Οἱ …ἀντικαταστάτες μας στὴν Γῆ.

 Οἱ μηχανοῦλες καλέ…
Πρὸς ὥρας…
Διότι κι αὐτὲς βάσανο εἶναι. Ἀφῆστε δὲ ποὺ κοστίζουν…
Γιά πόσον καιρό θά τίς κρατήσουν; 
Ἐτοῦτος ὁ πλανήτης δὲν δημιουργήθηκε γιὰ νὰ φιλοξενῇ μηχανές, ἀλλὰ ἀνθρώπους.
Κάποιοι κάτι δὲν ἔχουν καταλάβῃ καλῶς…
Ἀλλὰ δὲν βαριέστε…
Τόσους αἰῶνες δὲν κατάλαβαν… Τώρα; Τί νά καταλάβουν;

Ἀγρότες λοιπὸν ὑπὸ ἀντικατάστασιν.
Κι ἔπεται συνέχεια..

Φιλονόη. 

Προς το Αύριο

Ρομπότ-«αγρότης»

Οἱ …ἀντικαταστάτες μας στὴν Γῆ. 

Έναν πολύτιμο βοηθό για αγρότες που ασχολούνται με βιολογικές καλλιέργειες ανέπτυξαν οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Blue River Technology. Πρόκειται για ένα ρομπότ ικανό να «οργώνει» με τη βοήθεια καμερών καλλιεργήσιμες εκτάσεις, να εντοπίζει ζιζάνια και να τα καταστρέφει χρησιμοποιώντας οργανικά λιπάσματα.
Η διαδικασία είναι απλή: το ρομπότ «διαβάζει» το έδαφος και στη συνέχεια με τη βοήθεια αλγορίθμων αναγνωρίζει τι βλέπει κάθε φορά, με αποτέλεσμα να ψεκάζει τα ζιζάνια εν κινήσει. Σύμφωνα με τον μηχανικό Χόρχε Χερόντ, το σύστημα αναγνωρίζει με ακρίβεια της τάξεως του 98%-99%.
Η επόμενη και βελτιωμένη έκδοση του ρομπότ, μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με έναν βραχίονα ώστε να μπορεί να ξεριζώνει επί τόπου τους «εχθρούς» των καλλιεργειών.
Για την ώρα το ρομπότ-«αγρότης» βρίσκεται σε στάδιο προτύπου, ωστόσο η εταιρεία πιστεύει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην εμπορευματοποίησή του.
βῆμα

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply