Ἄγγλοι ὑπέρ τῆς ἐπιστροφῆς τῶν γλυπτῶν τοῦ Παρθενῶνος;

Και ξαφνικά «Άγγλος» Δημοσιογράφος, δημοσιεύει σε «Αγγλική» εφημερίδα, άρθρο ΥΠΕΡ της …επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα!
Μόνον που ο δημοσιογράφος δεν είναι ακριβώς …Άγγλος και η εφημερίδα δεν ελέγχεται ακριβώς από …Άγγλους, όπως το εννοούμε εμείς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο Jacobson…
Μπορεί να μας αρέσουν αυτά που λέει, μιας και μας έχουν καλλιεργήσει τον πόθο της επιστροφής των γλυπτών, πολύ περισσότερο από τον πόθο του να πάνε φυλακή οι κλέφτες υπουργοί.
Αλλά ο σκοπός του σιωνιστή Jacobson δεν είναι να ευχαριστήσει εμάς, αλλά μάλλον να πληγώσει τους άλλους.
Είναι μία «Ρεπούση» της Μεγάλης Βρετανίας.
…Κι επειδή είναι παιδί του συστήματος, του παρέχεται βήμα να πει αυτά που θέλει, ώστε μετά το δίκτυο των ΜΜΕ να προωθήσει παντού την …«αυθόρμητη» αυτή σκέψη.

Ο σκοπός του είναι διαφορετικός και διαβάζοντας ξανά τα λόγια του, καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ΑΤΖΕΝΤΑ από πίσω:

«Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς (ΣΣ Μιλάει ως Άγγλος) . Μια τρελή παρόρμηση με καταλαμβάνει. Θέλω να φωνάξω στους Έλληνες πως θα τους φέρω εγώ προσωπικά πίσω τα μάρμαρα. Κοιτάζω το απαλό καστανό χρώμα των ματιών τους, όπως θα έκανε ο Λόρδος Μπάιρον πριν από χρόνια και με κυριεύει μια έκσταση συντροφικότητας. Όχι μόνο θα φέρω πίσω τα μάρμαρα αλλά θα γκρεμίσω ακόμα και τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου » (ΣΣ Αυτό που κολλάει; )»

Γιατί δεν σκέφτηκε να γκρεμίσει και καμμιά συναγωγή για να …γελάσουμε;

Προσοχή λοιπόν… Γιατί όποιος μας χαμογελάει δεν σημαίνει ότι το κάνει για το δικό μας καλό απαραίτητα.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἄγγλοι ὑπέρ τῆς ἐπιστροφῆς τῶν γλυπτῶν τοῦ Παρθενῶνος;

Leave a Reply