Ὅταν ἡ «ἰσότητα» ἰσοπεδώνῃ τὰ πάντα, χάνονται καὶ τὸ μέτρο ἀλλὰ καὶ οἱ ἄριστοι!

Ὅταν ἡ «ἰσότητα» ἰσοπεδώνῃ τὰ πάντα, χάνονται καὶ τὸ μέτρο ἀλλὰ καὶ οἱ ἄριστοι!«Ἴσον τὸ δίκαιον εἶναι, καὶ ἐστὶν ἀλλ’ οὔ πάσιν ἀλλὰ τοῖς ἴσοις-καὶ τὸ ἄνισον δοκεῖ δίκαιον εἶναι, καὶ γὰν ἐστίν, ἀλλ΄ οὔ πάσιν ἀλλὰ τοῖς ἀνίσοις»

 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ , ΟΥΤΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΙΣΟΤΙΜΟΥΣ  ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΟΥΣ! 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (βιβλίο Γ,9,10-13)  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΙΣΩΝ!ΑΝΤΟΝ ΜΕΝΓΚΕΡ (Διάσημος Νομοδιδάσκαλος και οικονομολόγος,19ος αιώνας) 

Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν «τι φταίει»»  σε μια κοινωνία που έχει ισοπεδώσει τα πάντα, σε μια κοινωνία που ο «υψηλότερος» πρέπει να «κατέβει» προς χάριν του χαμηλότερου, ώστε να εξισωθεί μαζί του, αντί να επιδιώκεται το αντίθετο.

Μιας κοινωνίας στρεβλής, που δημιουργεί ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ και μόνο, από την φοβική εμμονή του να αποδεχτεί το ξεχωριστό, την ανισότητα και την δεξιότητα των άλλων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όπου κι αν ανήκουν, σε όποια φυλή, σε όποιο Έθνος!

Μιας κοινωνίας που στο όνομα της δήθεν «ισότητας» καταστρέφει την μοναδικότητα  και εναντιώνεται στην φυσική νομοτέλεια, όπως ο καρκίνος που μολύνει τα υγιή κύτταρα!

Μιας κοινωνίας που αποδέχεται «την διαφορετικότητα» μόνο όταν αυτή είναι ανώδυνη απέναντι στην μετριότητα!

Μιας κοινωνίας απέραντα υποκριτικής και φασιστικής!

Εὐστρατία Σουράβλα

(Visited 53 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Ὅταν ἡ «ἰσότητα» ἰσοπεδώνῃ τὰ πάντα, χάνονται καὶ τὸ μέτρο ἀλλὰ καὶ οἱ ἄριστοι!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Για να ξαναγίνουμε πολίτες της κοινωνίας από ψηφοφόροι της αγοράς ( “αγοραίοι” )… | ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Leave a Reply