Φόβοι τῆς ἐλίτ γιά ἄνοδο τοῦ ἐθνικισμοῦ;;….δὲν νομίζω…

«….Μετά την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οι νικητές επέβαλαν με την Συνθήκη των Βερσαλλιών στην ηττημένη Γερμανία σκληρότατους όρους, με σκοπό να την γονατίσουν οικονομικά.Οι πολεμικές επανορθώσεις που επιβλήθηκαν στην Γερμανία ήταν τόσο υπέρογκες, που δημιούργησαν ένα κύμα αντιδράσεων στον Γερμανικό λαό.
Η απελπισία από την οικονομική κρίση και το αίσθημα ότι οι Γερμανοί παρεμποδίζονταν να έχουν όλα αυτά που δικαιούνταν, οδήγησαν σε μια έξαρση του εθνικισμού και διευκόλυναν την άνοδο στην εξουσία του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος NSDAP με αρχηγό τον Χίτλερ.»


Το άρθρο που θα διαβάσετε, αναφέρει την (δήθεν;;;) ανησυχία της Παγκόσμιας Ελίτ για την άνοδο του εθνικισμού, η οποία έρχεται μοιραία λόγω των επιβαλλόμενων συνθηκών οικονομικής εξαθλίωσης και παγκόσμιας τρομοκρατίας και επισημαίνει τον φόβο τους για την αποτυχία της παγκοσμιοποίησης λόγω αυτού του γεγονότος.. 

Δεν μπορώ όμως να πιστέψω,πως αυτοί που σχεδίασαν την παγκοσμιοποίηση μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, δεν προέβλεψαν την περίπτωση ανόδου του εθνικισμού, την στιγμή που στην νεώτερη  παγκόσμια ιστορία, υπάρχει το πιο πάνω παράδειγμα του Χίτλερ και υπό ποιές συνθήκες ανέβηκε στην εξουσία.. 

Την στιγμή μάλιστα,πως είναι γνωστό τοις πάσι, πως με τα άκρα βολεύεται το σύστημα.
Το παλιό καλό «διαίρει και βασίλευε»…
Άρα μήπως και η άνοδος του εθνικισμού είναι πλήρως προβλεπόμενη και το μόνο που μπορεί να τους βγάλει εκτός προβλέψεων, είναι η γνήσια πατριωτική αντίδραση, που δεν υπόκειται κάτω από κανένα κομματικό στεγανό;;

Σεμέλη

Φόβοι της ελίτ ότι η άνοδος του εθνικισμού σε όλο τον κόσμο οδηγεί σε «από-παγκοσμιοποίηση»

Του James P. Tucker Jr. (AFP) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣΥπάρχει μια αυξανόμενη απειλή για την παγκοσμιοποίηση που προκαλείται από «μια τρομακτική άνοδο του εθνικισμού», σύμφωνα με τον David Smick, «αγγελιοφόρο» της Λέσχης Bilderberg, σύμβουλο αγοράς και συντάκτη του ‘The International Economy’, ενός μηνιαίου περιοδικού που είναι δημοφιλές μεταξύ των ελίτ διεθνιστών.
 Τόσο «κακά» έχουν γίνει τα πράγματα, γράφει ο Smick, που η «από-παγκοσμιοποίηση»  («deglobalization») έχει αρχίσει να συμβαίνει. Το εμπόριο και οι διεθνείς ροές χρήματος επιβραδύνονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώνονται.
 
Αυτό που είναι ασαφές, λέει ο Smick, είναι αν αυτό θα παράγει «παρατεταμένη οικονομική στασιμότητα και αύξηση του εθνικισμού» ή θα κάνει την παγκόσμια οικονομία «πιο σταθερή και πολιτικά αποδεκτή».Για κάποιους Αμερικανούς,  λέει πένθιμα ο Smick (φώτο), η «από-παγκοσμιοποίηση» θα φαίνεται νόστιμη. «Χαρακτήρισε την παγκοσμιοποίηση ως την «παροιμιώδη κότα με τα χρυσά αυγά», αλλά η οποία «έχει αποδυναμωθεί» και ότι «δεν υπάρχει νέο μοντέλο για να την αντικαταστήσει». Η Federal Reserve, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχουν προσπαθήσει να καλύψουν το κενό με την εκτύπωση περισσότερης πλαστελίνης, αλλά ο Smick φοβάται ότι σύντομα θα υπάρχουν «νομισματικοί πόλεμοι» και «φούσκες» που θα προκληθούν από το «εύκολο χρήμα».
 
Η Λέσχη Bilderberg και η «αδελφική» της οργάνωση, η Τριμερής Επιτροπή (TC), είναι αποφασισμένες ότι η παγκόσμια ύφεση θα συνεχιστεί μέχρι το 2014.
 
Η Bilderberg και η Τριμερής αποτελούνται από διεθνείς μεγαλοτραπεζίτες, όπως ο David Rockefeller και οι Ρότσιλντ της Ευρώπης, αρχηγούς κρατών από την Ευρώπη και υψηλούς αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου.
 
Ο David Rockefeller είχε πει: «Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Φόβοι τῆς ἐλίτ γιά ἄνοδο τοῦ ἐθνικισμοῦ;;….δὲν νομίζω…

  1. Ἐὰν καὶ συμφωνῶ ἀπολύτως μὲ τὸ ἐν γένει περιεχόμενον τῶν ἀνωτέρω Σεμέλη, ἐντούτοις θὰ γίνω διὰ μίαν ἀκόμη φορὰ πικρόχολος καθὼς βλέπω νὰ συγχέεται ὁ Ἐθνικισμὸς μὲ ἄλλας καταστάσεις; Ἄγνοια;Βλακεία, σκοπιμότης; Μᾶλλον τὸ τελευταῖον. Ὁ Ἐθνικισμὸς, καὶ δὴ ὁ Ἑλληνικός, οὐδεμάιν σχέσιν ἔχει μὲ δεξιοακροδεξιοτέτοια σχήματα, μὲ ἐθνικοσοσιαλισμούς, φασισμούς καὶ ἄλλα τοιαύτα. Ἄς ἔχῃ λοιπὸν ὑπ’ ὄψιν ὁ ἀναγνώβστης καὶ τὴν παράμετρον αὐτήν.

Leave a Reply