Λογαριασμός στήν Ἐλβετία «δείχνει» μίζες καί σέ Παπαντωνίου γιά τά ὑποβρύχια

Συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία έχουν “στοχοποιήσει” οι εισαγγελικές-ανακριτικές αρχές και ζητούν το άνοιγμά του,που όπως πιστεύουν θα οδηγήσει στην αποκάλυψη για μίζες σε δεύτερο πολιτικό μετά από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μίζες που προήλθαν από το πρόγραμμα ναυπήγησης των υποβρυχίων.

Αυτό αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου οι Ελβετοί να δώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ποιος είναι ο πολιτικός; Τα ονόματα που γράφονται και λέγονται αρκετά και μεταξύ αυτών και του Γ.Παπαντωνίου.

Κύκλοι του Γιάννου Παπαντωνίου σχολιάζοντας το νέο κύκλο φημολογιων για αναζήτηση off shore εταιρειων σε εξωτικούς προορισμούς σημείωναν ότι αν και πάλι αναζητούν πρόσωπα από το περιβάλλον του όχι μόνο θα διαψευστούν ν όπως όλες τις άλλες φορές αλλά θα γελιοποιηθούν . Και θύμιζαν τη περίπτωση του Γάλλου Ζοσεράν που επιχειρώντας το ίδιο κατέληξε στη φυλακή μετά από προσφυγή του Γιάννου Παπαντωνίου στη Γαλλική Δικαιοσύνη.


Τι αναζητά η Δικαιοσύνη

Οι ανακριτές της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλής και Ι. Σταθόπουλος, με αίτημά τους στην Ελβετία ζητούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φαίνεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά που σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων.
Ανάλογη προσπάθεια για το συγκεκριμένο λογαριασμό είχε γίνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η αποστολή των επίμαχων στοιχείων από τις ελβετικές αρχές. Η ανακριτική έρευνα αναζητά το πρόσωπο, πραγματικό δικαιούχο της εταιρείας BEESTON MANAGEMENT SA, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, γνωστή ήδη στις αρχές, αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση της νομιμοποίησης χρημάτων του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες ο ρόλος των οποίων αποσαφηνίζεται. Η επίμαχη εταιρεία φαίνεται να εξέδωσε –σε διαταγή της– τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.
Οι ανακριτές της υπόθεσης θα καλέσουν το προσεχές διάστημα μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1 και θα πρέπει να αιτιολογήσουν το λόγο που έλαβαν και εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και κυρίως να διευκρινίσουν αν τα ποσά προορίζονταν για τους ίδιους ή αν ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων προσώπων τα οποία θα κληθούν να κατονομάσουν.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply