Ἐλαφρύνουν τὴν φορολογία τῶν πλουσίων καὶ στραγγίζουν τοὺς μικρομεσαίους

A yacht arrives at Alimos marina, west of AthensΑπορρίπτοντας και το τελευταίο φύλο συκής η κυβέρνηση φορολογεί υπέρμετρα τα χαμηλά εισοδήματα και ελαφρύνει τα υψηλά.

Νέο προκλητικό παράδειγμα η φορολόγηση των μικροϊδιοκτητών που εισπράττουν ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο και η σκανδαλώδης ελάφρυνση των μεγαλοϊδιοκτητών με την σωρεία ακινήτων των οποίων ο συντελεστής φορολογίας εσόδων από ενοίκια μειώνεται από 45% στο προκλητικό 33%!!!.

Την πρωτοβουλία για αυτήν την εξόφθαλμη αδικία να την αναζητήσετε μεταξύ των μεγαλοϊδιοκτητών βουλευτών που δηλώνουν έως και 90 ακίνητα και φυσικά και στους φιλικά προσκείμενους ιδιώτες μεγαλοϊδιοκτήτες, οι οποίοι στήριξαν το κόμμα του Α. Σαμαρά στις εκλογές. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο πρωθυπουργός τήρησε προεκλογική του δέσμευση.

Παράλληλα η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς 0,2% επί του τζίρου των  επιχειρήσεων δεν οφείλεται στην μέριμνα για τις μικρές επιχειρήσεις αλλά στις αντιδράσεις των πολυεθνικών οι οποίες με την μέθοδο των τριγωνικών συναλλαγών εμφανίζουν ελάχιστα κέρδη  και βεβαίως δεν επιθυμούν να φορολογηθούν επί του ετήσιου τζίρου.

Αντίθετα εναλλακτικό μέτρο για να αποτραπούν οι οριζόντιες και χωρίς σχεδιασμό  απολύσεις στο δημόσιο μπορούσε να είναι η επιβολή έκτακτης εισφοράς 0,3% σε επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 5.000.000 ευρώ, που θα μπορούσε να αποφέρει στο δημόσιο αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια αναπληρώνοντας και την απώλεια ΦΠΑ.

Ο δε φόρος πολυτελείας σε σκάφη και αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1925 cc, πάλι τους μικρούς θα θίξει, αφού τα μεγάλα σκάφη από τα οποία θα μπορούσε να αντληθεί ικανός φόρος , ανήκουν σε offshore. Ενώ από τους κατόχους  αυτοκίνητων μεγάλου κυβισμού, όσοι είχαν την οικονομική άνεση, τα άλλαξαν με νέα υπερσύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής τιμής (το 1925 cc δεν επιλέχθηκε τυχαία) και θα επιβαρυνθούν όσοι μένουν με αυτοκίνητα άνω των 2000cc των οποίων η τιμή πώλησης κινείται μεταξύ 3-7.000 ευρώ αφού σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα αντικατάστασής τους.

Εν κατακλείδι δημιουργούν ένα κράτος εν κράτει πλουσίων μέσα και πέριξ της Βουλής, θυσιάζοντας την δυνατότητα επιβίωσης των μικρομεσαίων και βυθίζουν σε μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία μειώνοντας την καταναλωτική δυνατότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Επί πλέον τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να διασφαλίσουν μία δεξαμενή ψήφων από ευνοούμενες κατηγορίες πολιτών μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι Βουλευτές και κατηγορίες δημοσίων λειτουργών οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων και των δανειστών.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρά τις προαποφασισμένες (δίκην Χότζα) βελτιώσεις είναι μια ακόμη μαχαιριά στην Ελληνική οικονομία και στην ανεξαρτησία της χώρας.

Ἰωάννης.Δέμος  

φωτογραφία

(Visited 36 times, 1 visits today)
One thought on “Ἐλαφρύνουν τὴν φορολογία τῶν πλουσίων καὶ στραγγίζουν τοὺς μικρομεσαίους

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐλαφρύνουν τὴν φορολογία τῶν πλουσίων καὶ στραγγίζουν τοὺς μικρομεσαίους | Φιλονόη καὶ φίλοι......

Leave a Reply