Μήνυμα «ἀντιποίνων» στέλνουν οἱ Ἀμερικανοί στούς τούρκους;

Με αφορμή την ταινία που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί, για την γενοκτονία των Αρμενίων, στην οποία θα πάρουν μέρος πολλά ηχηρά ονόματα της Αμερικανικής 7ης τέχνης, θα παραθέσω μετά τον δικό μου,  τον σχολιασμό του καλού φίλου Όθωνος για το θέμα.

Από αυτόν άλλωστε είδα και την είδηση για την  ταινία.
Πάντως, για την ιστορία να πω, πως κάτι δεν μου κολλάει στην όλη υπόθεση.

Τι ακριβώς επιδιώκουν οι Αμερικανοί,  μιά  με την αναγνώριση της γενοκτονίας και μιά με την ταινία (και με γνωστούς ηθοποιούς για να γίνει ακόμα μεγαλύτερος ντόρος) ;;
Να εκνευρίσουν την Τουρκία προφανώς, αλλά γιατί;

Τι περιμένουν μετά; Γιατί κάτι θα περιμένουν, δεν πιστεύω ο λαός που έχει εισβάλει σε όλα τα κράτη του κόσμου με κάθε είδους πόλεμο, να τους πήρε ο πόνος για τους Αρμενίους;

Αλλά αν υποθέσουμε πως τους πήρε ο πόνος,  γιατί δεν προχωρούν στην αναγνώριση  μιας ακόμα  γενοκτονίας, η οποία είναι και επισήμως αναγνωρισμένη από το Σουηδικό κοινοβούλιο, όπως αυτή των Ποντίων; 353.000 αλύτρωτες ψυχές περιμένουν 90 χρόνια την δικαίωσή τους κι άλλες τόσες χιλιάδες ξεριζωμένων!
Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;;

Σεμέλη

Ἦταν τὸ 2005 ἐπισκεπτόμενος τὴν γενέτειρα πόλι τοῦ παπποῦ μου στὴν Μ. Ἀσία ἐπέρασα ἀπὸ ἕνα ἐρειπιῶνα ποὺ εἶχε μείνει ἀνέγγικτος..

Ἐρώτησα τὸν Τοῦρκο ὁδηγὸ ταξὶ καὶ μοῦ εἶπε : ἐδῶ ἦταν Ἀρμενικὴ ἐκκλησία δὲν πλησιάζουμε…. Ἦταν Αὔγουστος τοῦ 1922 στὴν πόλη του Ἀξαρίου εἶχε μείνει μία κοινότητα Ἀρμενίων ποὺ δὲν εἶχε διωχθεῖ τὸ 1905 …

Ὁ Ἑλληνικὸς στρατὸς ἡττημένος ὑποχωροῦσε ἐγκαταλείποντας πληθυσμοὺς στὸ ἔλεος τῶν αἱμοσταγῶν τσετῶν …

Οἱ Ἀρμένιοι πολιτοφύλακες καὶ γυναικόπαιδα ἔδωσαν τὴν ὑστάτη μάχη.. ἐκλείσθησαν στὴν ἐκκλησία καὶ τὸν περίβολό της …ὅταν ἡ πλημμυρίδα τῶν τσετῶν ἀνέτρεψε τοὺς τελευταίους ἐνόπλους κάποιοι ἔβαλαν φωτιὰ σὲ βαρέλια μὲ μπαρούτι…

Οἱ Τοῦρκοι ἀκόμη καὶ σήμερα φοβοῦνται τὶς ψυχὲς τῶν ἀδικοχαμένων….Δὲν ἔχουν ἀγγίξει ἐκεῖνο τὸν χῶρο.

Κάτω ἀπο τα συντρίμια βρίσκονται ἑκατοντάδες Ἀρμένιοι ἄμαχοι….

Δρακᾶτος Ὄθων

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Λυσσαλέες αντιδράσεις από τα λόμπι του συνωστισμού.

ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

Πλειάδα γνωστών ηθοποιών θα συμμετέχουν στην ταινία που αναμένεται να προβληθεί στις 23 Απριλίου του 2015, αποκαλύπτοντας όλη την ιστορική αλήθεια. Στην ταινία αναμένεται να παρελάσουν ηθοποιοί όπως ο Αλ Πατσίνο, η Ναταλι Πόρτμαν, ο Αρμάν Ασάντε, ο Ντι Κάπριο κλπ, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη υπογράψει παρά τις πιέσεις.

Σκηνοθέτης θα είναι ο Αρμένιος Αρτάκ Σεβάδα και η ταινία θα βασίζεται στο best seller που περιγράφει την ζωή της 25χρονης Σάλυ Σόλομον που ανακαλύπτει την Εθνική της κληρονομιά και βρίσκεται αντιμέτωπη με μία “βιομηχανία” λόμπις, ψεύδους και προπαγάνδας που κρύβουν την αλήθεια. 

Αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση αφού υπάρχει η φημολογία ότι η ταινία θα αναφέρεται επώνυμα σε πρόσωπα και εταιρείες που συνεργάζονται με την Τουρκία για την απόκρυψη του εγκλήματος. Το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο από τόσους πάμπλουτους ελληνικής καταγωγής, που μάλιστα είναι κύριοι χορηγοί της Κλίντον, συνέταιροι του Ανδρίκου κλπ κλπ. Αφού είναι δεδομένο ότι θα προσέφεραν και στην αλήθεια και στην τσέπη τους.


 

Προφανώς αυτοί αρέσκονται περισσότερο στον ρόλο του γενίτσαρου που κερδοσκοπεί εις βάρος του αίματος και της εθνικής περιουσίας. Δεν πειράζει, οι Αρμένιοι δείχνουν τον δρόμο.

ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ “ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΩΝ”…
Δείτε το βίντεο που αποτελεί προπομπό της προσπάθειας:

 πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply