Τέλος καὶ στὰ δωρεὰν σχολικὰ βιβλία!!!

Τέλος καὶ στὰ δωρεὰν σχολικὰ βιβλία!!!Γιὰ τὴν ἀκρίβεια τέλος στὴν μία χρήσι. Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα τὰ βιβλία θὰ εἶναι γιὰ πολλὲς χρήσεις! Δῆλα δὴ θὰ πηγαίνουν τὰ παιδάκια στὸ σχολεῖο, θὰ παίρνουν τὰ βιβλία, ἀλλὰ στὸ τέλος τῆς χρονιᾶς θὰ τὰ ἐπιστρέφουν. Ἐὰν δὲν τὰ ἐπιστρέφουν σὲ ἀρίστη κατάστασιν, τότε οἱ γονεῖς θὰ πληρώνουν τὴν ἀξία τῶν βιβλίων. 
Ζῆσε Μάη μου…

Ἀπὸ μίαν πλευρὰ ἀκούγεται λογικό, ὄχι τόσο γιὰ τὰ βιβλία καὶ τὴν παιδεία ποὺ ἔχουμε πολλάκις μοσχολπληρώσῃ, ὅσο γιὰ τὸν περιορισμὸ τῆς σπατάλης τοῦ χαρτιοῦ. 
Ἀλλὰ ἀπὸ τὴν ἄλλην, ἐκείνην τὴν πλευρὰ ποὺ τὰ ἔχουμε μοσχοπληρώσῃ, ὄχι, τὸ μέτρον εἶναι ἄδικο γιὰ κάθε παιδὶ καὶ γιὰ κάθε γονέα.

Βέβαια σκασίλα μας…
Ἐδῶ ἔχουμε ἄλλα κι ἄλλα… Ὅπως γιὰ παράδειγμα τὸ ὅ,τι πτωχεύσαμε… Τήν παιδεία πού εἶναι γενικῶς καί εἰδικῶς  γιά τά μπάζα θά δοῦμε τώρα;

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Καὶ νὰ ἄξιζαν τὸν κόπο, νὰ πῶ στὰ κομμάτια. Βιβλία εἶναι αὐτά ἤ σκουπίδια;

Θα επιστρέφονται ή θα πληρώνονται τα σχολικά βιβλία από την επόμενη χρονιά

Οι περικοπές που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2013 φτάνουν και στα σχολικά βιβλία, τα οποία οι μαθητές θα πρέπει πλέον να επιστρέφουν άθικτα ή διαφορετικά να τα πληρώσουν στο τέλος της χρονιάς, ενώ θα καλύπτονται από ειδικές μεμβράνες για να αποφεύγονται οι… μουντζούρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013 προβλέπονται μεγάλες περικοπές στο χώρο της Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η μείωση τους κόστους των σχολικών βιβλίων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα σχολικά βιβλία «θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής». Δηλαδή από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές θα συνεχίσουν να παίρνουν τα βιβλία τους δωρεάν αλλά αυτά θα υποχρεώνονται να τα επιστρέφουν άθικτα στο τέλος ώστε τα βιβλία αυτά να δοθούν την επόμενη χρονιά σε άλλους μαθητές. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr στόχος του υπουργού Παιδείας είναι κάθε βιβλίο να επαναχρησιμοποιείται για τρία χρόνια ώστε να μειωθεί το κόστος κατά 25.000.000 ευρώ.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για επαναχρησιμοποίηση επί 3 χρόνια, συνεχίζει το δημοσίευμα, στο υπουργείο εξετάζουν διάφορα σενάρια και λύσεις. Μια πρόταση είναι να καλύπτονται οι σελίδες από ειδικές μεμβράνες που δεν θα επιτρέπει στο μαθητή να σημειώνει ή να μουντζουρώνει πάνω στο χαρτί. Μια άλλη πρόταση είναι να αφαιρεθούν όλες οι ασκήσεις από τα βιβλία και να δίνονται ξεχωριστά σε ειδικό τεύχος που δεν θα απαιτείται η επιστροφή του.

πηγή

(Visited 20 times, 1 visits today)
One thought on “Τέλος καὶ στὰ δωρεὰν σχολικὰ βιβλία!!!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τέλος καὶ στὰ δωρεὰν σχολικὰ βιβλία!!! | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply