Σκόπιμη ἡ καταστροφὴ τῆς παραγωγῆς σακχάρεως ἀπὸ τὴν ΕΕ.

Σκόπιμη ἡ καταστροφὴ τῆς παραγωγῆς σακχάρεως ἀπὸ τὴν ΕΕ, ὅπως ἄλλωστε ἔχουν κάνει μὲ τόσα ἄλλα. Πρέπει νὰ τὸ κατανοήσουμε, μόνον ὅταν διαλύθεῖ τὸ ρεγουλαριστικὸ ἔκτρωμα τῆς ΕΕ θὰ ὑπάρξει ἐπιστροφὴ στὴν φυσιολογικὴ ζωὴ καὶ πλοῦτο μέσα στὴν Εὐρώπη γιὰ ὅλες τὶς χῶρες.

Φρούριον

Οριστικό: Κλείνουν τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Σέρρες και Ορεστιάδα

Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης – Γνωστοποιήθηκε η απόφαση στους εργαζόμενους οι οποίοι κάνουν λόγο για εκληματική ενέργεια και ζητούν παραιτήσεις βουλευτών

της Άννης Καρολίδου
 
Την αναστολή λειτουργίας των δύο ζαχαρουργείων της ΕΒΖ, σε Σέρρες και Ορεστιάδα, αποφασίζει  αυτή την ώρα η διοίκηση της Εταιρείας, επισφραγίζοντας την πρόταση της μελέτης που έχει εκπονήσει η «Kantor» για την αναδιάρθρωση της βιομηχανίας. 
 
Το μόνο που μένει για να βγει και επισήμως η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, είναι η έκδοση ενός σχετικού Δελτίου, αφού πριν λίγη ώρα το μέτρο ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ. 
 
Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, αυτό που λέχθηκε στους εργαζομένους ήταν ότι η λειτουργία των δύο παραπάνω ζαχαρουργείων θα συνεπαγόταν επιπλέον κόστος 9 εκατ. ευρώ, το οποίο η Εταιρεία θα μπορούσε να αντισταθμίσει μόνο εάν προχωρούσε σε μειώσεις μισθών της τάξης του 50%. Επειδή λοιπόν, τέτοιες μειώσεις δεν μπορούν να γίνουν και, επειδή άλλος τρόπος για να καλυφθεί το επιπλέον κόστος δεν έχει εξευρεθεί, όπως υποστήριξε η διοίκηση, θα ανασταλεί η λειτουργία των δύο αυτών εργοστασίων και η επεξεργασία των τεύτλων θα γίνει από το ζαχαρουργείο στο Πλατύ. 
 
Η διοίκηση είναι πολύ προσεκτική στις εκφράσεις της και επιλέγει να μιλάει για «αναστολή λειτουργίας» και όχι για κλείσιμο οριστικό των εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα. Ωστόσο, αυτή η προοπτική φαίνεται ως πιο πιθανή  και οι εργαζόμενοι ήδη συσκέπτονται για να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους, αφενός σε ότι αφορά τις μετακινήσεις προσωπικού και, αφ’ετέρου τις κινητοποιήσεις στις οποίες πιθανότατα θα προχωρήσουν. 
 
Άλλωστε, η χθεσινή συνάντηση, στην Αθήνα, των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ, Νικόλαο Μαράντο, δεν απέδωσε κάποιο αποτέλεσμα, όπως συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν υπήρξε και από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. 
 
Παραιτήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι
 
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων όμως, στην ανακοίνωσή της, μιλάει για “οριστικό κλείσιμο” των δύο εργοστασίων, κατηγορεί τη “συγκυβέρνηση” για εγκληματική ενέργεια σε βάρος των ακριτικών νομών Έβρου και Σερρών και ζητάει από τους βουλευτές τους να παραιτηθούν σαν ύστατη αντίδραση στο έγκλημα που συντελείται. Το κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως ακολούθως:
 
«Σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ανακοίνωσε δια των εκπροσώπων της το οριστικό κλείσιμο των δύο εργοστασίων ζάχαρης σε Ορεστιάδα και Σέρρες. 
Συνεχίζοντας το επάξιο έργο της Ξάνθης και της Λάρισας, υλοποιώντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού για στήριξη του πρωτογενή τομέα και της περιφερειακής ανάπτυξης. 
 
Από σήμερα ολοκληρώνεται η αποβιομηχάνιση δύο ακριτικών νομών Μακεδονίας και της Θράκης. 
 
Επειδή θεωρούμε την ενέργεια αυτή εγκληματική και καταστροφική για την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, καλούμε άμεσα τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να μην προσυπογράψουν το ανοσιούργημα αυτό και να υποβάλουν την παραίτησή τους σαν ύστατη αντίδραση στο έγκλημα που συντελείται».
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply