Ἄνδρες καὶ γυναῖκες ὅταν ὀργίζονται…

Ἄνδρες καὶ γυναῖκες ὅταν ὀργίζονται...Οι γυναίκες μέσα σε μία συντροφική σχέση σε γενικές γραμμές δεν ενοχλούνται όσο οι άντρες από την εμπλοκή τους σε καυγάδες. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει μετά από έρευνα, ότι οι άντρες θεωρούν δυσάρεστο και απεχθές το να εμπλακούν σε καυγάδες με τη σύντροφο τους, ενώ αντίθετα οι γυναίκες δεν νοιάζονται και τόσο.

Από την στιγμή που ένας άντρας μπαίνει σε μεγάλη ένταση εκρίνει περισσότερη αδρεναλίνη στο αίμα και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συνέλθει βιοσωματικά από ό,τι μιά γυναίκα. Γι αυτό και η αντρική απάθεια είναι μιά στάση που υιοθετούν πολλοί άντρες προκειμένου να αποφύγουν τη συναισθηματική συντριβή. Όσο περισσότερο ένας άντρας προσπαθεί να αποφύγει ένα καυγά και την αναστάτωση τόσο η ένταση της γυναίκας μεγαλώνει. Αυτή η ασυμμετρία δημιουργείτε από την τάση των γυναικών να παίξουν το ρόλο του συναισθηματικού ρυθμιστή. Καθώς οι γυναίκες προσπαθούν να φέρουν στην επιφάνεια και να λύσουν τις διαφωνίες και τις στενοχώριες οι άντρες φαίνεται να συμμετέχουν πιο διστακτικά σε συζητήσεις που μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια. Όσο η γυναίκα βλέπει τον άντρα να υπαναχωρεί τόσο αυξάνεται η ένταση του θυμού και της κριτικής της προς εκείνον.

Άντρες και γυναίκες έχουν την ανάγκη από διαφορετικό συναισθηματικό συντονισμό. Οι άντρες είναι καλό να αρχίσουν να μη φοβούνται τα συναισθήματα τους και τις εντάσεις και να συνειδητοποιήσουν ότι όταν μιά γυναίκα φέρνει στην επιφάνεια τα παράπονα της και τη θλίψη της μπορεί αυτό να είναι μιά πράξη αγάπης στην προσπάθεια της να διατηρήσει τη σχέση της ζωντανή. Όταν σιγοβράζουν τα παράπονα λογικό είναι κάποια στιγμή να υπάρξουν εκρήξεις. Όταν όμως αυτά έρχονται στην επιφάνεια  η ένταση υποχωρεί. Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουν οι γυναίκες είναι πως μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους χωρίς όμως αυτό να γίνεται με κριτική και με οργισμένες επιθέσεις γιατί τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μιά στάση άμυνας η υπεκφυγής από τη μεριά του άντρα η οποία θα είναι ακόμη πιο σαρωτική και θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο τον καυγά. Τέλος καλό είναι τα παράπονα μιας γυναίκας να υπηρετούν ταυτόχρονα και την επιθυμία της να διαβεβαιώσει τον σύντροφο της για αγάπη της.

Γιώτα Σούσουλα

φωτογραφία

(Visited 27 times, 1 visits today)
One thought on “Ἄνδρες καὶ γυναῖκες ὅταν ὀργίζονται…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἄνδρες καὶ γυναῖκες ὅταν ὀργίζονται… | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply