Ἀσπαρτάμη, πολιτικὴ καὶ καρκίνος.

Τον Δεκέμβριο του 2012 δημοσιεύθηκε η πιο περιεκτική και αναλυτική μελέτη για την ασπαρτάμη.

Μια  μελέτη 22 ετών, δημοσιευμένη σε 40 σελίδες, που ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Τα συμπεράσματα  της είναι οτι η ασπαρτάμη σχετίζεται με την λευχαιμία, το λέμφωμα και το πολλαπλό μυέλωμα.

Προηγούμενες μελέτες την έχουν συνδέσει με εγκεφαλικές βλάβες.

Η ασπαρτάμη αποτελείται κυρίως από ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη.

Η φαινυλαλανίνη έχει συνθετικώς τροποποιηθεί για να φέρει μία ομάδα μεθυλίου, το οποίο παρέχει το μεγαλύτερο μέρος της γλυκύτητος.

Το μεθύλιο συνδέεται με ένα αρκετά ασθενή δεσμό, οπότε εύκολα μετατρέπεται σε μεθανόλη.

Στο στομάχι, η μεθανόλη μετατρέπεται σε φορμαλδεϋδη και μυρμηκικό οξύ.

Η φορμαλδεϋδη είναι θανατηφόρα νευροτοξίνη και γνωστή καρκινογόνος ουσία.

 

Και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξίνη, όταν δε συνοδεύεται από τα άλλα αμινοξέα στις πρωτεϊνες.

Ἡ ἀσπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful) εἶναι ἀποτυχημένον ἐντομοκτόνον τερμιτῶν!!!

Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την φυσικώς απαντώμενη μεθανόλη που βρίσκεται σε

ορισμένα φρούτα και λαχανικά, όπου εκεί η μεθανόλη είναι σταθερά συνδεδεμένη με την πηκτίνη,  επιτρέποντας της έτσι, να περάσει με ασφάλεια μέσω της πεπτικής οδού σας.

Αρα καταρίπτεται το επιχείρημα των υπέρμαχων της χρήσεως της ασπαρτάμης  οτι :

«Οι ουσίες αυτές απαντώνται σε πολύ μεγαλύτερα ποσά στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου, στο γάλα και στο κρέας, σε φρούτα και λαχανικά. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυτά τα παράγωγα με τον ίδιο τρόπο, είτε προέρχονται από φυσικά τρόφιμα, είτε προέρχονται από την ασπαρτάμη. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι άπαχο γάλα παρέχει περίπου 6 φορές περισσότερη φαινυλαλανίνη και 13 φορές περισσότερο ασπαρτικό οξύ, ενώ ένα ποτήρι ντοματοχυμού έχει περίπου 6 φορές περισσότερη μεθανόλη σε σχέση με ίση ποσότητα ενός αναψυκτικού που περιέχει 100% ασπαρτάμη ως το μόνο γλυκαντικό.»

η τα καθησυχαστικα εφυολογήματα , γιατί άραγε τόση βεβαιότητα για την ασφάλεια ενός προιόντος, ενω στο παρελθόν και οι άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αποσύρθηκαν σαν καρκινογόνες.

Ρητορική ερώτηση.

Η Μεθανόλη λειτουργεί ως δούρειος ίππος.

Εισχωρεί μέσα  σε ευαίσθητους ιστούς στο σώμα σας, τον εγκέφαλο και τον μυελό των οστών, όπου  ένα  ένζυμο η αλκοολική αφυδρογονάση (ADH) την  μετατρέπει σε φορμαλδεΰδη, η οποία καταστρέφει τις  ευαίσθητες πρωτεΐνες και το DNA.

Το πιο σημαντικό είναι οτι ολα τα άλλα ζώα έχουν ένα προστατευτικό μηχανισμό, που μετατρέπει την  μεθανόλη στο αβλαβές  μυρμηκικό οξύ.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι τοξικολογικές δοκιμές σε ζώα είναι ένα εσφαλμένο μoντέλο.

Παρόλη αυτή την διαφορά και την προστασία που έχουν τα ζώα απο την ασπαρτάμη,μία έρευνα που έχει γίνει σε ζώα το 2006

(900 αρουραίοι σε ολόκληρο το φυσικό κύκλο της ζωής τους)  έδειξε εντυπωσιακά παρόμοια αποτελέσματα :

Η ασπαρτάμη  αύξησε σημαντικά  τον κίνδυνο για λεμφώματα και λευχαιμία τόσο στοα άρρενα όσο και στα θήλεα.

Πιο ανησυχητική είναι η συνέχεια σε μέγα-μελέτη, η οποία ξεκίνησε με έκθεση σε ασπαρτάμη  αρουραίων από την εμβρυϊκή ηλικία.

Αυξημένα λεμφώματα και λευχαιμία επιβεβαιώθηκαν, και αυτή τη φορά οι θηλυκοί αρουραίοι έδειξαν επίσης σημαντική αύξηση του καρκίνου του μαστού.

Ας δούμε λίγο την μελέτη.

Η ασπαρτάμη σχετίζεται με λευχαιμία και λέμφωμα

Κάθε χρόνο, οι Αμερικανοί καταναλώνουν περίπου 5.250 τόνους ασπαρτάμης συνολικά, εκ των οποίων περίπου το 86 τοις εκατό (4.500 τόνοι) είναι από την κατανάλωση των αναψυκτικών.
Τα αναψυκτικά διαίτης είναι η μεγαλύτερη διατροφική πηγή της ασπαρτάμης στις ΗΠΑ.

Η μελέτη διεξήχθη από το Nurses’ Health Study and the Health Professionals Follow-Up Study
Η μελέτη αφορούσε  έρευνα σε μια περίοδο 22 χρόνων συλλογής δεδομένων, τα οποία περιελάμβαναν την κατάσταση υγείας με εξετάσεις και αναλύσεις, όπως και τις διαιτητικές συνήθειες της ομάδας μελέτης.

Στην εικόνα δίνεται το χρονοδιάγραμμα από την εφεύρεση της ασπαρτάμης το 1965 έως την έγκρισή της στα αναψυκτικά το 1983 μέσω πολιτικής παρέμβασης του περιβόητου Donald Rumsfeld το 1974.Στον Codex η ασπαρτάμη θα την βρείτε με την κωδική ονομασία Ε 950 και Ε 951.

Τεχνητὲς γλυκαντικὲς ουσίες. Tὸ FDA εἶπε ναὶ στὰ Δηλητήρια!

http://episthmi.blogspot.gr/

Η σημερινή αγορά των γλυκαντικών ουσιών ξεπερνά το 1 δις δολλάρια παγκοσμίως με την ασπαρτάμη να καταλαμβάνει το 55% της αγοράς ενώ καλύπτει το 7% στις γλυκαντικές ουσίες με τη ζάχαρη να καταλαμβάνει το 83%.

 
Ας συνεχίσουμε με τη μελέτη που είδε το φως το Δεκέμβριο του 2012.
Αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι μόλις μια ποσότητα 355ml , εναμιση ποτήρι αναψυκτικού διαίτης καθημερινά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο σε άνδρες και γυναίκες.
Μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα μη-Hodgkin στους άνδρες.
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μας αναγκάζουν να δούμε πραγματικά τις επιπτώσεις της ασπαρτάμης, γιατί δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε μια πιο ολοκληρωμένη, μακροπρόθεσμη μελέτη σχετικά με αυτό το θέμα.
Η πιο περιεκτική μελέτη μέχρι σήμερα για την ασπαρτάμη

Η μελέτη αυτή παρακολουθεί πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρωπο-έτη και μας δίνει έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων και στοιχείων για να βγάλουμε αποτελέσματα.

Ένα σύνολο 77.218 γυναικών και 47.810 ανδρών είχαν συμπεριληφθεί για αναλύσεις, από ένα σύνολο 2.278.396 ανθρώπων τον χρόνο.
Δεν είναι μόνο το μέγεθος του δείγματος της μελέτης αυτής που το καθιστά εντυπωσιακό, είναι επίσης η επιμέλεια με την οποία η πρόσληψη της ασπαρτάμης εκτιμήθηκε σε σύγκριση με προηγούμενες μελέτες.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, κάθε δύο έτη, στους συμμετέχοντες δινόταν ένα λεπτομερές διατροφικό ερωτηματολόγιο, και η διατροφή τους επανεξεταζόταν κάθε τέσσερα χρόνια.
Συγκλονιστικό είναι ότι , οι προηγούμενες μελέτες που έγιναν για την ασπαρτάμη, δεν έδειξαν σχέση μεταξύ της ασπαρτάμης και καρκίνου στον άνθρωπο, επειδή η ασπαρτάμη αξιολογούνταν μόνο μια φορά τον χρόνο.
Αυτό αποτελεί μια σημαντική αδυναμία για την ακρίβεια των μελετών.
Τα συνδυασμένα αποτελέσματα της νέας αυτής της μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση μόνο (355 ml) αναψυκτικό διαίτης καθημερινά μπορεί να οδηγήσει σε:

42 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο λευχαιμίας σε άνδρες και γυναίκες
(συγκεντρωτική ανάλυση)
– 102 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο πολλαπλού μυελώματος (σε άνδρες μόνο)
– 31 τοις εκατό αύξηση του κινδύνου του λεμφώματος μη-Hodgkin (σε άνδρες μόνο)

Αυτό είναι ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι δεν αφήνει πλέον αμφιβολίες  για τους κινδύνους της ασπαρτάμης στην υγεία μας.

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε πολυ-μεταβλητές σε σχέση με τα μοντέλα κινδύνου, όλα σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έπιναν αναψυκτικά διαίτης.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παραμένει άγνωστο γιατί μόνο οι άνδρες που πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες αναψυκτικών διαίτης έδειξαν αυξημένο κίνδυνο για το πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα μη-Hodgkin, αλλά η συνέχιση αυτής της ισχυρής μελέτης μπορεί να αποκαλύψει τα αποτελέσματα αργότερα.
Οι περισσότερες από τις προηγούμενες μελέτες που δεν δείχνουν καμία σύνδεση μεταξύ της ασπαρτάμης και καρκίνου έχουν επικριθεί για την  πάρα πολύ μικρή διάρκεια τους   και είναι πολύ ανακριβείς για την εκτίμηση μακροπρόθεσμων επιπλοκών από τη πρόσληψη ασπαρτάμης.
Αυτή η νέα μελέτη λύνει τα δύο από αυτά τα ζητήματα.
Η μελέτη δείχνει στην πραγματικότητα μια θετική σχέση με τον καρκίνο και δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη, δεδομένου ότι η προηγούμενη καλύτερη στην κατηγορία μελέτης έρευνα που έχει γίνει σε ζώα (900 αρουραίοι σε ολόκληρο το φυσικό κύκλο της ζωής τους) έδειξε εντυπωσιακά παρόμοια αποτελέσματα πίσω στο 2006:
Η ασπαρτάμη  αύξησε σημαντικά  τον κίνδυνο για λεμφώματα και λευχαιμία τόσο στοα άρρενα όσο και στα θήλεα.
Πιο ανησυχητική είναι η συνέχεια σε μέγα-μελέτη, η οποία ξεκίνησε με έκθεση σε ασπαρτάμη  αρουραίων από την εμβρυϊκή ηλικία. Αυξημένα λεμφώματα και λευχαιμία επιβεβαιώθηκαν, και αυτή τη φορά οι θηλυκοί αρουραίοι έδειξαν επίσης σημαντική αύξηση του καρκίνου του μαστού.
Αυτό εγείρει ένα κρίσιμο ερώτημα:
Θα δειχθεί άραγε στο μέλλον από υψηλής ποιότητας μελέτες οι διασυνδέσεις και με άλλες μορφές καρκίνου ή ασθένειες στις οποίες θα εμπλέκεται η ασπαρτάμη;
Πόσες άλλες πολιτικές παρεμβάσεις στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων θα αποδειχθούν οδυνηρές για τη δημόσια υγεία;

πηγή

Ασπαρτάμη, πολιτική και καρκίνος.

http://episthmi.blogspot.gr/

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *