«Μπαμπά, μπορῶ νά ἀγοράσω μίαν ὥρα ἀπό τόν χρόνο σου;»

«Μπαμπά, μπορῶ νά ἀγοράσω μίαν ὥρα ἀπό τόν χρόνο σου;»Ἡ παρακάτω ἱστορία, ποὺ δὲν γνωρίζω ἐὰν εἶναι ἀληθινή, ἔφθασε μὲ μήνυμα πρὸ περίπου ἕξι ἐτῶν.
Τότε λοιπόν, ἄν καὶ γενικῶς δὲν μοῦ ἀρέσουν τὰ δακρύβρεκτα, προσπάθησα νὰ τὴν κοινοποιήσω σὲ φίλους ποὺ εἶχαν παιδιὰ σὲ μικρὲς ἡλικίες. Πλὴν ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων, πέρασε ἀδιάφορα.
Σήμερα τὰ περισσότερα ἀπὸ αὐτὰ τὰ παιδιὰ εἶναι ἤ στὴν ἐφηβεία ἤ ἔχουν φύγῃ ἀπὸ τὸ γονεϊκὸ περιβάλλον. Ἡ σχέσις τους μὲ τοὺς γονεῖς τους, κυρίως μὲ τοὺς πατεράδες τους, ἐξακολουθεῖ καὶ εἶναι …ἀνύπαρκτος!!!
Ἀστεῖο;
Ὄχι. Κωμικοτραγικό!!!  Στὰ ὅρια τοῦ σπαραγμοῦ!
Σήμερα, ποὺ οἱ καταστάσεις γύρω μας ἔχουν ἀρχίσῃ νὰ ἀγγίζουν τὰ ἄκρα, ἐπιβάλλεται, περισσότερο ἀπὸ κάθε ἄλλην φορὰ στὴν ἱστορία μας, νὰ ἀναθεωρήσουμε αὐτὲς τὶς σχέσεις μας. Νὰ τὶς πιάσουμε ἀπὸ τὴν ἀρχή. Παρῆλθε διὰ παντὸς ἐκείνη ἡ ἐποχὴ ποὺ ἐπιτρέπονταν τὰ ἐπιδερμικὰ ἀγγίγματα. Ἀπαιτεῖται πλέον τὸ σκάλισμα. Ἡ ἀναζήτησις τῆς οὐσίας. Ἡ ἀπόλυτος ἐπικοινωνία. Μόνον ἔτσι μποροῦμε!!!

Φιλονόη.

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ!!! Πατέρας και γιος (αξίζει να το διαβάσετε)

Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα…


Γιος: «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»

Πατέρας: «Ναι βεβαίως , τι είναι;»
Γιος: «Μπαμπάς, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»…
Πατέρας: «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.
Γιος: «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
Πατέρας: «Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.»
Γιος: «Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
Γιος: «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25;»

Ο πατέρας εξαγριωμένος, «εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ’ ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»


Tο μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;


Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:


Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25.00 και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά. Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.


«Κοιμάσαι γιε μου;» Ρώτησε.

«Δεν κοιμάμαι » απάντησε το αγόρι.
«Σκεφτόμουν ,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς. «Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα $25 που μου ζήτησες».
Το παιδί έτρεξε κατ’ ευθείαν επάνω του χαμογελώντας. «Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.

Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει. Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.


«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» ο πατέρας του γκρινιάζει .

«Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω,» το μικρό παιδί απάντησε.
«Μπαμπά, έχω $50 τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;
Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.»
Ο πατέρας συντρίφθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.

Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς , εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. 


Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.


“Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες . Αλλά η οικογένεια και οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο της ζωής τους. ”

πηγή

(Visited 16 times, 1 visits today)
One thought on “«Μπαμπά, μπορῶ νά ἀγοράσω μίαν ὥρα ἀπό τόν χρόνο σου;»

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: «Μπαμπά, μπορῶ νά ἀγοράσω μίαν ὥρα ἀπό τόν χρόνο σου;» | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply