Τελικά…τίς πταίει;

Εδώ και μερικά χρόνια και κυρίως με την ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, παρατηρείται το φαινόμενο της υπερ- και παρα-πληροφόρησης.
 
Εκατοντάδες τα ιστολόγια, εκατοντάδες τα blog, χιλιάδες οι σελίδες στο facebook που σπεύδουν να διαδώσουν ειδήσεις και άρθρα χωρίς ποτέ να ελέγξουν το αληθές ή το ακριβές των γραφομένων.
 
Ομολογουμένως είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν όλα τα θέματα που κυκλοφορούν καθημερινά, μιας και αυτά είναι εκατοντάδες και οι ειδήσεις τρέχουν με ρυθμούς απίστευτους για να μπορέσει κάποιος να έχει πλήρη έλεγχο όλων αυτών.
 
Σχεδόν όλοι λοιπόν έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης και διάδοσης ψευδών ειδήσεων και τις περισσότερες φορές δολίως πλασμένων θεμάτων.
 
Από την άλλη, έχουν έλθει στο φως θέματα που δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί πως θα αποκαλύπτονταν και πολύ περισσότερο πως θα μπορούσαν να ισχύουν.
 
Τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν στην πολιτική ζωή του τόπου και στους αντιπροσώπους της. Και ΟΧΙ, δεν μιλάμε για τους γνήσιους εκφραστές της πολιτικής ζωής που είναι οι Πολίτες, αλλά για τους εκπροσώπους αυτών… τους πολιτικούς!
 
Συζητάμε για χρηματισμούς και μίζες, για εκβιασμούς, για δόλιες ζημιογόνες συμβάσεις και συμφωνίες, για υπεξαιρέσεις δημοσίου πλούτου, για ξεπούλημα Εθνικής περιουσίας, για εξαπατήσεις του λαού με δημαγωγικές δηλώσεις, για επενδυτικές αποφάσεις που  κατέστρεψαν ασφαλιστικά ταμεία, για πλαστά εξοπλιστικά προγράμματα, για εξαγωγή μαύρου χρήματος στο εξωτερικό, για παρανομίες, για… για… για…
 
Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει; Και το σημαντικότερο; Όλα αυτά συν πολλά άλλα που θα βγουν στην φορά στο μέλλον, δεν είναι απλά ενδείξεις ή εικασίες… Μιλάμε για αποδεδειγμένα γεγονότα. Για καταστροφή του Έθνους και του Κράτους από μία κλίκα πολιτικών που συγκαλύπτει τα μέλη της. Για οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική ζωή και ουδείς τολμά να τους πλήξει και να τους βάλει να πληρώσουν για όσα έχουν κάνει και για όσα συνεχίζουν να κάνουν…
 
Τις πταίει όμως;
 
Ποιοι είναι αυτοί που ανέχονται και διαιωνίζουν αυτήν την κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν αυτούς που καταστρέφουν τον τόπο; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν την δύναμη στα χέρια τους, αλλά εμμένουν στον ωχαδελφισμό και την απάθεια;
Μήπως είμαστε ΟΛΟΙ εμείς; Μήπως ο απλός Πολίτης είναι αυτός που κρατά όλη την δύναμη της κοινωνίας στα χέρια του. Μήπως αν αποφάσιζε ο λαός να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα θα το είχε κάνει προ πολλού;
 
Και ακούμε καθημερινά να λένε όλοι στις συζητήσεις μέσω της φυσικής τους παρουσίας ή μέσω των όσων εκφράζουν στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι είναι όλοι έτοιμοι να δράσουν και έτοιμοι να καθαρίσουν τον τόπο και να βάλουν τους υπευθύνους στην θέση που τους αξίζει και να χύσουν το αίμα τους για την Πατρίδα και… και… και… Αλλά…!
 
Αλλά, τι;;; Αλλά όλοι περιμένουν αυτόν που θα δώσει το σήμα… Αυτόν που θα βγει μπροστά για να τον ακολουθήσουν… Αυτόν που θα ηγηθεί και θα καθοδηγήσει…
Και ποιος είναι αυτός; Κάποιος Στρατηγός; Κάποιος πολιτικός; Κάποιος που θα έλθει από το παρελθόν; Κάποιος «σωτήρας» που θα μας φυτέψουν «κάποιοι»; Κάποιος που θα αναστηθεί από τον τάφο του; Κάποιος που θα έρθει από άλλον πλανήτη; Που κατέχει γνώση; Χρήμα; Δύναμη; Θέληση; ΠΟΙΟΣ;;;
 
Μήπως αυτός ο κάποιος είσαι ΕΣΥ; Μήπως αυτός ο κάποιος είναι ο κάθε ένας από εμάς; Μήπως αυτός είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ;
 
Ας δούμε επιτέλους τι μπορούμε να κάνουμε ως μονάδες και μετά τι μπορούμε να κάνουμε ως σύνολο…
 
Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και ας κυττάξουμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και να μην περιμένουμε ως διά μαγείας να αλλάξουν μόνες τους οι καταστάσεις. Ας δούμε τον εαυτό μας ως κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να αλλάξει εκ των έσω και όχι σαν μία μονάδα που απλά παρατηρεί την κοινωνία και τα τεκταινόμενα σε αυτήν.
 
Ας βγει ο κάθε ένας από εμάς μπροστά για να παραδειγματιστούν όλοι και ως σύνολο να προχωρήσουμε.
 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ!
 
Αγαμέμνων 12.01.13

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply