Ποιός εἶναι ἀλήθεια Τοῦρκος καί τά …κομμένα δένδρα τῆς πλατείας Ταξίμ.

Γιὰ τὸ τὶ συνέβῃ ἤ συμβαίνει στὴν Τουρκία, τοὺς τελευταίους μῆνες, δὲν εἶμαι εἰδικὴ νὰ ἀπαντήσω. Αὑτὸ ποὺ ἀντιλαμβάνομαι ὅμως εἶναι ἡ πραγματικὴ ῥήξις αὐτῶν ποὺ κρατοῦν κι αὐτῶν ποὺ ἀποχωροῦν.
Ποιοί εἶναι ποιοί ὅμως; Καί γιατί καθόμαστε νά ἀναλογιστοῦμε αὐτά πού ἀφοροῦν σέ κάτι πού μόνον κακό προκαλεῖ στήν ἀνθρωπότητα;

Ἡ σημερινὴ Τουρκία εἶναι κάτι πολὺ περίεργο καὶ οὐδὲ μία σχέσι ἔχει μὲ τὴν πραγματικότητά της.
Συζητᾶμε πάντα γιὰ ἕνα Ὑβρίδιον ποὺ ὑπερέβῃ κατὰ πολὺ τὸ χρονοδιάγραμμα διαβιώσεῶς του. Καλῶς ἤ κακῶς, φθάνουμε στὴν λήξι τῆς φάρσας…
Καὶ φυσικὰ τὰ σπαρταρίσματα τοῦ τέλους γιὰ τὸ τέρας εἶναι τρομερά…

Φιλονόη

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ …ΕΙΚΟΣΙ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ!

  Ο πολύ «αγαπητός» μου φίλος Τζενγκίζ Ομέρ, αρθρογράφος της Μιλλέτ, σε πρόσφατη δημοσίευσή του αναφέρεται στον παππού του που πέθανε πριν από μικρό χρονικό διάστημα και ευχαριστεί το τουρκικό προξενείο για την συμπαράστασή του (και αυτό κάτι καινούργιο είναι, να παρευρίσκονται διπλωματικοί υπάλληλοι στις κηδείες απλών πολιτών).

Ταυτόχρονα, όμως, μέσα στον πόνο του, δεν παραμελεί να ρίξει το δηλητήριό του για την … εξαφανισμένη φυλή των Ελλήνων (Μιλλέτ 5.6.13).

Φυσικά για να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του στηρίζεται σε βιβλία της οκάς τα οποία δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Μήπως, όμως, ο κύριος Τζενγκίζ, που κατάγεται από το Πομακοχώρι της Γλαύκης, θα έπρεπε να ξέρει ότι αν είναι να γράψει κάποιος για εξαφανισμένες φυλές, θα πρέπει να γράψει πρώτα από όλα για την τουρκική φυλή, για την οποία ξεσκίζει …τα ρούχα του κατά καιρούς;

Η απλή ερώτηση που κάνω είναι: ΠΟΙΟΣ είναι πραγματικά Τούρκος;

Και η απλή απάντηση είναι: ΚΑΝΕΝΑΣ!

Εάν κάποιος σήμερα νομίζει ότι οι Οσμανλήδες και οι Σελτζούκοι είναι Τούρκοι κάνει μεγάλο λάθος για δύο λόγους: πρώτον, γιατί οι αυθεντικοί Τούρκοι προέρχονται από τα βάθη της Ασίας, είναι Μογγόλοι και δεύτερον γιατί οι Οσμανλήδες και οι Σελτζούκοι ήρθαν σε γάμους με χριστιανούς και χριστιανές του Βυζαντίου, ώστε αν κάποιος σήμερα λέει ότι είναι Τούρκος, ας ψάξει να βρει τις χριστιανικές του ρίζες.

Εάν κάποιος νομίζει ότι οι Τούρκοι υπάρχουν μετά την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, πάλι κάνει λάθος γιατί την ονομασία του κράτους και την ψεύτικη εθνική συνείδηση την επέβαλε ο Κεμάλ Μουσταφά.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο πράγμα, ο Τζενγκίζ, έπρεπε να είχε καταλάβει ότι, ναι μεν υπάρχει ένα κράτος με την ονομασία Τουρκία, αλλά δεν υπάρχει τουρκική φυλή. Το τουρκικό κράτος πήρε την ονομασία του το 1923 και αποτελείται από πολλές φυλές οι οποίες οι περισσότερες προέρχονται από την ελληνική γενιά και όχι από την τουρκική.

Κατά συνέπεια του συνιστώ να μάθει λίγη ιστορία.

Ερχόμαστε τώρα στα λιγοστά δέντρα του πάρκου Γκεζί (Ταξίμ) στην Τουρκία και γιατί ξεσηκωθήκαν όλοι εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ξεσηκωμός με παραπλανητικό τίτλο, διότι η διαδήλωση δεν είχε σχέση με τα δέντρα του πάρκου, αλλά με τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος τον τελευταίο διάστημα αναγνωρίζει όλες τις φυλές (Πομάκους, Τσερκέζους, Κούρδους, Αλβανούς, Βόσνιους κτλ) ως μειονότητες μη τουρκικής καταγωγής και παραχωρεί σιγά σιγά δικαιώματα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο κουρδικό θέμα έχουν ενοχλήσει τους φανατικούς, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν κανέναν άλλον, εκτός από Τούρκους και προσπαθούν να εξαφανίσουν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας όπως έκαναν παλαιότερα με τον Αντνάν Μεντερές και τον Τουργκούτ Οζάλ, διότι και αυτοί ήταν στο σωστό δρόμο, όπως ο Ερντογάν σήμερα. Είδαμε όλοι μας και τις φωτογραφίες όπου οι διαδηλωτές μπήκαν στα ιερά τεμένη, ήπιαν μπύρες, βρώμησαν τον τόπο και άφησαν τα σκουπίδια τους.

Πριν λοιπόν οι πράκτορες μας κατηγορήσουν εμάς που δηλώνουμε Πομάκοι ως άπιστους, να δουν τις φωτογραφίες αυτές. Για αυτό είμαστε πάντα περήφανοι μουσουλμάνοι οι Πομάκοι, γιατί ποτέ δεν κάνουμε μια τέτοια πράξη όπως οι ψευτο- μουσουλμάνοι Κεμαλιστές διαδηλωτές, τους οποίους ξεσήκωσε το βαθύ κράτος στο οποίο ανήκουν και διάφοροι «δημοσιογράφοι» εδώ στην περιοχή.

Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία και ο τρόπος συμπεριφοράς προς τους Πομάκους έχουν ομοιότητες: εάν λειτουργείς όπως θέλουν αυτοί είσαι καλός, εάν κινείσαι ανεξάρτητα είσαι κακός. Εάν θέλεις τη γλώσσα σου είσαι για αυτούς γκιαούρης, εάν θέλεις την ιστορία σου είσαι για αυτούς προδότης.

Εμείς όμως είμαστε ένα και μοναδικό πράγμα: Πομάκοι!

Άρθρο του Σερήφ Μουσταφά

Τεύχος 67, Ιούνιος – Ιούλιος 2013

ζαγάλισα

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply