«Φέρε τὸ φαγητό σου, ἀλλὰ γιὰ νὰ φᾷς θὰ …πληρώσῃς!!!»

Καλλίτερα δὲν θὰ μποροῦσε νὰ πηγαίνῃ ἡ Εὐρωζώνη!
Στὴν Ἰσπανία γιὰ παράδειγμα οἱ μαθητὲς πλέον ἐὰν θὰ θέλουν νὰ χρησιμοποιήσουν τὴν σχολικὴ τραπεζαρία, θὰ πρέπῃ νὰ πληρώνουν ἔως καὶ τρία εὐρώπουλα!!!
Κοντολογίς, ἕνας δημόσιος χῶρος, διότι τὰ σχολεῖα, πολλῷ δὲ μᾶλλον οἱ σχολικὲς τραπεζαρίες, εἶναι δημόσιοι χῶροι, θὰ πρέπῃ γιὰ νὰ χρησιμοποιηθοῦν νὰ …ξαναπληρώνονται!
Ἔ μᾶς προεισέπραξαν γιὰ νὰ κτίσουν τὰ σχολεῖα, ἔ μὰ ἔφαγαν ὅσα ἔφαγαν στὴν διαδρομή, τώρα ἔρχονται νὰ ἀξιώσουν κι ἐπὶ πλέον πληρωμή!

Κι ἐπεὶ δὴ ὅπου Ἰσπανίας καταστάσεις, ἀποφάσεις, νόμοι βλέπετε κι Ἑλλάδα ἤ Ἰταλία ἤ Πορτογαλία, νὰ τὸ ξέρουμε, δὲν ὑπάρχει περίπτωσις κάποιος ἀπὸ ἐμὰς νὰ γλυτώσῃ ἀπὸ τὴν παράνοια!
Εἶναι βλέπετε κολλητικὴ κι ἀκραῖα μεταδοτική!

Φιλονόη.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας όπως  η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στη σχολική τραπεζαρία, εφόσον φέρνουν το καλαθάκι τους από το σπίτι. ”Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία”, εξήγησε ο Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην  περιοχή της Μαδρίτης. 

Ο λόγος πίσω από την ενδεχόμενη απόφαση είναι η προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων αυτών των περιοχών. Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος φέρνει το κολατσιό του στο σχολείο και θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο της καντίνας για να φάει θα πληρώνει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα. Ανάλογα μέτρα σκοπεύει να πάρει και η Βαλένθια, ενώ μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν στους μαθητές να φέρνουν μαζί τους φαγητό παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν για παράδειγμα ένα παιδί είχε αλλεργία σε κάποια τρόφιμα.

Ο  εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια, Μικέλ Σολέρ, τόνισε ότι ”η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους”.

Οι σύλλογοι γονέων και η αριστερή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει το μέτρο ως άδικο, καθώς πλήττει τους πιο φτωχούς.

Leave a Reply