Ῥατσισμός. Ἠθικὸς αὐτουργὸς κατὰ συῤῥοὴν τὸ κράτος.

Φαινόμενα όπως αυτά που καταγράφηκαν στην Μανωλάδα -και μας εκθέτουν διεθνώς- με τους πυροβολισμούς κατά των  παράνομων μεταναστών, υποδαυλίζονται από τις κυβερνητικές πρακτικές. Παρόμοια επεισόδια ακραιφνούς ρατσισμού είναι συνηθισμένα στις περισσότερες αγροτικές περιοχές όπως συνηθισμένος είναι και ο επιλεκτικός εθελοτυφλισμός των τοπικών εκπροσώπων του κράτους. 
Στο δια ταύτα, τόσο οι τοπικοί επί κεφαλής της Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ, της Επιθεώρησης Εργασίας, της Διεύθυνσης Υγιεινής, αλλά και οι ιεραρχικά ανώτεροι έως επίπεδου πολιτικής ηγεσίας, παραβαίνουν καθημερινά σωρεία νόμων που σχετίζονται με την μαύρη εργασία τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές:
Συγκεκριμένα παραβαίνουν κατάφορα:
Τους νόμους και διατάξεις για την παράνομη είσοδο στην χώρα.
Τις διατάξεις για την υγιεινή των καταλυμάτων (που διαμένουν οι μετανάστες).
Κάθε νόμο και διάταξη περί απασχόλησης.
Τους νόμους περί εισφοροδιαφυγής (από τους εργοδότες)
Τους νόμους περί φοροδιαφυγής (από τους εργοδότες, τους παράνομους μετανάστες και τους διακινητές τους).
Τους νόμους για την υγιεινή των τροφίμων (αφού η συλλογή των καρπών γίνεται με γυμνά χέρια, από άτομα με άγνωστη κατάσταση υγείας).
Κάθε νόμο που τιμωρεί το παραεμπόριο (που οργιάζει στις αστικές και ημιαστικές περιοχές)
Εξάλλου, Έλληνες και παράνομοι μετανάστες αποφεύγουν να εργαστούν στον ίδιο χώρο ή γεωργική εκμετάλλευση είτε για κοινωνικούς είτε για λόγους υγιεινής, έστω και αν το μεροκάματο των 25 ευρώ για την συλλογή π.χ. φραουλών, είναι υψηλότερο από εκείνο που αντιστοιχεί στον μισθό των 520 ευρώ ενός νεοπροσλαβανόμενου νεαρού Έλληνα ανέργου.
Πλέον η ευθύνη περνά στους εισαγγελείς, οι οποίοι αναμένεται να πράξουν το καθήκον τους.
Σήμερα αυτό που θα ικανοποιήσει το αίσθημα περί δικαίου των πολιτών, είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών όχι μόνον στους φυσικούς αυτουργούς αλλά και στους επί κεφαλείς των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και όσων μετέχουν στο κυβερνητικό και υπηρεσιακό κλιμάκιο το οποίο μεταβαίνει στην Μανωλάδα  δήθεν για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Όλοι αυτοί οι «κύριοι» μαζί και οι τοπικές αρχές θα έπρεπε τώρα να κάνουν παρέα στον ιδιοκτήτη των εκτάσεων φράουλας στα τοπικά κρατητήρια ως κατά συρροή παραβάτες πλειάδας νόμων.
Είναι μία ευκαιρία να αποδείξει η Ελληνική δικαιοσύνη ότι είναι –ως οφείλει- τυφλή και αδέκαστη, και να διαψεύσει τις  περιρρέουσες αντιλήψεις περί επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων.

Ἰωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply