Προκλητικὴ βιτρίνα ἔφτιαξε ὁ Fokas ….παίζοντας μὲ τὴν …πείνα!

 

Τέτοιες περιπτώσεις σαν την παρακάτω που θα διαβάσετε,ο θυμόσοφος λαός έχει προνοήσει να τις «ντύσει» με ωραίες παροιμίες όπως :« Τι του λείπει του ψωριάρη,φούντα με μαργαριτάρι»… ή « όλα τα είχε η Μαριωρή,ο φερετζές της έλειπε» και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες που προς στιγμήν μου διαφεύγουν.


Έτσι λοιπόν και τα καταστήματα Focas στην Ερμού,που μας υποδεικνύουν ότι μπορεί να είμαστε πεινασμένοι,αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε και ντεμοντέ πεινασμένοι…μπορούμε να ψωμολυσάμε με στυλ και γούστο!

Ἐχει άλλη χάρη βρε παιδί μου,όταν δεν έχεις πληρώσει το ενοίκιο σου ή την ασφάλειά σου,αλλά φοράς ένα επώνυμο ρούχο αγορασμένο από του Foca,που σημειωτέον έχει ζητήσει να μπεί στο άρθρο 99 περί πτωχεύσεως και έχει να πληρώσει από τον Αύγουστο το προσωπικό του!   

Πως να το κάνουμε;; Πεινάμε,αλλά…στυλάτα!

Σεμέλη

Καμμία επαφή με την πραγματικότητα δεν πρέπει να έχει ο εμπνευστής της βιτρίνας του πολυκαταστήματος Fokas στην Ερμού με την ατυχέστατη …έμπνευση και επιλογή του σλόγκαν  «hungry but chic» («πεινασμένος αλλά σικ»).

Πρόκειται για το φετινό σλόγκαν της Kookai, το οποίο όμως στην Ελλάδα της πραγματικής πείνας και της υψηλής ανεργίας, αποτελούν πρόκληση, ειδικά όταν στον ίδιο δρόμο υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πεινάνε και κοιμούνται σε χαρτόκουτες και κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται, για το εάν θεωρούνται ….σικ!  

Απορίας άξιο είναι και το γεγονός, ότι το σλόγκαν αυτό τοποθετήθηκε σε ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας, που έχει ζητήσει να ενταχθεί στον πτωχευτικό νόμο του άρθρου 99 για προστασία από τους πιστωτές της, έχοντας αφήσει τους εργαζόμενούς της απλήρωτους από τον περασμένο Αύγουστο.

Πεινασμένοι λοιπόν είναι και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, μίας επιχείρησης που θεωρεί ότι η πείνα …μπορεί να είναι και …σικ! Για την ίδια καμπάνια πάντως υπήρχε και το σλόγκαν  «single but chic», αλλά …άγνωστο γιατί, οι άνθρωποι της επιχείρησης ..επέλεξαν το πλέον ανάρμοστο λογοπαίγνιο για την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply