Διαλῦστε τὰ μνημεῖα πολιτισμοῦ γιὰ νὰ μὴν ἐνοχλοῦν τὶς θρησκεῖες!

Διαλῦστε τὰ μνημεῖα πολιτισμοῦ γιὰ νὰ μὴν ἐνοχλοῦν τὶς θρησκεῖες!Πρὸ ἐτῶν ἀνετίναξαν οἱ Ταλιμπάν Βούδα γιατὶ ἐνοχλοῦσε τὰ πιστεύω τους!
Μετὰ ἄλλοι κατέστρεψαν καὶ καταστρέφουν, ἤ σκοπεύουν νὰ καταστρέψουν, ἕνα σωρὸ σπαράγματα ἀρχαίων πολιτισμῶν, γιὰ τοὺς ἰδίους λόγους!
Τώρα Αἰγύπτιοι φανατικοὶ ζητοῦν νὰ καταστραφοῦν οἱ πυραμίδες. 
Καί ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού τούς ἀκοῦν; Πού συζητοῦν μαζύ τους; Πού τούς ἐπιτρέπουν νά ὑπάρχουν;

Ἀμὰν πιὰ μὲ τὴν ἀνεγκεφαλίτιδα…
Ἔως πότε;

Φιλονόη.

Αίγυπτος: Σαλαφιστές Μουσουλμάνοι ζητούν την καταστροφή των Πυραμίδων


Κάιρο-Αίγυπτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι σαλαφιστές της Αιγύπτου έπεσαν στην προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης με την αμφιλεγόμενη κλήση τους για την καταστροφή των αιγυπτιακών Πυραμίδων και Σφιγγών με το σκεπτικό ότι είναι σύμβολα της ειδωλολατρίας και βρίσκονται σε αντίθεση με το Ισλάμ.
 


Μετά το επαναστατικό κύμα που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, άρχισε η ‘εποχή’ της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας». Αυτή η πολιτική ομάδα που έχει συντηρητικές αξίες και  περιορίζει την ελευθερία των πολιτών της χώρας, εμπνέει φόβο στο λαό.

Την περασμένη εβδομάδα σε μια παράσταση του πιο δημοφιλούς καναλιού της αιγυπτιακής τηλεόρασης, Σαλαφιστές Μουσουλμάνοι σχολίασαν για το μέλλον των πυραμίδων της χώρας.

«Όλα τα αγάλματα ή τα είδωλα που λάτρευαν στο παρελθόν πρέπει να καταστραφούν. Είτε μας αρέσουν, είτε όχι. Είναι καθήκον μας να τα αφανίσουμε», είπε ο εκπρόσωπός τους  Μουργκάν Σαλέμ αλ Γκοχάρι.

Δεν είναι μόνο για εθνική υπερηφάνεια

Η συζήτηση στράφηκε σε άλλο επίπεδο, ότι δηλαδή  δεν είναι μόνο μνημεία του παρελθόντος οι Πυραμίδες, αλλά πηγή κέρδους από τα εκατομμύρια των τουριστών που τις επισκέπτονται ερχόμενοι στην Αίγυπτο αποκλειστικά για να τις δουν από κοντά.

Ο Μουργκάν Σαλέμ αλ Γκοχάρι όμως επέμενε ότι το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όσο υπάρχουν  φτωχοί στη χώρα.

«Τα πραγματικά μας προβλήματα», είπε, «δεν είναι οι τάφοι των Φαραώ και οι πυραμίδες τους αλλά οι άνθρωποι. Εξάλλου ποιος σήμερα λατρεύει τους μιαρούς τάφους των Φαραώ; Κανείς. Στο Ισλάμ δεν επιτρέπονται οι μιαροί τάφοι των ειδωλολατρών».

Οι Αιγύπτιοι, οι οποίο ασχολούνται με τον τουρισμό στη χώρα εκφράζουν τις ανησυχίες τους με τις απόψεις αυτές  των φανατικών μουσουλμάνων και φοβούνται μήπως η κυβέρνηση λάβει μέτρα για τον περιορισμό των επισκεπτών στις πυραμίδες των Φαραώ, σημειώνει το Αλ Τζαζίρα.
(Visited 13 times, 1 visits today)
One thought on “Διαλῦστε τὰ μνημεῖα πολιτισμοῦ γιὰ νὰ μὴν ἐνοχλοῦν τὶς θρησκεῖες!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Διαλῦστε τὰ μνημεῖα πολιτισμοῦ γιὰ νὰ μὴν ἐνοχλοῦν τὶς θρησκεῖες! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply