Αἰτία Παγκοσμίου Πολέμου οἱ μέλισσες;

Νὰ σᾶς πῶ… Εἶναι πράγματι αἰτία πολέμου αὐτὸ τὸ θέμα.
Ἐὰν τὰ ἀμερικανά, μέσῳ τῆς Monsanto, καθῶς κι ἄλλων ὁμοίων ἑταιρειῶν, πασχίζουν νὰ μονοπωλήσουν τὸ ζήτημα τῆς τροφῆς, ναί, εἶναι αἰτία πολέμου καὶ μάλιστα πολέμου στὰ ὅρια τῶν γενοκτονιῶν.
Διότι αὐτὴν τὴν στιγμὴ προσπαθοῦν νὰ ὑποχρεώσουν τὸν πλανήτη νὰ πεθάνῃ ἀπὸ πείνα.
Ἔχουν αὐτό τό δικαίωμα κάτι τύποι πού ἔως ἐχθές ἦταν ἁπλῶς δορυφόροι τοῦ στέμματος; (Κι ἔχει πάψῃ αὐτή ἡ σχέσις τῶν Ἀμερικανῶν μέ τό στέμμα; Ἤ μήπως ἁπλῶς στάκτες σκορπίζουν κάποιοι; Ἔ;)

Πάντως ἡ δουλεία τῶν λαῶν εἶναι πλέον γεγονός… Κι αὐτὸ δὲν ἀλλάζει…

 Ἔως πρὸ τινὸς μάλιστα πάσχιζαν νὰ κρατήσουν τὰ προσχήματα καὶ νὰ συμπεριφερθοῦν ὥς παρατηρητὲς ἤ ὥς ἀδαεῖς. Τώρα; Τί θά κάνουν; Θά παίξουν στό παιχνίδι ἤ θά τό ἀκυρώσουν; 

 Φιλονόη.

  Ρωσία πρός Η.Π.Α-αιτία πολέμου οι μέλισσες
Επιμέλεια άρθρου Eva Cat

 thecuriosityofcat.gr

Τα συγκλονιστικά λεπτά σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου Πούτιν την περασμένη εβδομάδα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αποκαλύπτουν την “οργή” του Ρώσου ηγέτη για το  καθεστώς Ομπάμα που συνεχίζει να προστατεύει τους γίγαντες της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων και φυτών της βιο-γενετικής, Syngenta και Monsanto. Το Κρεμλίνο προειδοποιεί, ότι λόγω του  αυξανόμενου κινδύνου να εξαφανιστούν οι μέλισσες , «bee apocalypse» τον ονομάζει,  “είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο”.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, που κυκλοφόρησαν στο Κρεμλίνο σήμερα από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( MNRE ), ο Πούτιν ήταν τόσο έξω φρενών με την άρνηση του Ομπάμα να συζητήσουν αυτό το σοβαρό θέμα που  επί τρεις ώρες αρνούνταν  ακόμη και να συναντηθεί με τον Kerry, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Μόσχα για μια προγραμματισμένη διπλωματική αποστολή, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε, έτσι ώστε να μην προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ αυτών των δύο εθνών.

Στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, η έκθεση αυτή του MNRE που λέει, ότι είναι πλέον «αδιάσειστο στοιχείο» ότι μια κατηγορία νευρο-δραστικών εντομοκτόνων που συνδέονται χημικά με τη νικοτίνη, που είναι γνωστή ως  νεονικοτινοειδή , καταστρέφουν τους πληθυσμούς των μελισσών του πλανήτη μας, και οι οποίες, εάν αφεθούν ανεξέλεγκτες  μπορεί να καταστρέψουν την ικανότητα του κόσμου μας στην αύξηση αλλά ακόμα και τη παραγωγή τροφίμων, για να τραφεί ο ανθρώπινος πληθυσμός..
                                             

Έχει γίνει τόσο σοβαρή η κατάσταση αυτή, αναφέρει το MNRE, που η πλήρης Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) την περασμένη εβδομάδα, συνέστησε μια διετή προληπτική απαγόρευση ( προβλέπεται να αρχίσει την 1η, Δεκεμβρίου, 2013 ) σε αυτά τα  φυτοφάρμακα που  σκοτώνουν τις μέλισσες,  ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελβετίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας, της Σλοβενίας ​​και της Ουκρανίας, που είχαν απαγορεύσει στο παρελθόν αυτούς τους  πιο επικίνδυνους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στο να χρησιμοποιούνται στην ήπειρο.

Δύο από τα πιο επίφοβα νεονικοτινοειδή που απαγορεύονται είναι  το Actara  και  το Cruiser  που παράγονται από τον ελβετικό παγκόσμιο γίγαντα  Syngenta AG,  που απασχολεί περισσότερα από 26.000 άτομα σε περισσότερες από 90 χώρες και κατέχει την τρίτη θέση στο σύνολο των παγκόσμιων πωλήσεων στην εμπορική αγορά γεωργικών σπόρων.


Σημαντικό να σημειωθεί, η έκθεση αυτή αναφέρει, είναι ότι η Syngenta, μαζί με τη Monsanto, Bayer, Dow και DuPont, τώρα  ελέγχουν σχεδόν το 100%  της παγκόσμιας αγοράς για τα γενετικά τροποποιημένα φυτά, τα φυτοφάρμακα και τους σπόρους.


Η MNRE τονίζει:  «Είναι σαφές ότι αυτές οι χημικές ουσίες έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Η περιβαλλοντική εμμονή των νεονικοτινοειδών, η τάση τους για την απορροή και την διείσδυση των υπόγειων υδάτων, και τα σωρευτικά και σε μεγάλο βαθμό ο μη αναστρέψιμος τρόπος δράσης τους σε ασπόνδυλα δημιουργούν σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, »δήλωσε η Cynthia Palmer, συν-συγγραφέας της έκθεσης και Διευθυντής Προγράμματος για το ABC, μίας  από τις κορυφαίες οργανώσεις για την προστασία των πτηνών της χώρας.


Η  έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα μόλυνσης από τα νεονικοτινοειδή τόσο των επιφανειακών υδάτων όσο και του εδάφους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά  και σε όλο τον κόσμο είναι ήδη πέρα ​​από το όριο.

Επιμέλεια :Eva Cat

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply