Ἄς φωτισθῇ αὐτὴ ἡ χρονιά…

Ἄς φωτισθῇ αὐτὴ ἡ χρονιὰ ἀπὸ τὸ χρόνιο σκότος.Δὲν ἀλλάζω τὰ γράμματα, ἄν καὶ θὰ ἔπρεπε νὰ γράψω «ἄς φωτισθῇ αὐτὴ ἡ Κρονιὰ ἀπὸ τὸ Κρόνιο ..Φῶς.»
Γιατί γράφω κάτι τέτοιο, ἄν καί πολλοί θά …τρομάξουν;
Ὁ Κρόνος, κατὰ τὸν Ἡσίοδο, ἦταν ὁ καλλίτερος βασιλεὺς τῶν ἀνθρώπων. Τότε ὅλοι εὐημεροῦσαν καὶ ὅλοι ἦταν εὐτυχεῖς.
Τὸ γιατί, τὸ πῶς, τὸ πότε συνέβῃ ἡ μεγάλη ἀλλαγὴ ἐκείνη, ποὺ τὸν ἔστειλε στὰ Τάρταρα, εἶναι μεγάλη ἱστορία, τῆς ὁποίας εἶναι δύσκολο νὰ γνωρίζουμε τὰ περισσότερα ἀπὸ τὰ κομμάτια ποὺ τὴν ἀποτελοῦν. Ψήγματα πληροφοριῶν δυνάμεθα νὰ συγκεντρώσουμε. 
Πιστεύω βαθύτατα πὼς τὴν ἱστορία τὴν γράφουν οἱ νικητές. 
Ὁ Δίας λοιπὸν νίκησε τὸν Κρόνο. 
Θά ἄφηνε τήν ἱστορία ἥσυχη, δίχως νά τῆς ἀλλάξῃ τάφῶτα; Σιγά… Δὲν ἦταν κι ἀπὸ τὰ καλλίτερα παιδιά…

Ἀνεξαρτήτως λοιπὸν λατρειῶν, προτιμήσεων, θρησκευτικῶν τοποθετήσεων, αὐτὸ ποὺ ὀφείλουμε νὰ ἔχουμε κατὰ νοῦ, γιὰ τὸ ὁποῖον ἀξίζει νὰ θυσιάσουμε πολλά, εἶναι ἡ ἐπικράτησις τῆς …κρονείου λογικῆς ἐπὶ τοῦ πλανήτου. Αὐτῆς ποὺ ἀναδεικνύει τὸν ἄνθρωπο. Ὄχι αὐτῆς ποὺ τὸν καταστρέφει. 

Φιλονόη. 

Υ.Γ.1. Τὰ περὶ Διΐων δυνάμεων, ἄς τὰ ἀφήσουμε καλλίτερα. Εἶναι προσωπικὲς δοξασίες τοῦ κάθε ἑνός.

Υ.Γ.2. Γιὰ τὸν Κρόνο-Κόκα κόλα δὲν ἤξερα. Κάθε πληροφορία εὐπρόσδεκτη.

Υ.Γ.3. Εἰκόνα ἐλευθερίας δὲν ἔχουμε. Γιὰ νὰ τὴν κτίσουμε ὀφείλουμε νὰ δημιουργήσουμε. 

ΑΣ ΦΩΤΙΣΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ Χ(Κ)ΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΣΚΟΤΟΣ

 
 
Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.  
«ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΘΗΣΑΝ ΑΙ ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΤΟΥ ΕΔΟΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ»  
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 2:21 
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΟΥ 7,2. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥ(Θ)ΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗN ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΟΥΝ. ΗΤΑΝ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΖΕΥΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΩΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ.  
 
ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κ.Σ. ΧΑΣΑΠΗ, ΣΤΙΣ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – SATURDAY (SATURNUS DAY – HMEΡA TOY KΡONOY) ΠΟΥ EINΑΙ Η ΙΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ. (Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ). 
 

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ” ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ: 

 
«Ο ΔΙΑΣ ΟΜΩΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ, ΟΤΑΝ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΑÏΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΙΑΣ-ΑΘΗΝΑÏΚΗΣ ΑΙΓΗΙΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ-ΚΡΟΝΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ». 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ “ΙΧΩΡ”, ΤΕΥΧΟΣ 16.  
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕΧ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ. ΟΙ ΚΡΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΜΗΜΝΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ (ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕΧ, ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ. 
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜANLY P. HALL, ΤΕΚΤΟΝΑ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ, ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΣ SANTA CLAUS ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡOΝΟΣ. (ΤΗΕ SECRET ΤΕΑCHINGS OF ALL AGES, LXXIX). 
 
ΑΣ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΔΙΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. 
NEO ΕΛΛΗΝ

νεοέλλην

(Visited 21 times, 1 visits today)
One thought on “Ἄς φωτισθῇ αὐτὴ ἡ χρονιά…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἄς φωτισθῇ αὐτὴ ἡ χρονιά… « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply