Ὁ Ζερβός, ἡ διαπλοκή, ἡ κατάρρευσις τῆς ΔΕΗ καί τό «πλυντήριο» τῆς ΔΗΜΑΡ

Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόικα είναι με ποια κριτήρια ανανεώθηκε η θητεία του κυρίους Ζερβού στη διοίκηση της ΔΕΗ. Όπως είναι γνωστό, ο κύριος Ζερβός έφερε τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεωκοπίας εμμένοντας σε λογικές και πρακτικές διατήρησης των προνομίων των εργατοπατέρων και της παγίωσης του καθεστώτος των ληστρικών συμβάσεων με τους διαπλεκόμενους εργολάβους και προμηθευτές.

Το ισχυρό λόμπι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανανέωση της θητείας του κυρίου Ζερβού εντοπίζεται σε δύο διαπλεκόμενους επιχειρηματίες από τον χώρο της ενέργειας με ισχυρές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, σε μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη που λειτούργησε στη κυριολεξία ως πλυντήριο στο μεγάλο κόλπο. Στο λόμπι συμμετείχαν και κάποιοι παράγοντες του Μαξίμου οι οποίοι έβγαλαν τις υποχρεώσεις που είχαν απέναντί σε γνωστούς επιχειρηματίες και εκδότες. Η ανανέωση της θητείας του κυρίου Ζερβού ήταν ξεκάθαρο αποτέλεσμα πιέσεων της διαπλοκής και αυτό φαίνεται από τη σύγκρουση των επιχειρηματιών η οποία πέρασε αυτόματα και σε επίπεδο εκδοτών. 

Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα στον τύπο που δείχνουν καθαρά πως στήθηκε το παιχνίδι, ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν. Το συγκρότημα του Φαλήρου στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τον κύριο Ζερβό ενώ τα μέσα του ΔΟΛ αναδεικνύουν με πηχυαίους τίτλους την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ. Όπως φαίνεται, δύο μεγαλοεκδότες στηρίζουν την ανανέωση της θητείας του ενώ άλλοι δύο μιλούν ανοιχτά για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων επισημαίνοντας ότι η ΔΕΗ απασχολεί διπλάσιο προσωπικό απ’ ότι η αντίστοιχη δημόσια επιχείρηση ενέργειας στην Ισπανία, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να φτάσει στα ύψη η τιμή του ρεύματος. Βεβαίως, ο κύριος Ζερβός δεν ανησυχεί και σε μια περίοδο που στα ταμεία της εταιρείας δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή αυτός αποφάσισε να προχωρήσει σε διαφημιστική καμπάνια εκατομμυρίων ευρώ. Αλήθεια τι διαφημίζει αφού η ΔΕΗ είναι μονοπωλιακή επιχείρηση και οι δύο αντίπαλες εταιρείες στο χώρο της ενέργειας έχουν κλείσει εδώ και καιρό; Μηπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με το ζήτημα κάποιος εισαγγελέας;

Λυκαβητός

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply