Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας …ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.

Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.1Τὸ θέμα τῆς ὅποιας τρομοκρατικῆς ἐπιθέσεως, ποὺ ὑποτίθεται πὼς δέχεται κατὰ καιροὺς ἡ ἀμερικανικὴ κοινωνία, εἶναι ἀπὸ ὅλο καὶ περισσότερες φωνὲς ἀμφισβητήσιμα. Τὸ κτύπημα τῆς 11ης Σεπτεμβρίου, γιὰ παράδειγμα, εἶναι πλέον, γιὰ ὅλο καὶ μεγαλύτερον μερίδιον τῆς ἀνθρωπότητος, ἕνα θαυμάσιο …χολυγουντιανὸ σκηνικό. 
Τὸ ἐὰν ἦταν ὁλογράμματα, αὐτὰ ποὺ εἴδαμε νὰ πέφτουν στὸ κέντρο τοῦ ἐμπορίου τῶν ΗΠΑ, ἤ ἐὰν ἦταν πραγματικὰ ἀεροπλάνα, δὲν νομίζω πὼς ἔχει μεγάλη σημασία. Σημασία ἔχουν ἄλλες λεπτομέρειες.
Τὸ πῶς, γιὰ παράδειγμα, ἔφθασαν τὰ ἀεροπλάνα ἔως ἐκεῖ.
Ἤ, τὸ πῶς κατέῤῥευσαν τὰ κτίρια.
Ἤ τὸ τὶ ἀκριβῶς συνέβῃ στὸ πεντάγωνον…

Σὲ κάθε περίπτωσι ἀπαντήσεις ἀπὸ ἐπίσημα χείλη δὲν πρόκειται νὰ λάβουμε.
Ἀντιθέτως ὅμως, ὅλα τὰ σχετικὰ περιστατικὰ χρησιμοποιήθηκαν περίτεχνα στὸ νὰ στήσουν ὅλες τὶς γνωστές μας πολεμικὲς μηχανές, ποὺ ὅμως καθιέρωσαν στὶς συνειδήσεις τῶν πολλῶν τὴν τρομοκρατία ὡς ὑπάρχουσα.

Mυστικά και ψέμματα για τα χτυπήματα που αλλάζουν τον κόσμο μας

Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.2

Το Πλήγμα στο Πεντάγωνο

–Απόσπασμα από το άρθρο του Κλεάνθη Γρίβα “11η Σεπτεμβρίου 2001. Το Συνωμοτικό Παρασκήνιο της ‘μέρας που άλλαξε τον κόσμο’“, της ειδικής έκδοσης «Νέα Παγκόσμια Τάξη», εκδόσεις ΑΓΝΩΣΤΟ.
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι «το Πεντάγωνο δέχτηκε επίθεση στις 9.38 το πρωί», χωρίς να κανει λόγο για αεροπλάνο.
Το Reuters φτάνει πρώτο επιτόπου και μεταδιδει ότι το Πεντάγωνο επλήγη από ένα ελικόπτερο που εξερράγη. Αυτό επιβεβαιώνει στο πρακτορείο Associated Press και ο Δημοκρατικόςεμπειρογνωμονας Πωλ Μπειγκάλα (Paul Begala -φώτο). Λίγα λεπτά αργότερα, το υπουργείοΆμυνας διορθώνει την είδηση, ανακοινώνοντας ότι επρόκειτο για αεροπλάνο, Πράγμα που πυροδοτεί το γαϊτανάκι των αντιφάσεων που ακολούθησε.Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.3
Και θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρις ότου ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλεων δυνάμεων, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερς(Richard Myers -φωτο) δηλώσει ότι το «αεροπλάνο-αυτόχειρας»  ήταν το Μπόινγκ 757-200 της πτήσης 77 της American Airlines από Ντάλλας  προς Λος Άντζελες, του οποίου τα ίχνη έχασε ο πύργος ελέγχου στις 08.55.
Ο Τύπος κρατιέται μακριά από τον τόπο του δράματος. Αλλά το Associated Press κατορθώνει να πάρει φωτογραφίες από την άφιξη των πυροσβεστών, τραβηγμένες από έναν ιδιώτη που βρίσκεται σε γειτονικό κτίριο. Το σοκ είναι ισχυρό: ο πιο ισχυρός στρατός του κόσμου δεν στάθηκε ικανός να προστατεύσει την ίδια του την έδρα και υπέστη βαρύτατες απώλειες. Οι ΗΠΑ, που θεωρούνταν ανίκητες, αποδεικνύονται ευάλωτες ακόμη και στο ίδιο τους το έδαφος.
Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.4
Η επίσημη εκδοχή προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Σύμφωνα μ’ αυτήν:
Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.5
1) Το σύστημα των στρατιωτικών ραντάρ των ΗΠΑ στάθηκε ανίκανο να εντοπίσει σε μία ζώνη ακτίνας μερικών δεκάδων χιλιομέτρων ένα αεροπλάνο Μπόινγκ 757- 200 (που μπορεί να μεταφέρει 239 επιβάτες, με μήκος 47,3 μέτρα και άνοιγμα φτερών 38 μέτρα που πλήρως εφοδιασμένο με καύσιμα ζυγίζει 115 τόνου και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 900 χμ/ώρα).
2) Ο αντιαεροπορικός μηχανισμός (που ελέγχεται από την προεδρική Βάση του Σεντ Άντριου, όπου σταθμεύουν επί μονίμου βάσεως δυο μοίρες με τα άκρως ευκίνητα και ταχύτατα αεροσκάφη F-16 και F/Α-18) δεν μπόρεσε να ελέγξει το δυσκίνητο Μπόινγκ.
3) Το Μπόινγκ παραπλάνησε τους διώκτες του, υπερκέρασε την πιο εξελιγμένη αντιαεροπορική άμυνα του κόσμου και «έπεσε» στο Πεντάγωνο, σκοτώνοντας 125 άτομα.
4) Το Μπόινγκ δεν έπεσε στην επιφάνεια της οροφής του κτιρίου (117.359 τ.μ.) όπου θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές (δεδομένου ότι σ’ αυτό εργάζονται 20.000 άνθρωποι), αλλά χτύπησε μια μικρή πρόσοψη του κτιρίου (με ύψος μόνο 24 μέτρα) στην οποία δεν εργαζόταν κανείς, γιατί ήταν υπό επισκευή.
5) Το Μπόινγκ, αν και έχει ύψος 30 μέτρα (δηλαδή το αντίστοιχο τριών ορόφων), χτύπησε την πρόσοψη του κτιρίου μόνο στο ύψος του ισογείου και του πρώτου ορόφου, χωρίς να προκαλέσει ζημιές στο προαύλιο με τη χλόη, στον τοίχο, στον χώρο στάθμευσης ή στο ελικοδρόμιο του πενταγώνου.
6) Κανένα ίχνος πρόσκρουσης δεν είναι ορατό.
Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.67) Δεν υπάρχει κανένα ίχνος των φτερών, της ατράκτου, των μηχανών. Κανείς δεν είδε το παραμικρό κομμάτι του αεροπλάνου, ούτε καν το σύστημα προσγείωσης. 
8) Δεν βρέθηκε κανένα υπόλειμμα από τους 64 επιβάτες του αεροπλάνου ή τις αποσκευές τους.
9) Δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία ή βίντεο από το «κτύπημα» στο Πεντάγωνο, με υπολείμματα ή συντρίμμια του αεροπλάνου.
10) Οι κάμερες της βίντεο-επιτήρησης του χώρου στάθμευσης του Πενταγώνου δεν είδαν το Μπόινγκ, σε καμιά στιγμή και σε κανένα σημείο.
Ο συνδυασμός των στοιχείων 1-3 (που είναι εμφανώς ανεκδοτολογικά) με τα στοιχεία 4-10 (που είναι απολύτως απίθανο) οδηγεί απλώς στο συμπέρασμα ότι κανένα αεροπλάνο δεν έπληξε το Πεντάγωνο.
Όπως θέτει το ζήτημα ο ερευνητής Thierry Meyssan (φωτο), στην άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη του «11 Σεπτεμβρίου 2001: Η Τρομακτική Απάτη (Γραφές, Αθήνα, 2002): «Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ένα Μπόινγκ υπό τον έλεγχο υποτιθέμενων αεροπειρατών αλλάζει πορεία, Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.7προσπερνά τα F-16 που σηκώθηκαν προς καταδίωξή του, ξεγελά το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουάσιγκτον, κτυπά όχι την οροφή αλλά ένα μικρό μέρος της πρόσοψης του ισογείου του Πενταγώνου και τα καύσιμα που είναι αποθηκευμένα στα φτερά του ανεφλέγησαν μόνο για όσο χρειάστηκε να ξεσπάσει μια μικρά πυρκαγιά στο κτίριο και διαμόρφωσε ένα σκηνικό όπου δεν υπάρχει κανένα ίχνος ή υπόλειμμα ή συντρίμμι αεροπλάνου. 
Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα παραμύθι που κατασκευάστηκε προοδευτικά:
Στο αρχικό ανακοινωθέν του Πενταγώνου δεν υπήρχε θέμα Μπόινγκ (η θεωρία του «αεροπλάνου καμικάζι» εμφανίστηκε μισή ώρα αργότερα), όπως δεν υπήρξε θέμα καταδιωκτικών που δήθεν επεχείρησαν να αναχαιτίσουν το αεροσκάφος-φάντασμα (η θεωρία αυτή εμφανίστηκε μετά από δυο μέρες). 
Το μόνο αδιάψευστο γεγονός είναι ότι 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πεντάγωνο και ότι ένα αεροπλάνο που μετέφερε 64 επιβάτες εξαφανίστηκε. 

Εξ ου και τα αμείλικτα ερωτήματα: «Ποια είναι η αιτία της έκρηξης που έπληξε το Πεντάγωνο; Τι έγινε η πτήση 77 της American Airlines; Οι επιβάτες σκοτώθηκαν;  Αν ναι, ποιος τους σκότωσε και γιατί; Αν όχι, πού βρίσκονται;»
Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας ...ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.8

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, που διέθετε εμπιστευτικές πληροφορίες για την προετοιμασία της επίθεσης, τις οποίες είχε διαβιβάσει πολλές εβδομάδες πριν στην αμερικανική κυβέρνηση, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το CNN στις15 Σεπτεμβρίου 2001: 

«Αυτοί που το έκαναν θα πρέπει να είχαν πετάξει για καιρό πάνω από την περιοχή αυτή… Για παράδειγμα, το Πεντάγωνο δεν είναι πολύ ψηλό. Ένας πιλότος, για να πέσει κατευθείαν πάνω στο Πεντάγωνο μ’ αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να είχε πετάξει επί μακράν πάνω από αυτή την ζώνη, ώστε να μάθει τα εμπόδια που θα συναντούσε πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος μ’ ένα τεράστιο εμπορικό αεροπλάνο, πριν φτάσει να χτυπήσει το Πεντάγωνο σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο. Κάποιος τα μελέτησε αυτά πολύ καλά, κάποιος πέταγε πολύ καιρό πάνω απ’ αυτή τη ζώνη… Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να βγάλω βεβιασμένα συμπεράσματα… θυμηθείτε την Οκλαχόμα…»

“Έτσι υποφέρει η Λατινική Αμερική” αυτός ήταν ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 1983 από τον Jose Borja.
Ο Borja, βετεράνος από το Εκουαδόρ και είχε ζήσει πολλά και αυτό το βιβλίο ήταν κάτι σαν απομνημονεύματα. Βέβαια το πιο εντυπωσιακό ήταν το εξώφυλλο του. Δύο δεκαετίες πριν το χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, η εικόνα που συντάραξε όλο τον κόσμο, φιγούραρε στις προθήκες βιβλιοπωλείων!

Κι ἐρχόμαστε στὸ ἐδῶ καὶ τώρα.
Πότε συνελήφθῃ ὁ Μπίν Λάντεν;
Ποιός τόν χρηματοδοτοῦσε τόσα χρόνια;
Ποιός τοῦ καθόριζε τούς στόχους;
Τί σχέσι ἔχει μέ τά σχέδια ἐξαπλώσεως τῶν ἀμερικανῶν στήν Μέση Ἀνατολή;
Πόσο ἐξυπηρετήθηκαν καί ποιοί ἀπό τήν ὕπαρξί του;
Γιατί τόν …χάσαμε;
Τί σχέσι ἔχουν τά «τρομοκρατικά» κτυπήματα μέ τίς ἐμπόλεμες καταστάσεις πού δημιουργοῦν τά ἀμερικανά;
Τί σχέσι ἔχει τώρα τό κτύπημα στήν Βοστώνη μέ τά τοῦ Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου;
Πόσοι ἔχουν πειστῇ ἀπό τήν σκηνοθεσία τῶν «τρομοκρατικῶν» ἐπιθέσεων;

Ἀμέτρητα τὰ ἐρωτήματα, ἀλλὰ ἀκόμη καὶ στὰ πιὸ ἁπλᾶ ἀπαντήσεις δὲν θὰ λάβουμε.
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἔτσι ἔμαθαν. Μὲ ψεύδη, παραπληροφόρησι, φόνους ἀσκοῦν ἐδῶ καὶ πάρα πολλὲς δεκαετίες τὸν ἔλεγχο. Τὸ ἐὰν βέβαια θὰ συνεχίσῃ αὐτό, ἄς τὸ ἀφήσουμε καλλίτερα. Εἶναι ἄλλο ζήτημα.

Φιλονόη.

(Visited 59 times, 1 visits today)
One thought on “Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας …ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ ἀνύπαρκτες δράσεις μίας …ἀνυπάρκτου τρομοκρατίας. | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply