Οἱ καταθέσεις μας στὸ στόχαστρό τους.

Τα 160 δισεκατομμύρια καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες έχουν βάλει το μάτι οι τοκογλύφοι, που με την βοήθεια του ΣΔΟΕ, θέλουν να τα βαφτίσουν «παράνομα» και μαύρα, ώστε οι κάτοχοί τους να τα …παραχωρήσουν, για να μην μπλέξουν.

Η λίστα Λαγκάρντ ξεχάστηκε ήδη, γιατί θα έπρεπε να μπλεχτούν με …«περιουσίιους» κι ένα σωρό πολιτικούς.
Τα 550.000.000 εκατομμύρια εμπόρου όπλων, από το Ισραήλ, 500.000.000 χήρας τραπεζίτου κλπ, δεκάδες εκατομμύρια κόρης υπουργού και συζύγου εμπόρου όπλων δεν …ἀγγίζονται!!!
Πήραμε μια ιδέα για το ποιοί μας τα έφαγαν …από μια τράπεζα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ του εξωτερικού!!!
Φανταστείτε τα ίδια επί τουλάχιστον …100 φορές, για να συλλάβετε τα μεγέθη.

Τα λαμόγια έχουν εξαφανίσει τα κλεμμένα σε τράπεζες της Ανατολής…
Κι όπως είδαμε στην Μύκονο συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων στην …υγειά μας.

Αφού οι πονηροί έχουν εξασφαλίσει τα κλεμμένα, με την βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδας, όσοι δεν έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό τα λεφτά τους ή δεν έχουν off shore, θα πρέπει να αποδείξουν στον ΣΔΟΕ που βρήκαν τα λεφτά.

Η πονηριά βρίσκεται στο ότι ΔΕΝ ξεκινούν από αυτούς που ΕΒΓΑΛΑΝ τα χρήματα στο εξωτερικό, αλλά από αυτούς που τα κράτησαν στην Ελλάδα, παρά τις απειλές για κούρεμα κλπ.

Η μαφία που λέγεται κυβέρνηση, ξεκινάει από τους αδύναμους κρίκους της λαμογιάς, για να ξεχάσουμε τα γνωστά λαμόγια της Energa, της λίστας Λαγκάρντ, των 20.000 offshore, των πάρτι της Μυκόνου, με σαμπάνιες, των 120.000 ευρώ κλπ
Ανακοινώνουν ένα εντυπωσιακό εύρημα, που δεν θα αποδώσει ούτε …μισό ευρώ στο τέλος,  για να ξεχάσουμε τους εμπόρους όπλων που γλεντούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια που πήραν πουλώντας αέρα κοπανιστό ή μεταλλικά σκουπίδια.

«Εργολάβος των Αθηνών με τραπεζικό λογαριασμό 280.000.000 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 72.000 ευρώ.
Συνταξιούχος 92 ετών με 192.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του και ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ.
Όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ έγινε αντιληπτό ότι ο εν λόγω κύριος ήταν «αντίκλητος τρίτων» και ο ίδιος δεν γνώρισε την ύπαρξη των λογαριασμών.»

Από… κόσκινο όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ

 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί με ποσά πάνω από 100.000 ευρώ ενώ στη συνέχεια θα ελεγχθούν και τα ποσά άνω των 300.000 ευρώ.

Οι ελεγκτικές αρχές έχουν στα χέρια του 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών οι οποίες έγιναν από το 2000 και μέχρι το 2012 και παραδόθηκαν σε 65 CD από τις τράπεζες.

Οπως αναφέρουν οι αρχές, οι λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ περιέχουν συνολικά 43 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα ελεγχθούν αν έχουν δηλωθεί ή αν πρόκειται για μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, ο αριθμός αυτών των λογαριασμών υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ πληροφορίες θέλουν τις καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ να υπερβαίνουν τις 16.000.

Με τα CD στην κατοχή τους πλέον οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μπορούν να συγκρίνουν άμεσα τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα δηλωμένα εισοδήματα και να εντοπίσουν αυτούς που τα έχουν αποκρύψει.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν πλέον στους υπολογιστές τους τις τραπεζικές καταθέσεις και συγκρίνοντάς τες με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι υπέκρυψαν εισοδήματα.

Από τις πρώτες διασταυρώσεις έχουν προκύψει εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Εργολάβος των Αθηνών με τραπεζικό λογαριασμό 280.000.000 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 72.000 ευρώ.

Συνταξιούχος 92 ετών με 192.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του και ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ. Όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ έγινε αντιληπτό ότι ο εν λόγο κύριος ήταν «αντίκλητος τρίτων» και ο ίδιος δεν γνώρισε την ύπαρξη των λογαριασμών.

Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του για να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς –τους οποίους γνώριζαν μόνο αυτοί- και στη συνέχεια τα απέσυραν κατά το δοκούν χωρίς να έχει γνώση ο συνταξιούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε από τον εισαγγελέα κατά των οικονομικών εγκλημάτων κ. Π. Αθανασίου η δημιουργία ενός εξειδικευμένου επιτελείου ελεγκτών για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο, δηλαδή των αντιπαράθεση των τραπεζικών καταθέσεων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι.

Αν και ακόμη δεν έχει πλήρως στελεχωθεί η υπηρεσία (έχουν ήδη αποσπασθεί 6 ελεγκτές – οι οποίοι εκπαιδεύονται – και αναμένεται να αποσπασθούν άλλοι 12) υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

0 thoughts on “Οἱ καταθέσεις μας στὸ στόχαστρό τους.

Leave a Reply