Ἔκλεισε ὁ Κατσέλης; Ε, καί;

 Ὁ Δαυῒδ, τὄχει φαίνεται τᾶμα νά κλείνῃ κάθε Ἰούλιο καί ἀπό μιά ἐπιχείρηση …

Πού εἶχαν τό θρᾶσος νά προτείνουν σέ ἐργαζόμενους … ἄκουσον ! ἄκουσον ! νά μεταναστεύσουν στήν Ἀθῆνα …Πᾶμε 3 χρόνια πίσω, στήν Θεσσαλονίκη αὐτήν τήν φορά. 

Δέν ξέρω ἄν τό δέχθηκαν … ποιοί τό δέχθηκαν … καί ἄν τό ἔκαναν !
προφανῶς ἡ μοῖρα τους ἦταν γιά νά ξαναμείνουν ἄνεργοι 3 χρόνια ἀργότερα ἀπό τόν ἴδιο ἄνθρωπο , τήν ἴδια ἐταιρεῖα μέ 3 περισσότερα χρόνια στήν πλᾶτη τους ….

Ἑλένη

Να κλείσει το εργοστάσιο «Κατσέλης» στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε ο όμιλος «Nutriart» του επιχειρηματία Δαυίδ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου για τη διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας του. Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αλλαγή της βάρδιας, ο διευθυντής του εργοστασίου μάζεψε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε το «λουκέτο». Η παραγωγή σταμάτησε επί τόπου. Οι εργάτες αποσβολωμένοι τον άκουγαν να τους λέει πως πρέπει να επιλέξουν αν θα αποδεχθούν τη μεταφορά τους σε άλλες επιχειρήσεις ή την απόλυση. Τους έδωσε μάλιστα και «περιθώριο» να αποφασίσουν μέχρι τις 19 του Ιούλη. Στο μεταξύ, από χτες ξεκίνησε το ξήλωμα των μηχανημάτων προκειμένου να μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Αθήνας.

Χτες, από τις 9 το πρωί, ο διευθυντής άρχισε να καλεί έναν έναν τους εργαζόμενους στο γραφείο του και να τους ανακοινώνει την πρόταση που είχε για τον καθένα. Στους περισσότερους πρότεινε να μεταναστεύσουν στην Αθήνα, για να δουλέψουν στο εκεί εργοστάσιο της «Κατσέλης». Στους υπόλοιπους ανακοίνωσε ότι δεν έχει να τους απασχολήσει σε καμία από τις επιχειρήσεις του ομίλου, αλλά προτίθεται να τους βρει δουλειά σε εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας. Αν δεν αποδεχθούν αυτό το «ηπιότερο μέτρο για τη λύση της εργασιακής τους σχέσης», όπως είπε, θα τους απολύσει.

Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας στάθηκαν σύσσωμοι οι 40 εργαζόμενοι που απέμειναν να δουλεύουν στο εργοστάσιο. Δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τον εκβιασμό και απαιτούν να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο. Μάλιστα, από χτες το πρωί έστησαν ομάδες περιφρούρησης προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά των μηχανημάτων.Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα και Ποτά έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους και ανακοίνωσε συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η αποψίλωση του εργοστασίου «Κατσέλης» στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη μεταφορά προσωπικού (80 άτομα όλων των ειδικοτήτων) στις άλλες δύο εταιρείες του ομίλου, «Αλλατίνη» και «Plaza». Στο μεταξύ, άρχισε να κλείνει και τμήματα παραγωγής, με τελευταίο αυτό του κριτσινιού.

Κάλεσμα αγώνα απηύθυναν στους συναδέλφους τους στην «Κατσέλης» και οι εργάτες της «ΜΙΝΟΣ». Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν πλάι τους. Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και τους προέτρεψαν να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από την απόφασή τους να παλέψουν για να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο.
Οι ίδιοι, με τη στήριξη των συνδικάτων, συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα τους. Με βάρδιες περιφρουρούν το εργοστάσιο διεκδικώντας καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία, συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, για άλλη μια φορά, θα βρεθούν στα δικαστήρια μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον τους ο εργοδότης (Βεργίνης) ζητώντας 500 ευρώ τη μέρα από τον καθένα για όσο διάστημα δεν του επιτρέπουν να βγάλει έξω τα εμπορεύματα που παρήγαγαν οι ίδιοι με τον ιδρώτα τους και απλήρωτοι. (πηγή)

Ἔκλεισε ὁ «Κατσέλης» στήν Ἀθήνα; Ε, καί; Πρίν ἀπό τρία χρόνια πού εἶχε κλείσει τό ἐργοστάσιό του στήν Θεσσαλονίκη, δέν ἔπιασε ὁ πόνος κανέναν. Δέν ἄνοιξε ρουθοῦνι.

Ἀφῆστε πού εἶχε διαρρεὐσει ὅτι ἀπασχολοῦσε λαθρομετανάστες, οἱ ὁποῖοι ἔπιαναν τά προϊόντα πού κατεσκεύαζε καί μᾶς ἔδιναν καί τήν δόσι μας ἀπό ἡπατίτιδα, φυματίωσι καί ἄλλα «δωράκια» πού μᾶς ἔφερναν οἱ μάγοι ἀπό τήν ἀνατολή!

Μινώταυρος 

.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply