Μία Ἑλλάδα χωρὶς Ἕλληνες.

Ερώτηση προς την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κύριε Αντώνη Σαμαρά, κύριε Γιάννη Βρούτση,

Ένα πολύ σημαντικό άρθρο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από την Deutsche Welle.

Όλο και περισσότεροι νέοι μετανάστες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο έρχονται στη Γερμανία.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι υψηλότερο από αυτό των Γερμανών.
Το στερεότυπο του φτωχού, αμόρφωτου μετανάστη που αναζητά άσυλο καταρρίπτεται βαθμιαία στη Γερμανία. Στη γερμανική αγορά εργασίας καταγράφονται σημαντικές ανατροπές. Οι νέοι μετανάστες που έρχονται στη Γερμανία διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από αυτό των μέσων Γερμανών.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Ιδρύματος Bertelsmann. Σύμφωνα με την έρευνα, το 43% των νέων μεταναστών ηλικίας μεταξύ 15 και 65 χρόνων διαθέτει πτυχίο από ανώτερη ή ανώτατη σχολή. Το αντίστοιχο ποσοστό στους Γερμανούς είναι μόλις 26%.
Στην κοινή γνώμη επικρατεί όμως η άποψη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ότι οι μετανάστες έρχονται από χώρες με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τα τελευταία δέκα χρόνια όμως, η πραγματικότητα έχει αλλάξει πολύ.

H Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει ρότα
Η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κάνουν τη Γερμανία ολοένα και πιο ελκυστική. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2012 ήρθαν στη Γερμανία ένα εκατομμύριο νέοι μετανάστες. Την τελευταία φορά που ήρθαν τόσο πολλοί μετανάστες ήταν το 1995.

Μερικές περιοχές όπως, για παράδειγμα, η μικρή πόλη Wunsiedel, ψάχνει εντατικά και στοχευμένα για εξειδικευμένο προσωπικό με υψηλή μόρφωση μιας και δεν μπορούν να βρουν στην εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με τον Jörg Dräger, πρόεδρο του Ιδρύματος Bertelsmann Stiffung, η Γερμανία θα πρέπει στο μέλλον να αλλάξει τη μεταναστευτική της πολιτική. Κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να στραφεί πιο στοχευμένα σε μετανάστες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο από ευρωπαϊκές και όχι από τρίτες χώρες. Και τέλος, η Γερμανία δεν θα πρέπει να πιστέψει πως η εισροή νέων μεταναστών από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που βρίσκονται σε κρίση δεν θα είναι ατελείωτη!
Πηγή: Deutsche Welle

Επάνω σε αυτό το άρθρο οι σκέψεις του επιστολογράφου κ. Νικόλαου Σ. Παναγοδημητρόπουλου:

Οι “εργατικοί” γερμανοί, είναι στην πραγματικότητα τεμπέληδες γερμανοί πολίτες που ζουν ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ με τα επιδόματα της Πρόνοιας, έτσι ώστε η εγκληματικότητα να μένει σε χαμηλά ποσοστά και η πρόσβαση του γερμανικού Κράτους στην Ελεύθερη Βούληση των πολιτών του, σε υψηλά.
Αληθινά εργατικοί, είναι οι μετανάστες στην Γερμανία, κυρίως οι εργατικότατοι Έλληνες, οι οποίοι και βρίσκουν μία χώρα όπου η αμοιβή τους θα είναι ανάλογη του κόπου τους.
Υπάρχει στην Ελληνική Ομογένεια της Γερμανίας ένα ρητό που λέει:
“Όποιος έχει εργαστεί για γερμανό εργοδότη, δεν θέλει να ξαναεργαστεί για Έλληνα”. Δυστυχώς είναι σε μεγάλο ποσοστό αλήθεια. Στο DNA του Έλληνα, εκτός από τις άπειρες αρετές, έχουν περάσει και αρκετά κουσούρια. Όπως η “λαμογιά”… Αλλή στην Γερμανία δεν περνάνε αυτά … το γερμανικό Κράτος έχει θεσπίσει πολύ δίκαιους και προστατευτικούς για τον Εργαζόμενο νόμους, εμποδίζοντας τυχόν προσπάθειες των εργοδοτών να καταπατήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην Γερμανία η Εργατική Νομοθεσία τηρείται σαν Ευαγγέλιο από τους εργοδότες.
Τϊ γίνεται όμως από γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις χώρες του “φτωχού συγγενή Ευρωπαϊκού Νότου”;

Η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών επιστημόνων που προσφεύγουν στην Γερμανία για εργασία, προέρχονται από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου… εκεί όπου ανθεί η, γερμανικής έμπνευσης και εκτέλεσης, “Κρίση”.
Σε αυτές τις χώρες δραστηριοποιούνται και γερμανικές εταιρείες, κυρίως Εταιρείες Διάθεσης Προσωπικού (το γνωστό outsourcing), όπου τυπικότατες στην έδρα τους γερμανικές εταιρείες, κάνουν ένα “party” παραβατικότητας και καταστρατήγησης της Εργατικής Νομοθεσίας, με εικονικά προγράμματα εργασίας που κατατίθενται στα Σώματα Επιθεώρησης Εργασίας, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αμοιβές για υπερωρίες, νυχτερινή εργασία ή εργασία κατά τις ημέρες αργιών.

Ακόμη χειρότερα … οι πενιχροί μισθοί των υπαλλήλων καταβάλλονται με καθυστέρηση 4 και 5 μηνών, αν ποτέ καταβληθούν, με αποτέλεσμα οι εξαθλιωμένοι από την πείνα υπάλληλοι να αποκτούν με τους εργοδότες τους μία σχέση βασισμένη στο “Σύνδρομο της Στοκχόλμης”, μία σχέση που βασίζεται στην εξάρτηση του απαχθέντα από τον απαγωγέα του …
Και ακόμη πιο σημαντικό … οι εταιρείες αυτές δηλώνουν εν αγνοία των υπαλλήλων τους, την παρακολούθηση από τους υπαλλήλους τους επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ προγραμμάτων, έτσι ώστε οι εταιρείες να εισπράττουν παχυλά κονδύλια από ΚΡΑΤΙΚΑ χρήματα που έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιμόρφωση του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος.
Πολλοί υπάλληλοι δεν έχουν πατήσει ΚΑΝ το πόδι τους σε τέτοιας μορφής σεμινάρια, ενώ οι εταιρείες έχουν ΚΛΕΨΕΙ με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια Ευρώ από την αιμορραγούσα Ελλάδα.

Με αυτές τις ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΕΣ συνθήκες “εργασίας”, ή σωστότερα ΔΟΥΛΕΙΑΣ (τον τόνο μπορείτε να τον τοποθετήσετε κατά το δοκούν), το Ελληνικό Κράτος χάνει εκατομμύρια Ευρώ από Φ.Μ.Υ (Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών), Φ.Π.Α. που θα είχε εισπράξει από την μη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και, ΚΥΡΙΩΣ, το υπό κατάρρευση Ι.Κ.Α. θα εισέπραττε τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εισφορές που αναλογούν στα ΑΛΗΘΙΝΑ προγράμματα εργασίας, του εξαθλιωμένου εργατικού δυναμικού που είναι στα πρόθυρα όχι μόνο κατάρρευσης από την υπερωριακή απασχόληση, αλλά και από την πείνα, μιας και δεν του καταβάλλονται ούτε ποσά “έναντι” της μισθοδοσίας του.

Ερώτηση προς την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας:

Κύριε Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Κυβέρνησης
Κύριε Γιάννη Βρούτση, υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αν δεν έχετε γνώση των παραπάνω, μία βόλτα στο Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας), μπορεί να σας δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία, με αριθμούς πρωτοκόλλου, ονόματα καταγγελλόντων και ό,τι άλλο χρειάζεστε.
Δεν χρειάζεται να πάτε σε πολλές … το Σ.ΕΠ.Ε. Αγίας Παρασκευής που καλύπτει το Χαλάνδρι, θα μπορούσε να είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό. Και μπορεί να βρείτε και πολίτες πρόθυμους να σας βοηθήσουν στο Έργο σας με ΕΠΩΝΥΜΕΣ δηλώσεις. Κάποιοι πολίτες “αθόρυβα”, όπως στα παλαιότερα χρόνια η “Κρυπτεία”, ίδρωσαν, μάτωσαν, ξενύχτησαν και πόνεσαν πολύ για να μπορέσουν να σας δώσουν στοιχεία προς αξιοποίηση.

Τα στοιχεία υπάρχουν … ΕΣΕΙΣ, κύριε Πρωθυπουργέ, θα αναλάβετε την πρωτοβουλία να τα αξιοποιήσετε, δείχνοντας ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι η ΕΛΛΑΣ, από Φάρος Φωτός για την Ανθρωπότητα, δεν έχει ξεπέσει στο επίπεδο ενός φτηνού προτεκτοράτου;

Έχετε σκοπό να κάνετε κάτι ΑΛΗΘΙΝΑ καλό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα, ή ισχύουν άραγε αυτά που ακούγονται, και προσωπικά θεωρώ τερατουργήματα κακοβουλίας, πως η “Ελληνική” Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αδειάσει την Ελλάδα από Έλληνες, κυρίως επιστήμονες, και να την γεμίσει εργατικά χέρια από τον 3ο Κόσμο, έτσι ώστε να έλθουν οι ξένες εταιρείες και να επενδύσουν φτηνά στην Ελλάδα;

Αν σκοπός του “Σχεδίου” είναι να φύγουμε όσοι είμαστε επιπέδου μεγαλύτερου του μέσου γερμανού πολίτη στην Γερμανία, να ετοιμάζουμε βαλίτσες σιγά σιγά, αφήνοντάς σας Κυβερνήτες, και όχι Ηγέτες, μιας Νέας Ελλάδας, όπως είναι το όνειρο κάποιων και ο εφιάλτης κάποιων άλλων:
Μιας Ελλάδας όμως, χωρίς το σημαντικότερο …

Μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες …

Μετά τιμής
Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος …

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply