Νὰ δῶ τὸν ΟΗΕ νὰ «ἐπιβάλῃ» τὴν τάξι στὴν Τουρκία καὶ τὶ στὸν κόσμο!

Νὰ δῶ τὸν ΟΗΕ νὰ «ἐπιβάλλῃ» τὴν τάξι στὴν Τουρκία καὶ τὶ στὸν κόσμο!3Λοιπόν, ἐκεῖ στὴν γείτονα ἔχουν πολὺ ἔντονη οἰκολογικὴ συνείδησιν.
Ὄχι σὰν κι ἐμᾶς ποὺ ἔχουμε τὰ Mall  καὶ βγάζουμε τὸν σκασμό…
Νὰ μὴν πῶ πὼς τοὺς παρακαλοῦμε κι ἀπὸ ἐπάνω γιὰ νὰ μᾶς στήσουν τὰ αἴσχη τους.
Οὔτε ἐμεῖς κάνουμε ἐπαναστάσεις μὲ βιβλία. Ποῦ; Ἐμεῖς μὲ σφυρίκτρες, μὲ πανῶ, μὲ ντουντοῦκες, μὲ δακρυγόνα, μὲ πέτρες καὶ κυρίως, ἐπάνω ἀπὸ ὅλα κι ἀπὸ ὅλους, μὲ καπελωτές, ἐθνοσωτῆρες καὶ λοιποὺς καθοδηγητές.

Αὐτὸ λοιπὸν ποὺ συμβαίνει στὴν Τουρκία εἶναι ἄνω ποταμῶν!
Δὲν ἐξηγεῖται!
Θὰ μποροῦσε κάποιος νὰ τὸ ἐξηγήσῃ, ἐὰν ἤξερε τὰ σενάρια ποὺ ἔχουν στηθῇ πίσω ἀπὸ τὶς εἰκόνες ποὺ βλέπουμε. Ἐπεὶ δὴ ὅμως δὲν ἔχουμε πληροφορίες κι ἐπεὶ δὴ ἐκεῖ τὰ γεγονότα τρέχουν, παρέα μὲ τὶς αὐτοκτονίες ἀπὸ φιλότιμο, θὰ ἔλεγα πὼς ἀπὸ στιγμὴ σὲ στιγμὴ πρέπει νὰ περιμένουμε ἐπεμβάσεις τοῦ ΟΗΕ στὴν γείτονα.
Ἐκεῖ νὰ δοῦμε σωτηρία ποὺ θὰ πέσῃ…
Γιὰ νὰ μὴν σᾶς πῶ πὼς ἀκόμη καὶ τὸν Κεμᾶλ θὰ ἀναστήσουν τώρα πιά…

Φιλονόη.

Νέα επεισόδια στην Τουρκία

Χιλιάδες κόσμος βρίσκεται και σήμερα στους δρόμους και διαδηλώνει κατά του Τούρκου πρωθυπουργού. Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε απόψε μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων και κανόνια νερού για να διαλύσει διαδήλωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Άγκυρας, κατά τη δέκατη ημέρα του κινήματος αμφισβήτησης της κυβέρνησης. Εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία Κιζιλάι.

Μαραθώνιο ομιλιών έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα έφτασε στην Άγκυρα, όπου οι οπαδοί του κόμματός του τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο. Στην ομιλία που έκανε εκεί μίλησε, για τρίτη φορά σήμερα, με σκληρά λόγια εναντίον των διαδηλωτών. «Όταν ξεκινούσαμε φορέσαμε το σάβανό μας», είπε ο Ερντογάν και τόνισε ότι «λογαριασμό μπορεί να μας ζητήσει μόνο ο λαός και όχι κάποιες περιθωριακές ομάδες». Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «πλιατσικολόγοι», λέγοντας «αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν, ανήκουν και αυτοί στην ίδια οικογένεια».

Από τα Άδανα κάλεσε τους οπαδούς του να δώσουν ένα «μάθημα» στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάρτιο του 2014, κάλεσε σήμερα από τα Άδανα τους οπαδούς του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες», τόνισε σε ομιλία του, που αναμεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που είχαν έλθει να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης.
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών στα Άδανα

Ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης, που κυβερνά τη χώρα για περισσότερο από δέκα χρόνια διαβεβαίωσε επίσης ότι στην κυβέρνησή του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις. «Είμαστε το κόμμα των 76 εκατομμυρίων» κατοίκων της Τουρκίας, τόνισε.

Αυτοκτόνησαν έξι αστυνομικοί

Έξι αστυνομικοί έχουν αυτοκτονήσει από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος των Αρχών, Φαρούκ Σεζέρ. Ο Σεζέρ ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάζονται να δουλέψουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αστυνομικοί που έχουν μετατεθεί από άλλες πόλεις, κοιμούνται σε παγκάκια και πάνω στις ασπίδες τους, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε καταλύματα.

Μεγαλειώδης διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ

Στο μεταξύ, αψηφώντας την έκκληση του Ερντογάν να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, χιλιάδες κόσμος βρέθηκε και χθες στους δρόμους της Τουρκίας, ενώ από πολλούς η συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη των τελευταίων δέκα ημερών. Στο κενό και η προσπάθεια της κυβέρνησης για να κατευναστούν τα πνεύματα. Προγραμματίζονται συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Τούρκου πρωθυπουργού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, χιλιάδες οπαδοί από τις τρεις κυριότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Κωνσταντινούπολης, την Μπεσίκτας, τη Γαλατασαράι και τη Φενερμπαξέ, πραγματοποίησαν πορεία στην Ταξίμ, απαιτώντας την παραίτηση του Ερντογάν. Χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στα σπίτια τους, βγήκαν στα μπαλκόνια και χτυπούσαν κατσαρόλες, σε μία ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές αλλά και αποδοκιμασίας για τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Στην Άγκυρα, η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές. Εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι. Δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια εκστρατεία κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να κτίσει πάνω στο πάρκο εξελίχθηκε σε μία άνευ προηγουμένου εκδήλωση λαϊκής οργής, απέναντι σε αυτό που θεωρείται ως αυταρχισμός του Ερντογάν και του ισλαμικών καταβολών κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες από τα επεισόδια των τελευταίων δέκα ημερών ξεπερνούν πλέον τους 5.000.Νὰ δῶ τὸν ΟΗΕ νὰ «ἐπιβάλλῃ» τὴν τάξι στὴν Τουρκία καὶ τὶ στὸν κόσμο!2

 

Νέες συλλήψεις χρηστών του Διαδικτύου

Επίσης, χθες η Αστυνομία πραγματοποίησε πέντε συλλήψεις χρηστών του Ίντερνετ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έγινε γνωστό ότι αναζητούνται ακόμη επτά άτομα. Υπενθυμίζεται ότι είχαν συλληφθεί 33 πολίτες την περασμένη εβδομάδα στη Σμύρνη, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Και αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε σπίτια.Νὰ δῶ τὸν ΟΗΕ νὰ «ἐπιβάλλῃ» τὴν τάξι στὴν Τουρκία καὶ τὶ στὸν κόσμο!3

«Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ρολόι»

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο Χουσεΐν Τσελίκ, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε πως οι δημοτικές και οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο, όπως έχει προγραμματισθεί και οι βουλευτικές εκλογές το 2015. «Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ρολόι. Δεν υπάρχει τίποτα που να καθιστά αναγκαία τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», είπε, έπειτα από τη σύνοδο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο κόσμος ασχολείται με μια οικονομική κρίση και τα πράγματα πάνε καλά στην Τουρκία. Δεν γίνονται εκλογές επειδή άνθρωποι πορεύονται στους δρόμους», σημείωσε ο Τσελίκ και πρόσθεσε πως οι διαμαρτυρίες συζητήθηκαν «λεπτομερειακά» στη σύνοδο του κόμματος. «Πήραμε το μήνυμα των διαμαρτυριών και το σεβόμαστε αυτό, αλλά δεν υπάρχει τίποτε να σεβαστείς με ανθρώπους που πετούν πέτρες», είπε.

Μάλιστα, επιχειρώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα τα λογικά, δημοκρατικά αιτήματα που σέβονται το νόμο. Η πόρτα μας και οι καρδιές μας είναι ανοικτές σε όσους θέλουν το διάλογο». Σημείωσε επίσης ότι «ο τρόπος με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι, οι προσωπικές τους επιλογές, η θρησκεία τους, όλα είναι σεβαστά για εμάς», απαντώντας στις επικρίσεις των διαδηλωτών που κατηγορούν την εξουσία ότι θέλει να «ισλαμοποιήσει» την κοινωνία.

Εξάλλου, απέρριψε την επιβολή κυρώσεων εις βάρος των επικεφαλής της αστυνομίας που απαιτούν οι διαδηλωτές. «Ο πρωθυπουργός δεν θα κόψει κεφάλια απλώς και μόνον επειδή το θέλουν κάποιοι», ξεκαθάρισε.

Προσπάθεια για ομαλοποίηση της κατάστασης κατέβαλλε χθες και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς: «Δεν θα χτιστεί εμπορικό κέντρο ή ξενοδοχείο στο πάρκο Γκεζί, θα χτιστεί εκ νέου ωστόσο το στρατιωτικό κτίριο, όπου θα λειτουργεί μουσείο», δήλωσε.Νὰ δῶ τὸν ΟΗΕ νὰ «ἐπιβάλλῃ» τὴν τάξι στὴν Τουρκία καὶ τὶ στὸν κόσμο!4

Διαδηλώσεις υποστηρικτών του Ερντογάν

Διαδηλώσεις προγραμματίζει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το κυβερνών κόμμα, το οποίο καλεί τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Σάββατο οι υπέρμαχοι του Ερντογάν θα συγκεντρωθούν στην Άγκυρα και την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η πρώτη φορά το κόμμα του Ερντογάν ετοιμάζεται να «απαντήσει» στις συγκεντρώσεις, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι κρατά στα σπίτια τους τούς υποστηρικτές του.

πηγή

(Visited 33 times, 1 visits today)
Leave a Reply