
6. DIY πολυθρόνα κήπου από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πολυθρόνα-κήπου-από-παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πολυθρόνα-κήπου-από-παλέτες_1 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πολυθρόνα-κήπου-από-παλέτες_2 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πολυθρόνα-κήπου-από-παλέτες_3 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πολυθρόνα-κήπου-από-παλέτες_4Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν κήπο τότε ίσως γνωρίζετε πόσο ξεκούραστο και ευχάριστο είναι να πάμε εκεί και απλά να απολαύσετε την ησυχία και το καταπράσινο περιβάλλον. Φανταστείτε να το κάνουμε αυτό σε μια άνετη πολυθρόνα που, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι παλέτες. Έχουμε παρουσίασε ένα παρόμοιο έργο στο πρώτο άρθρο, ώστε να μπορείτε να δείτε και αυτό για περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να κάνετε την καρέκλα.
7. Κρεβάτι πλατφόρμα από παλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Κρεβάτι-πλατφόρμα-από-παλέτα
Όπως έχετε δει μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες για να δημιουργήσετε χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι. Αυτό είναι ένα πιο περίτεχνο σχέδιο που καταλήγει σε μια πλατφόρμα κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση είστε σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερες από μία παλέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις ενώσετε με ασφάλεια  αλλά και να δώσετε προσοχή στις διαστάσεις. Μπορείτε να τις χρωματίσετεα ή να τις αφήσετε έτσι.
8. Βρεφικό κρεβάτι από παλέτα
 Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Βρεφικό-κρεβάτι-από-παλέτα
Επειδή είναι τόσο εύκολο και φτηνό να δημιουργήσει κομμάτια επίπλων χρησιμοποιώντας παλέτες, γιατί να μην τα χρησιμοποιούν για πιο περίτεχνα σχέδια, όπως ένα κρεβάτι μικρών παιδιών, για παράδειγμα. Το γεγονός ότι έχετε επιλέξει να κάνετε ένα κρεβάτι από παλέτες για το παιδί σας δεν σημαίνει ότι δεν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε περισσότερα για την άνεση τους, αλλά αυτό δείχνει πόσο δημιουργικοί μπορείτε να είστε και είμαι σίγουρος ότι το παιδί σας θα είναι ευτυχισμένο αν είναι σε ηληκία που μπορεί να σας βοηθήσει με το έργο σας.
9. πάγκοπαλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πάγκοπαλέτα
Ένας πάγκος είναι σχετικά εύκολο να γίνει χρησιμοποιώντας παλέτες. Παίρνει λιγότερο από 2 ώρες για να τον  κάνετε και είναι φθηνός και δημιουργικός. Ο πάγκος απαιτεί ένωση δύο παλετών. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορείτε να τις χρωματίσετε και επίσης να προσθέσετε μερικά μαξιλάρια για περισσότερη άνεση.
10. Ανάκλιντρο κρεβάτι ημέρας από παλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Ανάκλιντρο-κρεβάτι-ημέρας-από-παλέτα
Παλέτες μεταφοράς είναι ιδανικές για τη δημιουργία ενός κρεβατιού. Βασικά είναι να έχουν ήδη κοπεί στις σωστές διαστάσεις και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στοίβαξετε  δύο από αυτές τη μια πάνω στην άλλη, με ασφάλεια και να προσθέσετε ένα στρώμα. Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα δημιουργικοί, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές μονάδες αποθήκευσης, όπως συρτάρια, για παράδειγμα, αλλά θα πάμε να χρειαστεί πολλή υπομονή για αυτό.
11. DIY παραλιακός πάγκος με τέντα από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! πάγκος-με-τέντα-από-παλέτες
Ένας άλλος δημιουργικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε παλέτες είναι  για να δημιουργήσετε μια σκιασμένη γωνιά κοντά στην παραλία ή τη λίμνη, κάπου όπου θα μπορείτε να έχετε ησυχία και να χαλαρώσετε. Στην περίπτωση αυτή ο παλέτες είναι η βάση. Θα χρειαστείτε επίσης κάτι απαλό, όπως ένα σεντόνι, να τοποθετήσει στην κορυφή. Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο και δύο βέργες για να δημιουργήσει ένα καταφύγιο και είστε έτοιμοι. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκ νέου αυτό οπουδήποτε.

Διάφορα

12. Πάνελ τοίχου από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Πάνελ-τοίχου-από-παλέτες

Εάν έχετε την υπομονή και το χρόνο  μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο με αυτό. Είναι ένα πάνελ τοίχου κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από παλέτες. Για να δημιουργήσει αυτό θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις παλέτες  και τοποθετήστε τα κομμάτια πάνω στον τοίχο μέχρι να είναι πλήρως καλυμμένος με ξύλο. Θα χρειαστεί επίσης πιθανώς να κόψει μερικά κομμάτια. Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα ή ακόμα και χρώμα στον τοίχο για ένα πιο όμορφο αποτλεσμα.
13. Ξύλινη γλάστρα από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Ξύλινη-γλάστρα-από-παλέτες
Εδώ είναι μια άλλη δημιουργική ιδέα για ένα έργο από παλέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες ή οποιαδήποτε άλλα μέρη του ξύλου για να δημιουργήσουν μια όμορφη γλάστρα. Είναι πραγματικά πολύ απλό. Αποφασίστε σχετικά με τις διαστάσεις και τα υπόλοιπα θα έρθουν σε σας. Δεδομένου ότι το ξύλο δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια γλάστρα λόγω της υγρασίας, ίσως θα πρέπει πιθανώς καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε ως δοχείο για γλάστρα. Ακόμα, είναι μια έξυπνη ιδέα.
14. Χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-παλέτες
Αυτό είναι ίσως το πιο εκπληκτικό έργο μέχρι τώρα. Είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από μια παλέτα. Δεν είναι η πιο γιορτινή διακόσμηση θα μπορούσατε να κάνετε, αλλά είναι ένα αστείο έργο. Είναι κάτι πρωτότυπο και, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι που όλοι θα ήθελαν, το βρίσκω διασκεδαστικό και πραγματικά αρκετά πρωτότυπο.
15. Δάπεδα από παλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Δάπεδα-από-παλέτα
Θα συνειδητοποιήσατε ότι οι παλέτες είναι βασικά κομμάτια από ξύλο και μοιάζουν με το παρκέ που μερικοί από μας έχουν στα σπίτια τους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες για να καλύψετε το πάτωμά σας και να δημιουργήσετε μια αγροτική και πρωτότυπη όψη. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξηγήσουμε τη διαδικασία που είναι πολύ απλή και μπορείτε να το καταλάβετε από μόνοι σας.
16. Κεφαλάρια από παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Κεφαλάρια-από-παλέτες Ἔπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Κεφαλάρια-από-παλέτες_1

Ένα πολύ εύκολο και απλό έργο είναι να κάνετε ένα κεφαλάρι για το κρεβάτι σας. οι παλέτες είναι πραγματικά αρκετά χρήσιμο σε αυτή την περίπτωση, επειδή διαθέτουν ήδη το σχήμα που χρειάζεστε. Αν θέλετε μπορείτε να τις καλύψετε με ύφασμα ή να τις χρωματίσετε.

Τραπέζια

17. Μονάδα TV από παλέτεςMy beautiful picture

18. Μικρό τραπεζάκι από παλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Μικρό-τραπεζάκι-από-παλέτα
19. Τραπέζι πικ-νικ από παλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Τραπέζι-πικ-νικ-από-παλέτα
20. Καναπές από παλέταἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Καναπές-από-παλέτα
21. Εξωτερική τραπεζαρία απο παλέτεςἜπιπλα ἀπὸ ...παλέτες! Εξωτερική-τραπεζαρία-απο-παλέτες
 
σχετικὰ θέματα:

Σπίτια ἀπὸ …παλέτες!

(Visited 889 times, 1 visits today)
One thought on “Ἔπιπλα ἀπὸ …παλέτες!

 1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Σπίτια ἀπὸ …παλέτες! » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply