Ἀντί γιά τόν γιατρό νά πηγαίνουμε στόν κτηνίατρο

Ἀντί γιά τόν γιατρό νά πηγαίνουμε στόν κτηνίατροΟἱ Ἕλληνες, κύριε Χαρδαβέλλα, ἔχουν χάσει τήν ἀξιοπρέπειά τους πρό πολλοῦ. Αὐτά πού βιώνουν σήμερα εἶναι τό ἀποτέλεσμα τῶν ἐπιλογῶν του. 

Τῶν ἐπιλογῶν πού ἔκανε τήν 6η Μαΐου, τήν 16 Ἰουνίου, τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2009 κλπ.

Τῶν ἐπιλογῶν πού ἔκανε ὅταν ἐγλειφε κατουρημένες ποδιές γιά νά πάρῃ μία θέσι στό δημόσιο γιά νά ξύνῃ τά φρύδια του καί νά τόν ταΐζουν αὐτοί πού ἠργάζοντο (ἰδιωτικοί ὑπάλληλοι καί ἐπαγγελματίες).

Τῶν ἐπιλογῶν πού ἔκανε ὅταν στήριξε τήν «γενιά τοῦ πολυτεχνείου» γιά νά ξεχαρβαλώσῃ τό κράτος καί τήν ὑγιῇ οἰκονομία πού ὑπῆρχε. 

Ἡ «χούντα» ἔστησε κράτος καί οἱ ἐπαναστάτες τοῦ κώλου τό ξεχαρβάλωσαν. 

Στίς γαλέρες, λοιπόν καί χωρίς γιατρό. Πολυτέλειες. Κατ΄εὐθείαν στήν «κούτα».

Ἄς μή ῥίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα, κύριε Χαρδαβέλλα. Κι ἐσεῖς μαζί.

Ὅπως στρώνουμε κοιμόμαστε. Φᾶτε δημοκρατία, τώρα.

Μινώταυρος

Μᾶς δίνουν φάρμακα γιά ζῶα

Την άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις

Ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει τον Έλληνα πολίτη η ανελέητη τρόικα –αλλά και η δικής μας υποταγμένη κυβέρνηση στους ληστές της ζωής μας και του μέλλοντός μας- είναι αυτή η ιστορία με τα φάρμακα.

Η εντολή από Τόμσεν και λοιπούς γκαουλάιτερ στους Σαμαρά και Στουρνάρα είναι σαφής: «Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν θα παρέχουν στον ασθενή το ειδικό φάρμακο που χρειάζεται, για να γίνει καλά, αλλά φάρμακο γενικής κατηγορίας (τα λεγόμενα γενόσημα) ώστε όταν πάει ο ασθενής στο φαρμακείο ο φαρμακοποιός να του δίνει το φθηνότερο σκεύασμα της κατηγορίας αυτής των γενοσήμων».

Αλλά ακόμα και στα άλογα ή τα σκυλιά, όταν τα πάμε στον κτηνίατρο, έχουν το συγκεκριμένο φάρμακό τους για να θεραπευτούν.

Για την τρόικα όμως ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται σαν μία αγέλη ζώων που αν χαθούν και μερικοί άνθρωποι από μη χρήση των φαρμάκων που χρειάζονται, ε, δεν έγινε και τίποτα… Ίσως είναι και καλύτερα για να ξεφορτωθούμε μερικούς συνταξιούχους

Αυτή την άθλιααπάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις περί γενοσήμων και λοιπά.

Και όπως είπε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ:  «Πρόκειται για μία ρύθμιση που πλέον στερεί κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας από το μέσο Έλληνα πολίτη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός, μεγαλύτερη εξαθλίωση, από το να σου στερούν την υγεία σου».

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που πρέπει η απόφαση περί γενοσήμων εδώ και τώρα να καταργηθεί:

1) Γιατί δημιουργεί άμεσο κίνδυνο σε ασθενείς με απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.

2) Γιατί δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική οικονομία. Αντίθετα δημιουργεί νέα προβλήματα.

3) Γιατί απειλεί με κλείσιμο υγιείς φαρμακευτικές εταιρείες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, άρα δημιουργεί εν δυνάμει νέους υποψήφιους άνεργους.

4) Γιατί βάζει τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής γενοσήμων στην ελληνική αγορά, χωρίς μάλιστα εσωτερικό ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι οι ξένες πολυεθνικές θα πουλάνε στην Ελλάδα κάποια στιγμή πιο ακριβά τα γενόσημα απ’ ό,τι κοστίζουν σήμερα τα ειδικά φάρμακα.

Γι’ αυτούς τους τέσσερις πραγματικούς και σημαντικούς λόγους η κυβέρνηση πρέπει να βρει το κουράγιο ακόμη και σήμερα να αποσύρει το σχετικό νόμο.

πηγή

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply