Ἐκεῖ ἀπαγορεύουν ἐκκλησίες ἀλλὰ ἐδῶ κτίζουν τεμένη.

Ἐκεῖ ἀπαγορεύουν ἐκκλησίες ἀλλὰ ἐδῶ κτίζουν τεμένη.Αὐτὰ τὰ θέματα πρέπει νὰ ὁρίζονται ἀπὸ ἰσοτιμίες κι ὄχι ἀπὸ δουλικότητες τοῦ ἑνὸς πρὸς τὸν ἄλλον.
Κι ἐμεῖς δυστυχῶς διαθέτουμε στὸ κράτος τοῦ Ἑλλαδοκαφριστᾶν μόνον δουλοπρεπεῖς καὶ προσκυνημένους.
Τὸ νὰ ἔχῃ ὁ κάθε ἔνθεος τὸν χῶρο του γιὰ νὰ προσεύχεται εἶναι σεβαστό. Τὸ νὰ θέλουν ὅμως κάποιοι νὰ μᾶς ἐπιβάλλουν τὰ μὴ νόμιμα καὶ ἠθικά, παίζοντάς το ἰσχυροί, θὰ ἔλεγα πὼς ἔχει ξεπεράσῃ τὰ ὅρια τῆς ἀνοχῆς ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια.

Βέβαια, δὲν ἔχουν κάνῃ συμφωνίες οἱ «δικοί μας» γιὰ τέτοιου εἴδους «λεπτὰ ζητήματα» διότι ἐπισήμως δὲν ὑπάρχει θέμα Ἑλληνογενῶν στὴν γείτονα. Συνεπῶς δὲν τίθεται θέμα διαπραγματεύσεων. Ὅμως πῶς εἶναι δυνατόν μία χώρα πού θέλει νά ὁρίζῃ καί νά καθορίζῃ ἐσωτερικά ἄλλων χωρῶν νά μήν σέβεται τά ἀνθρώπινα δικαιώματα πού ἀφοροῦν στόν ἐκκλησιασμό τῶν πολιτῶν της;

Συζητᾶμε φυσικὰ πάντα γιὰ τοὺς μογγόλους.
Αὐτὸ νὰ τὸ θυμόμαστε….

ΣΤΗΝ ΆΓΚΥΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩ ΖΗΤΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν μεγάλη τουρκική πρόκληση έρχεται η είδηση από την Άγκυρα όπου σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhuriyet, στις 6/5, το αίτημα χριστιανών κατοίκων της τουρκικής πρωτεύσας να ανεγερθεί μια χριστιανική εκκλησία καθώς δεν υπάρχει καμία εκκλησία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, όχι μόνον απορρίφτηκε από τις τοπικές αρχές αλλά στο ίδιο μέρος που είχε επιλεγεί για την ανέγερση της εκκλησίας τελικά θα ανεγερθεί άλλο ένα μουσουλμανικό τζαμί. Το σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στην τουρκική  πρωτεύουσα ήδη υπάρχουν και λειτουργούν 3.000 τζαμιά ενώ δεν υπάρχει καμία χριστιανική εκκλησία για όσους χριστιανούς βρίσκονται στην Άγκυρα. Για τον λόγο αυτό εδώ και λίγο καιρό ζητήθηκε από την δημαρχία της Çankaya, ένα προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας, η άδεια για να ανεγερθεί μια εκκλησία. Μάλιστα είχε επιλεγεί και η τοποθεσία για την ανέγερση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας στην τουρκική πρωτεύουσα. Η τοποθεσία αυτή, όπως αναφέρει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, ήταν στην περιοχή Kırkkonaklar σε μια έκταση που είχε εκποιηθεί για το αποκαλούμενο «Σύλλογο Ανεξαρτήτων Εκκλησιών» που εκπροσωπεί τους χριστιανούς της Άγκυρας.
Μόλις όμως έγινε γνωστό το θέμα αμέσως επενέβηκε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, (κάτι ανάλογο με την δική μας Αρχιεπισκοπή) και μετά από παρέμβαση της όχι μόνο σταμάτησε η διαδικασία για την ανέγερση της μοναδικής εκκλησίας που θα κτίζονταν στην τουρκική πρωτεύουσα αλλά στην ίδια περιοχή αποφασίστηκε να… ανεγερθεί άλλο ένα μουσουλμανικό τέμενος προσθετό στα ήδη 3.000 τζαμιά που λειτουργούν στην Άγκυρα. Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα του Metin Tasigül, εκπροσώπου της Θρησκευτικής Αρχής της Τουρκίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου σε έκταση 4.407 τετραγωνικών χιλιομέτρων για την ανέγερση νέου μεγαλοπρεπούς τεμένους που θα δεσπόζει στην περιοχή.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η Θρησκευτική Αρχή της Τουρκίας είχε απευθυνθεί και σε άλλες τρεις περιοχές της τουρκικής πρωτεύουσας για την ανέγερση καινούργιου μουσουλμανικού τεμένους και τελικά επιλέχτηκε η περιοχή του Kırkkonaklar όπου όμως, όπως ήταν γνωστό, είχε ζητηθεί από τους χριστιανούς της Άγκυρας για την ανέγερση της μοναδικής χριστιανικής εκκλησίας που θα εξυπηρετούσε τα θρησκευτικά καθήκοντα των χριστιανών της τουρκικής πρωτεύουσας.
Είναι σίγουρα μεγάλο σκάνδαλο που το γεγονός αυτό συμβαίνει την ίδια περίοδο που ο ισλαμιστής κ Ερντογάν απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό την ταχεία ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και την ιδία περίοδο που διάφοροι τουρκολάγνοι δήμαρχοι καταστρώνουν σχέδια για να γεμίσουν με μουσουλμανικούς μιναρέδες τους δήμους τους.
Γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία χριστιανική εκκλησία στην τουρκική πρωτεύουσα αλλά ακόμα και το αίτημα για την ανέγερση της μοναδικής χριστιανικής εκκλησίας όχι μόνον απορρίφτηκε από τις τοπικές αρχές αλλά στην ίδια περιοχή που είχε επιλεχτεί για τον χριστιανικό ναό θα αναγείρουν άλλο ένα μουσουλμανικό τέμενος ; Να δούμε και τι θα πουν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» που κόπτοντας για τις θρησκευτικές ελευθερίες για το γεγονός ότι στην τουρκική πρωτεύουσα απαγορεύτηκε η ανέγερση της μοναδικής χριστιανικής εκκλησίας ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

σκεπτόμαστε ἑλληνικά

Τί θά κάνουν οἱ «δικοί μας»;
Ὅπως πάντα τίποτα. Πάλι δικός μας εἶναι ὁ λογαριασμός.
Ἀλλὰ πάλι θὰ τὰ καταφέρουμε…. Κι ἄς μᾶς ἔχουν ἀπὸ παντοῦ γεμίσῃ μὲ κερκόπορτες.

Φιλονόη.

(Visited 34 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἐκεῖ ἀπαγορεύουν ἐκκλησίες ἀλλὰ ἐδῶ κτίζουν τεμένη.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐκεῖ ἀπαγορεύουν ἐκκλησίες ἀλλὰ ἐδῶ κτίζουν τεμένη. | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐκεῖ ἀπαγορεύουν ἐκκλησίες ἀλλὰ ἐδῶ κτίζουν τεμένη. | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply