Ἡ Νέμεσις δὲν ἄργησε

Ἡ Νέμεσις δὲν ἄργησεἈντάρτες τοῦ Ἰρὰκ συνέλαβαν τὸν δικαστὴ συνεργάτη τῶν Ἀμερικανῶν, ὁ ὁποῖος κατεδίκασε εἰς θάνατο τὸν Σαντὰμ Χουσεΐν.

Κατηγορούμενος τώρα ὡς προδότης τοῦ λαοῦ του, ἀντιμετωπίζει τὴν θανατικὴ ποινὴ.

Τὰ τελευταῖα λόγια τοῦ ἡγέτη τοῦ Ἰρὰκ πρὶν τὴν ἐκτελεσή του ἦταν: «Ἐμένα θὰ με δικάσουν οἱ Ἀμερικανοὶ, ὅμως ἐσᾶς – ὁ λαός σας».

Ἀλέξιος Ῥαφαηλίδης

Εκτελέστηκε ο Κούρδος δικαστής που καταδίκασε τον Σαντάμ Χουσεΐν σε θάνατο…Ἡ Νέμεσις δὲν ἄργησε2

Δολοφονήθηκε από τους φανατικούς ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης ο 69 ετών Ιρακινός δικαστής Ραούφ Αμπντούλ Ραχμάν, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, που το 2006, είχε καταδικάσει σε θάνατο τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Αν και ο θάνατός του δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ιρακινές αρχές, θεωρείται βέβαιο ότι συνελήφθη από τους ισλαμιστές στις 16 Ιουνίου και δολοφονήθηκε δύο μέρες αργότερα. Η είδηση διέρρευσε από ιορδανικές πηγές.

Ἡ Νέμεσις δὲν ἄργησε3

Ο αντιπρόεδρος της ιορδανικής βουλής, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έγραψε σχετικά ότι οι ισλαμιστές καταδίκασαν σε θάνατο τον δικαστή, ως αντίποινα για τον θάνατο του «μάρτυρα» Σαντάμ.

Με τον ίδιο τρόπο επιβεβαίωσε το γεγονός και ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαντάμ Χουσεΐν Ιμπραήμ αλ Ντούρι, ο οποίος κατέχει, αυτή τη στιγμή, υψηλό πόστο στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης.

Ο δικαστής Ραχμάν ήταν Κούρδος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε να δικάσει τον Σαντάμ, ο οποίος είχε εξοντώσει χιλιάδες Κούρδους αμάχους, ακόμα και με χημικά. Ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης εκείνης, που στοίχισε τη ζωή σε 5.000 περίπου Κούρδους αμάχους, ήταν και συγγενείς του δικαστή.

Ο δικαστής φοβόταν πάντα για τη ζωή τη δική του και των μελών της οικογένειάς του. Το 2007 είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από τους Βρετανούς, που όμως δεν του δόθηκε.

Ἰνφογνώμων

(Visited 80 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ Νέμεσις δὲν ἄργησε

Leave a Reply