Πόσοι ἀπό τούς τούρκους εἶναι Ἑλληνογενεῖς;

Πόσοι ἀπό τούς τούρκους εἶναι Ἑλληνογενεῖς; Πρὸ μερικῶν ἐτῶν, σύζυγος φίλου, τουρκάλα, κατὰ πῶς λέει, μοῦ ἀπέδειξε, μὲ ἐπίσημα ἔγγραφα, τὶς τελευταῖες ἔρευνες ποὺ ἔχουν γίνῃ σὲ πανεπιστημιακὸ ἐπίπεδον, στὴν γείτονα, καὶ ξεκαθαρίζει πὼς ἔνα μεγάλο ποσοστό, (ἄς μὴν τὸ ἀναφέρω ὅμως καλλίτερα, διότι κάποιοι θὰ πάθουν …πανικό!!!) τῶν σημερινῶν τούρκων, δὲν εἶναι τίποτα περισσότερο ἀπὸ Ἕλληνες ἤ Ἀρμένιοι, ποὺ ἐξισλαμίσθησαν βιαίως, κατὰ τὴν περίοδο τῆς μεγάλης γενοκτονίας. Οὐσιαστικῶς μοῦ ἀπέδειξε πὼς αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι, πρὸ κειμένου νὰ ἐπιβιώσουν, τούρκεψαν, ἄλλαξαν ὀνόματα, θρησκεία, ἐπισήμως ἀκόμη καὶ συνείδησι. Ἐπισήμως ὅμως. Διότι ἀνεπισήμως ὄχι. Οἱ περισσότεροι κράτησαν ἰσχυροὺς δεσμοὺς μὲ τὶς μνῆμες καὶ τὶς ῥίζες τους. Κι αὐτὲς πλέον, σχεδὸν ἕναν αἰώνα μετά, ἀνασύρονται, ἐξοργισμένες, ἱκανὲς νὰ σαρώσουν κάθε ψεῦδος καὶ κάθε παραϊστορία.

Ἀποδείξεις πλέον προβάλουν ἀπὸ κάθε μεριὰ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας. Οἱ φωνὲς σιγὰ σιγὰ ἀκούγονται, κι ἀπὸ ψίθυροι γίνονται σταδιακῶς κραυγὲς σπαρακτικές, ἀπειλητικές, ἀποδομητικές.

Μιλᾶ ἡ μνήμη; Ἡ γονιδιακή μνήμη; Ἤ μιλᾶ ἡ ἀνάγκη γιά ἀλήθεια; Γιά ἔξοδο ἀπό τό σκότος;

Τὰ γεγονότα τρέχουν.
Ἐμεῖς θὰ τὰ ζήσουμε.
Καὶ εἰλικρινῶς, δὲν θὰ εἶναι διόλου εὐχάριστα γιὰ κάποιους!!! Μὰ διόλου!

Φιλονόη.

 Υ.Γ. Ὁ ἀριθμὸς τῶν Ἑλληνογενῶν, ἄν καὶ ὑπερβολικὰ μεγάλος, δείχνει ἀληθής. Βασίζεται σὲ εἰκοσαετὴ ἔρευνα ἀρκετῶν, κυρίως ἐντοπίων Πανεπιστημίων. Στὴν ἔρευνα συμμετεῖχαν ἐπιστήμονες πολλῶν εἰδικοτήτων, κι ἐὰν δὲν κάνω λάθος, ἐξακολουθεῖ. Οἱ πληροφορίες ποὺ ἔχω, βασίζονται σὲ συμπεράσματα ποὺ κατεγράφησαν πρὸ πενταετίας περίπου. Ὅμως οἱ ἐξελίξεις τρέχουν.
Ὀψόμεθα…

Οι Τούρκοι έχουν ελληνική καταγωγή λέει Τούρκος δημοσιογράφος

Τούρκος δημοσιογράφος σοκάρει με την δήλωση του ότι οι Τούρκοι έχουν Ελληνική και Αρμένικη καταγωγή. Το κέιμενο που ακολουθεί είναι του Νίκου Χειλαδάκη.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία ένα άρθρο του Ahmet Altan, γνωστού και επώνυμου Τούρκου αρθογράφου της τουρκικής εφημερίδας Taraf στις 28 Νοεμβρίου, στο οποίο ομολογεί ότι οι Τούρκοι έχουν Ελληνική και Αρμένικη καταγωγή, επί τη ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που άνοιξε τελευταία ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, για την μεγάλη τούρκο-οθωμανική ιστορική κληρονομιά.

Σε αυτό το άρθρο ο Altan  ομολογεί δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή ελληνική και αρμενική καταγωγή.

Ο Altan, αφού επικρίνει έντονα όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει τελευταία από διάφορους Τούρκους πολιτικούς ότι θα πρέπει οι Τούρκοι να επιστέψουν στην μεγαλόπρεπη οθωμανική τους κληρονομιά και αφού τις χαρακτηρίζει… «παλάβρες», δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα τουρκικά φύλα που είχαν έρθει στη περιοχή από τον δέκατο και ενδέκατο αιώνα και μετά.

Στο συγκλονιστικό αυτό άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου –αρθρογράφου, στην εφημερίδα Taraf, αναφέρεται ότι οι Οθωμανοί ίδρυσαν την πρώτη τους ηγεμονία το 1299, ενώ τα πρώτα τουρκικά φύλα είχαν έρθει στην Μικρά Ασία μετά το 1071.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο αρθρογράφο, δεν μπορεί στη συνέχεια να εξαφανίστηκαν οι γηγενείς κάτοικοι που αριθμούσαν πολλά εκατομμύρια, εκτός και αν, όπως  λέει μάλλον ειρωνικά,  ο Αλπ Αρσλάν, o ηγέτης των πρώτων Σελτζούκων της Μικράς Ασίας,  είχε φέρει μαζί του από την κεντρική Ασία… 70 εκατομμύρια κατοίκους. Τότε θα δικαιολογούνταν, όπως καταλήγει στο άρθρο του ο  Altan, να λέμε ότι σήμερα είμαστε απόγονοι αυτών των πρώτων Τούρκων που είχαν έρθει στην Μικρά Ασία.

Αλλά ο Ahmet Altan δεν περιορίζεται να καταρρίψει τον μύθο της τουρκικής καταγωγής των σημερινών μουσουλμάνων κατοίκων της σύγχρονης Τουρκίας, προχωρεί και σε έντονη κριτική κατά του Ισλαμιστή πρωθυπουργού, Ταϊπ Ερντογάν και του νεοοθωμανικού του επιτελείου, κατηγορώντας τους ότι βασίζονται σε μυθικές ιστορικές αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μάλιστα  δεν διστάζει να καταρρίψει και τον καλλιεργούμενο τελευταία μύθο για τους «ένδοξους – ήρωες», Τούρκους σουλτάνους. Ο  Altan αναφέρει πως οι περισσότεροι σουλτάνοι ήταν ηγεμόνες νωθροί που ξόδευαν τον χρόνο τους στα χαρέμια, χωρίς να έχουν ιδέα τι γίνετε στην αυτοκρατορία, άλλοι ήταν μέθυσοι, όπως ο περίφημος Σελίμ ο δεύτερος, γιος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, άλλοι άρρωστοι, ενώ άλλοι πέθαναν από το πολύ αλκοόλ, όπως ο Μουράτ ο Τέταρτος.

Ο Τούρκος αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αντί οι σημερινοί Τούρκοι να πιστεύουν ιστορικά ψεύδη, θα πρέπει να ξαναγράψουν την ιστορία τους και  να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους ρίζες. Όπως υποστηρίζει και αυτό είναι το συγκλονιστικό για ένα σύγχρονο Τούρκο δημοσιογράφο, οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας θα πρέπει να αποδεχτούν την… ελληνοαρμενική τους καταγωγή και να αναδείξουν ξανά τον πολιτιστικό πλούτο της Μικράς Ασίας, που έχει σαν βάση του τους λαούς που η σύγχρονη τουρκική ιστορία θέλει να διδάσκει ότι εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, μετά την έλευση των τουρκικών φυλών.

Η δημόσια αυτή ομολογία ενός επώνυμου Τούρκου αρθρογράφου, σε μια μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, ότι δηλαδή οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας έχουν κοινή ελληνική –αρμενική και κουρδική καταγωγή, σίγουρα είναι άλλο ένα συγκλονιστικό επεισόδιο της μεγάλης συζήτησης για το «Kimlik Meselesi», δηλαδή της μεγάλης Κρίσης Ταυτότητας που διέρχεται η σημερινή Τουρκία που θέλει να προβάλλεται σαν υπερδύναμη, αλλά στην πραγματικότητα παρουσιάζεται σαν ένα οικοδόμημα που τρίζει συθέμελα.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας – Τουρκολόγος

πηγή

(Visited 413 times, 1 visits today)
Leave a Reply