Νὰ καὶ ἡ νανοτεχνολογία στὸν ἔλεγχο τῶν γεννήσεων…

Ἐπιστήμονες τὰ κατάφεραν.
Ἐπὶ τέλους ἐπέτυχαν νὰ κατευθύνουν, κατὰ πῶς ἐκεῖνοι ἐπιθυμοῦσαν, σπερματοζωάρια.
Πῶς; Μὰ μὲ τὴν νανοτεχνολογία φυσικά…
Ξέρετε… αὐτὴν ποὺ ὅλοι μας πλέον καταπίνουμε καθημερινῶς, εἶτε λόγῳ ῥυπάνσεως ἀτμοσφαιρικῆς, εἶτε λόγῳ τροφῶν εἶτε ἀκόμη καὶ μέσῳ τῶν ὑδάτων. Πάντως ἐπεὶ δὴ πολὺ ἀρέσει σὲ κάποιους τὸ νὰ ἐλέγχουν τὰ πάντα, πολλὰ κρύβουν, λίγα  μᾶς ἀποκαλύπτουν…
Καὶ πάντα ἀποκαλύπτονται τὰ λιγότερο ἐπικίνδυνα γιὰ αὐτούς…
Σιγὰ μὴ παραδεχθοῦν πὼς ἡ νανοτεχνολογία συνίσταται γιὰ τὸν ἀποπληθυσμό μας…
Ἐδῶ ἔως καὶ ἥρωα κοντεύουν νὰ κάνουν κάποιον «δικό μας» ποὺ ἀνεκάλυψε θεραπεῖες μὲ νανοπροϊόντα…
Καὶ μετὰ μοῦ λὲς πὼς ἡ ἐπιστήμη ὑπηρετεῖ τὸν ἄνθρωπο…
Ἀπό ποιάν σκοπιά; Ἔ;

Φιλονόη

Υβριδικά σπερματοζωάρια – «βιορομπότ»

Ένα επίτευγμα το οποίο παραπέμπει σε κάποια από τα πιο ακραία όνειρα της επιστημονικής φαντασίας πραγματοποίησαν γερμανοί επιστήμονες, δημιουργώντας σπερματοζωάρια – «βιορομπότ».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για υβριδικούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι αποτελούνται από μεταλλικά τμήματα και σπερματικά κύτταρα ταύρου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη «στοχευμένη» γονιμοποίηση ωαρίων ή «παράδοση» φαρμάκων, καθώς είναι «τηλεκατευθυνόμενοι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Scientist, ο Όλιβερ Σμιντ και οι συνάδελφοί του στο ινστιτούτο χρησιμοποιούν τους μικρούς μαγνητικούς σωλήνες που περιέχονται στο «πακέτο» ως μέσα χειρισμού/ κατεύθυνσης των «βιορομπότ». Μέχρι τώρα, ο έλεγχος ενός μεμονωμένου κυττάρου το οποίο κινείται προς το ωάριο ήταν εξαιρετικά δύσκολος έως αδύνατος, με επιστήμονες να έχουν καταφέρει να φτάσουν ως το σημείο να «πείσουν» ομάδες κυττάρων να «συνεργαστούν», μέσω της χρήσης χημικών και μαγνητικών πεδίων.

Το συγκεκριμένο «υβριδικό» σπερματοζωάριο φέρει μικροσκοπικούς νανοσωλήνες μήκους 50 microns και διαμέτρου 5-8, από νανοσωματίδια σιδήρου και τιτανίου. Ειδικότερα, οι ερευνητές τοποθέτησαν τους νανοσωλήνες σε υγρό το οποίο περιείχε σπέρμα ταύρου, με αποτέλεσμα την ενσωμάτωσή τους σε σπερματοζωάρια, καλύπτοντας την «κεφαλή» και αφήνοντας «ελεύθερα» τα τμήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την προώθησή τους μέσα στο υγρό.

ναυτεμπορική

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply