Οἱ νόμοι λοιπὸν ὑπάρχουν γιὰ νὰ ἐφαρμόζονται. Ὄχι πάντα ὅμως.

Τὴν περίπτωσιν Τσίγκοφ δὲν τὴν ἐγνώριζα διότι δὲν τυγχάνω ποδοσφαιρόφιλος. Ἀλλὰ τὴν κατ’ ἐπιλογὴν ἐφαρμογὴν τῶν νόμων τὴν γνωρίζω. Καθῶς ἐπίσης τὴν γνωρίζουν κι ὅλοι οἱ Ἕλληνες.
Τὸ πρόβλημα ὅμως δὲν εἶναι στὴν ἐφαρμογὴ τοῦ νόμου πλέον ἀλλὰ στὴν διάκρισιν τῶν κατοικούντων ἐν Ἑλλάδι σὲ δύο κατηγορίες. Αὐτῶν ποὺ πληρώνουν κι αὐτῶν ποὺ ἔχουν λάβῃ πρὸ πολλοῦ ἀσυλία καὶ ἀτέλεια. 
Συνεπῶς, κι ἐφ΄ ὅσον ἄλλα τὰ μάτια τοῦ λαγοῦ κι ἄλλα τῆς κουκουβάγιας, ὀφείλω νὰ ὁμολογήσω πὼς τελικῶς ἔτσι πρέπει νὰ γίνουν ὅλα.
Νὰ παραμείνῃ ἡ διάκρισις, νὰ ἐξακολουθήσῃ ἡ μερικὴ ἐφαρμογὴ τῶν νόμων καὶ νὰ ἀθωώνονται ὅσοι ἐπισήμως διοικοῦν τὴν χώρα τῆς φαιδρᾶς πορτοκαλέας.

Πῶς ἀλλοιῶς ἄλλως τέ θά φθάσουμε σέ ἐκεῖνον τό ἐπίπεδον πού ΟΛΟΙ θά πατήσουμε πόδι πρό κειμένου νά τό ἀλλάξουμε; 

Φιλονόη.

Ο ΤΣΙΓΚΟΦ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΕΡΔΟΣ

Είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορούν να δείξουν το πώς έφτασε το προτεκτοράτο Ελλάς να διαλυθεί τρώγοντας τις ίδιες του τις σάρκες. Ένα από αυτά είναι πολυσυζητημένο αλλά θα το κοιτάξουμε λίγο πλαγίως.

 Οι παλιοί θυμούνται την υπόθεση Τσίγκοφ. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή της ΑΕ Λάρισας που η χρήση αναβολικών από μέρος του κόντεψε να στερήσει το πρωτάθλημα από την ομάδα του. Από τη μόνη επαρχιακή ομάδα που το κατέκτησε ποτέ.
 
1. Είχε πάρει κοδεΐνη. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως δεν είναι αναβολικό αλλά κατασταλτικό. Ο νόμος όμως το καταδείκνυε ως αναβολικό.
2. Η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσισε πως το γεγονός απαιτούσε την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από την ΑΕΛ. Αυτό όριζε ο νόμος.
3. Οι νόμοι αλλάζουν και στο δρόμο σύμφωνα με δήλωση στη βουλή της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.
4. Αυτό ίσχυε και για τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι επειδή ήταν το ίδιο “επαναστάτης” με την Αλέκα, αλλά επειδή εκεί είχε ψηφοφόρους-πελάτες. “Θα” ήταν η μία στις τρεις λέξεις τους στις προεκλογικές του ομιλίες. Εργατιά η άλλη. Η τρίτη, ήταν αγροτιά. Και η Λάρισα ήταν γεμάτη αγρότες.
5. Εκείνη τη χρονιά, ο αδικημένος από τον ισχύοντα νόμο, αδίκησε κόβοντας την Ελλάδα στα δύο σε μια μίνι επανάσταση καμμένων ελαστικών.
6. Αδίκησε την ΑΕΚ που θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.
7. Αδίκησε και όλη την Ελλάδα επειδή κατοχύρωσε το δικαίωμα της κυβέρνησης να αλλάζει νύχτα τους νόμους και να τους κάνει να ισχύουν για παρελθοντικά γεγονότα.
8. Αδίκησε την Ελλάδα και επειδή επέτρεψε στους λαοπλάνους ηγέτες της να δίνουν γη και ύδωρ στους πελάτες τους προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους.
9. Οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν δίκαια τη νυχτερινή αλλαγή των νόμων και την εφαρμογή τους στο χθες, επειδή η ΑΕΛ ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη τη χρονιά, επαινούν τη συμπεριφορά του Σωκράτη στα τελευταία του. Δικαιολογούν και την απόφαση της δικαιοσύνης να δώσει στα χαρτιά, χρόνια αργότερα, το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, πάλι εις βάρος της ΑΕΚ, των οποίων οι οπαδοί πλέον νιώθουν οι πιο κυνηγημένοι απ΄ όλους. Χωρίς βεβαίως να συνυπολογίζουν τους πεσμένους προβολείς και τα “πέστε κάτω”.
 
Οι νόμοι λοιπόν υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Όχι πάντα όμως. Όσο κι αν η εφαρμογή τους είναι η αρχή της καλής λειτουργίας ενός κράτους, όλα εξαρτώνται από το κατά πόσο θίγει ψηφοφόρους. Έτσι ακριβώς έχει χτιστεί η νέα Ελλάδα. Με κουτοπόνηρες καραγιοζίστικες μεθόδους που αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμα κέρδη. 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply