Στὴν ἀρχὴ τὴν ξεπαγώνουν καὶ μετὰ τὴν ξαναπαγώνουν!!! Παράνοια!

Τρόπους ανάκτησης των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική αναζητούν οι ειδικοί. Η νέα πρόταση είναι να μπλοκάρουμε το ηλιακό φως στην ατμόσφαιρα

Τώρα δὲν φταῖνε αὐτοὶ ποὺ θὰ ἀρχίσουν μὲ τὴν ἄδειά μας τοὺς ψεκασμούς…

Πῶς ἀλλοιῶς θά ἐπιφέρουν σκίασι τῆς γῆς καί κατ’ ἐπέκτασιν ψύξι τῶν πόλων;
Αὐτὸ βέβαια ποὺ οὐδεῖς ἀπαντᾷ εἶναι τὸ γιατὶ ἡ Ἀνταρκτικὴ ἐξαπλώνει τοὺς πάγους της καὶ ἡ Ἀρκτικὴ τοὺς μειώνει.
Μήπως ἔχουν βάλει τό βρωμόχερό τους πρό κειμένου νά μειωθοῦν;
Βέβαια, ἡ ἴδια ἡ Ἀρκτική, ἀναγεννᾶ πάγους. Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν πιάνεται…
Κατὰ πῶς φαίνεται ἡ παρέμβασίς τους εἶναι ἰσχυροτέρα… Γιὰ τὴν ὤρα τοὐλάχιστον…

Ξέρετε ὅμως τί ἔχουν πάθει;
Κατὰ πῶς τὴν πάτησαν μὲ τὴν διάσημη πλέον τρύπα τοῦ ὄζοντος, ἔτσι τὴν πατοῦν καὶ μὲ τοὺς πάγους.
Ἡ τρύπα τοῦ ὄζοντος, παραλόγως, καταρρίπτοντας κάθε τους ἐπέμβασι κι ἀκυρώνοντας κάθε τους δολιοφθορά, ὄχι μόνον ἔχει ἀρχίσει καὶ κλείνει, ἀλλὰ μᾶλλον δὲν προλαβαίνουν πλέον νὰ ἐντοπίσουν τὰ πρώην ἴχνη τῆς ζημιᾶς ποὺ προεκάλεσαν.  Ἐν ὁλίγοις, ἡ τρύπα τοῦ ὄζοντος ἦταν περιττὴ γιὰ τὸν πλανήτη καὶ ὁ πλανήτης τὴν στέλνει στὰ …ἀζήτητα!

Κάπως ἔτσι τὴν ἔχουν πατήσει καὶ μὲ τοὺς πάγους.
Λιώνουν, λιώνουν, λιώνουν αὐτοί, ἀλλὰ οἱ πάγοι ἔχουν παλαβώσει καὶ ἐπαναδημιουργοῦνται!
Σιγὰ μὴν καὶ ἀκούσῃ ἡ γῆ τὴν παράνοιά της. Ἔχει καλλίτερα καὶ ὀρθότερα προγράμματα νὰ ἐξυπηρετήσῃ!!

Σχέδιο «Παγώστε ξανά την Αρκτική» !

Ειδικοί προτείνουν κλιματική παρέμβαση μέσω γεωμηχανικής
Νέα Υόρκη

Ομάδα ειδικών προτείνει τη χρήση γεωμηχανικής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Υποστηρίζουν ότι «εμφυτεύοντας» σωματίδια αντανάκλασης στην ατμόσφαιρα το ηλιακό φως θα μπλοκάρεται μεταβάλλοντας έτσι τις κλιματικές συνθήκες στη Γη. Ενα από τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης θα είναι σύμφωνα με τους ερευνητές η επιστροφή των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, το συνεχές λιώσιμο των οποίων προκαλεί πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η πρόταση

Η ποσότητα των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική έφτασε σε ιστορικό χαμηλό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η έκταση που κάλυπταν οι πάγοι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η μισή από εκείνη που κάλυπταν τη δεκαετία του 1980.

Ερευνητές με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κιθ, καθηγητή εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, έκαναν δύο ξεχωριστές μελέτες στις οποίες χρησιμοποίησαν κλιματικά μοντέλα για να διαπιστώσουν αν θα ήταν εφικτή η αντιστροφή της κατάστασης αν διαχέαμε στην ατμόσφαιρα σωματίδια που αντανακλούν το ηλιακό φως.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μειώνοντας μόλις κατά 0.5% τη διείσδυση του ηλιακού φωτός στη Γη οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική θα επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Αναφέρουν ότι χρειάζονται λίγοι «βομβαρδισμοί» σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που θα πρέπει να γίνουν στο Ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, το θερμό ρεύμα που επηρεάζει τις κλιματικές συνθήκες στο Βόρειο Ημισφαίριο. Εκτιμούν μάλιστα ότι το κόστος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι απαγορευτικό αφού υπολογίζουν ότι απαιτείται ένα ποσό γύρω στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι μελέτες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Physical Review Letters».

Οι αντιρρήσεις

Ακόμη και αν θεωρητικά το σχέδιο αυτό είναι εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό όσον αφορά την επίτευξη του στόχου της ανάκτησης των αρκτικών θαλάσσιων πάγων υπάρχει ο σταθερός αντίλογος που έχει αναπτυχθεί στην επιστημονική κοινότητα για τη γεωμηχανική.

Πολλοί επιστήμονες έχουν διατυπώσει την άποψη ότι πολλές ιδέες και σχέδια της γεωμηχανικής είναι εφαρμόσιμα μεν και θα μπορούσαν σε πρώτο επίπεδο να αποδώσουν περιορίζοντας ή και αντιστρέφοντας τις κλιματικές αλλαγές όμως κάθε μια εξ αυτών θα προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Για παράδειγμα, τα τεχνητά νέφη θα μειώσουν μεν τη θερμοκρασία αλλά θα προκαλέσουν άλλες κλιματικές μεταβολές όπως τη διακοπή των βροχοπτώσεων και της εμφάνισης των μουσώνων η παρουσία των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη. Η εφαρμογή άλλων ιδεών θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή τοπικών ή και ευρύτερων οικοσυστημάτων

Βῆμα

Μία χαρά!
Εἴπαμε, στὸ τέλος θὰ τοὺς παρακαλάμε νὰ μᾶς ψεκάζουν γιὰ νὰ γλυτώσουμε ἀπὸ τὸ πνίξιμο…
Ἔτσι νομίζουν… Ἀλλὰ δέν… Ἔχουμε βέβαια καὶ τόσους ἠλιθίους ἐδῶ γύρω… Ἀλλά γιά πόσο ἀκόμη;

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Πάλι τὸ βῆμα στὴν μέσι. Μά πόσο νεοταξίτες εἶναι πιά ἐκεῖ μέσα;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply