Τελικῶς μᾶς ἔμεινε τό νερό;

Ναί, μᾶς ἔμεινε… Ἤ τοὐλάχιστον ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ!!!
Βάσεις τῶν ὅσων συνέβησαν πάντα στὴν Θεσσαλονίκη, δὲν θὰ μποροῦσαν, γιὰ τὴν Ὥρα, νὰ πράξουν διαφορετικῶς.
Βέβαια ἀκόμη Αὔγουστος εἶναι… Ἀκόμη τὸ ἀντωνάκιον «κυβερνᾶ».
Ἀκόμη δὲν ἔχουν ὁριστεῖ ἐπακρικῶς βου()λευτικὲς  ἐκλογὲς γιὰ νὰ διαφαίνεται στὸν ὁρίζοντα κάποια ἄμεσος ἀπειλή…
…Καὶ συνεπῶς τὸ θέμα τῶν ὑδάτων παραμένει ῥευστό…!!!
Εἶπαν δῆλα δή, γιὰ τὴν ὧρα πάντα, νὰ μὴν μᾶς τὰ φορέσουν ΟΛΑ μαζύ…
Πρῶτα νὰ δρομολογηθῇ τὸ πῶς θὰ μᾶς πάρουν τὰ σπίτια καὶ μετὰ βλέπουν γιὰ τὸ πῶς θὰ ποτίζονται αὐτοὶ ποὺ δὲν θὰ ἔχουν σπίτια.

Φιλονόη

Υ.Γ. Εἴπαμε… Παρατάσεις παίρνουμε… Καθυστερήσεις δημιουργοῦμε. Ξέρετε ΠΟΣΟ σημαντικές εἶναι οἱ καθυστερήσεις γιά τέτοια φρόκαλα; Ἔως ….ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ θὰ ἔλεγα… (Γιὰ νὰ θυμηθοῦμε τὸ πῶς τὴν ἐπάτησε ὁ Χίτλερ, λόγῳ καθυστερήσεως, μὲ τὸ σοβιετικὸ μέτωπο… Γιὰ νὰ θυμηθοῦμε…!!!)

Οριστικά υπό δημόσιο έλεγχο το νερό – Δυσαρέσκεια από την τρόικα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων

(Αναδημοσίευση από “Καθημερινή”)

Υπό δημόσιο έλεγχο θα παραμείνουν οι εταιρείες υδάτων. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και του αρμόδιου υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Την πρόθεση αυτή δε αυτή επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ΕΥΔΑΠ. Η απόφαση αυτή επιβάλει τη διατήρηση του Δημοσίου ως του βασικού μετόχου στην ΕΥΔΑΠ καθώς «η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μην μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παραβίαση των άρθρων 5 παρ. 5και 21 παρ. 3 του Συντάγματος».
 
Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων απασχόλησε άλλες δύο συσκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Η τρόικα εμφανίστηκε δυσαρεστημένη από την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα ενοχλημένη από την απουσία συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ. ΟΙ εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων κατά την τελευταία αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της χώρας. Στο μνημόνιο που συμφωνήθηκε την περασμένη άνοιξη, η κυβέρνηση υποσχέθηκε τη δημιουργία άτυπου διυπουργικού οργάνου που θα συντονίζει τις κυβερνητικές ενέργειες στήριξης των αποκρατικοποιήσεων που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.
 
Επίσης, στο τελευταίο μνημόνιο έχει συμφωνηθεί η αλλαγή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των δημόσιων επιχειρήσεων που αντιδρούν στη στρατηγική αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

ποντίκι

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply