Μὲ κάθε εὐκαιρία πλιατσικολογοῦν.

Μὲ κάθε πρόσχημα…
…ῥουφοῦν χρῆμα ἀπὸ παντοῦ!
Τὰ δισεκατομμύρια ποὺ ἔφυγαν μὲ βαλίτσες στὴν Λίστα Λαγκάρντ δὲν εἶναι ἀντικείμενο ἐρεύνης…
…ἀλλὰ τὰ ψιλὰ ποὺ διακινοῦν  Πολιτιστικοὶ Σύλλογοι καὶ Σύλλογοι Γονέων καὶ Κηδεμόνων εἶναι!

Πρόστιμα χιλιάδων εὐρῶ γιὰ τιμολόγια χωρὶς ΑΦΜ κλπ.
Ἡ βρωμιὰ καὶ ἡ δυσωδία τῶν σιωνιστῶν τοκογλύφων… θὰ αγγίξῃ τοὺς πάντες, μὲ σκοπὸ νὰ μὴν μείνῃ οὔτε μία σταγ΄να αἵματος.
Ἐννοεῖται ὅτι τὰ «κοινωνικά» στέκια τῶν ὑπαλλήλων τοῦ George Soros δὲν θὰ ἐλεγχθοῦν ποτέ.

Σίγμα

Σωρηδόν τα πρόστιμα στον τοπικό εθελοντισμό

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι και ειδικά σύλλογοι γονέων, που ξαφνικά καλούνται να πληρώσουν τεράστια πρόστιμα πολλών χρόνων, για να λειτουργήσουν νόμιμα και σύμφωνα με τον φορολογικό κώδικα.
Ανυποψίαστοι πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. καλούνται να καταβάλουν 4.000 και 5.000 ευρώ για να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να θεωρήσουν βιβλία για τις προσωπικές τους επαγγελματικές δραστηριότητες.
Η οικονομική κρίση και η διασταύρωση στοιχείων οδηγεί πολλές φορές τους ελεγκτές του Υπ. Οικονομικών σε τιμολόγια που έχουν κόψει επιχειρήσεις σε συλλόγους, αθλητικούς, πολιτιστικούς, εθνικοτοπικούς και γονέων. Εκεί ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει ΑΦΜ. Καλούνται λοιπόν οι πρόεδροι να προσκομίσουν το καταστατικό τους που από το έτος ίδρυσης μαρτυράει ουσιαστικά για πόσα χρόνια οι σύλλογοι λειτουργούσαν παράνομα.
Από εκεί και πέρα αρχίζει ο μεγάλος Γολγοθάς. Οι πρόεδροι και οι ταμίες καλούνται να προσκομίσουν βιβλία εσόδων, εξόδων, βιβλία προμηθευτών και πολλά άλλα στοιχεία, που οι σύλλογοι ποτέ δεν διέθεταν διότι κανείς ποτέ δεν τους είχε πληροφορήσει σχετικά τα προηγούμενα Δ.Σ.
Τις περισσότερες φορές ανυποψίαστοι πρόεδροι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα προηγούμενων Δ.Σ. ακόμη και σε βάθος εικοσαετίας.
Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων των σχολείων όπου εκεί οι υποψηφιότητες και η εκλογή τις περισσότερες φορές γίνονται με το ζόρι. Επιπλέον του φόρτου των καθηκόντων όπου οι εθελοντές γονείς με βαριά καρδιά αναλαμβάνουν, ξαφνικά τους γνωστοποιείται ότι έχουν και φορολογικές εκκρεμότητες. Η πρώτη αντίδραση των περισσότέρων είναι η άμεση παραίτηση και απαλλαγή από τέτοιου είδους ευθύνες.
Αλλά και οι άλλοι σύλλογοι αντιμετωπίζουν προβλήματα φορολογικής γραφειοκρατίας αφού ποτέ δεν τους είπε κανείς ότι πρέπει να τηρούν σχετικά έγγραφα.
Ετσι τα πρόστιμα πέφτουν σαν το χαλάζι παρά το γεγονός ότι οι εφοριακοί κατανοούν ότι πρόκειται για εθελοντές που όχι μόνο δεν ασκούν καμία εμπορική δραστηριότητα, αλλά βάζουν και βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Οι τοπικοί σύλλοι είναι ανάστατοι και ετοιμάζουν μια συλλογική αντίδραση.
Το πιο περίεργο όλων είναι ότι όλη αυτή η γραφειοκρατία και η απασχόληση του υπαλληλικού προσωπικού του Υπ. Οικονομικών γίνεται χωρίς να υπάρχει καμία φορολογική προσδοκία, αφού όλοι οι σύλλογοι έχουν περισσότερα έξοδα από έσοδα. Το σημαντικότερα βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσουν τέτοια πρόσθημα αφού ούτε το ένα δέκατο δεν διαθέτουν στα ταμεία τους.

ΟΤΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply