Ἡ κρίσις τῆς Γαλλίας ὁδηγεῖ σέ ἀκροδεξιά κυβέρνηση ἤ σέ κατάῤῥευση τῆς χώρας;

Λογικὸ κι ἀναμενόμενο, ὅπως καὶ ἡ κατάρρευση τῆς κυβερνήσεως.
Ἂς δοῦμε γιατί – αὐτὰ τὰ ἔγραψε σήμερα μία γνωστὴ μου Γαλλίδα, ποὺ ζεῖ στὴν Ἑλλάδα.

Νομίζετε ὅτι οἱ μουλτικουλτιτέτοιες κυβερνήσεις-ἀχταρμάς εἶναι σὲ θέση νὰ διοικήσουν καλῶς μία χώρα;

 

Στην Γαλλία έχουμε ως…
…υπουργό Παιδείας μία Μαροκινή…
…υπουργό Δικαιοσύνης μία μαύρη (Γουϊανα)…
…υπουργό Πολιτισμού μία Κινέζα…
…έναν Εβραίο στο υπουργείο Εξωτερικών (πρώην εραστής της Κάρλα Μπρούνι)…
…έναν Γερμανό στο Εργασίας…
…ο πρωθυπουργός είναι Ισπανός…
…ο υπουργός Οικονομικών είναι Γάλλος αλλά τραπεζίτης για το private business του Rotschild , παντρεμένος με μία γυναίκα 20 χρόνια μεγαλύτερη του κλπ.

Καλά, ανάμεσα σε 65 εκατομμύρια κατοίκους, δεν βρήκαν Γάλλους, νορμάλ, με οικογένεια κανονική ικανούς να αναλάβουν αυτές τις ευθύνες;

Γαλλική κυβέρνησις στήν Γαλλία;

Φρούριον

Μείζονα πολιτική κρίση στην Γαλλία: Ερχεται το «τραίνο» του Εθνικού Μετώπου!

Στην μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων 50 ετών έχει εισέλθει η Γαλλία ωα απόρροια της άθλιας πολιτικής απάτης του Γάλλου προέδρου Φ.Ολάν ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν σύγκρουση με το Βερολίνο και να δώσει ένα τέλος στην πολιτική λιτόττητας και εξαθλίωσης μεγάλων τμην΄ςτων του γαλλικού εκλογικού σώματος και όταν εξελέγη μετατράπηκε σε “σκυλάκι” της Α.Μέρκελ επιβάλλοντας μια παρανοϊκή φορμπηχτηική πολιτική μείωσης των ελειμμέτων που έχει προκαλέσει βαριά πλήγματα στην γαλλική οικονομία.

Βουλευτές της δεξιάς παγιδευμένη μεταξύ τυο οδοστροτήρα που ακούσει στο όνομα “Μαρί Λεπέν” της οποίας το κόμμα θα είναι σίγουρα πρώτο στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν και στους σοσιαλιστές που κατηγορούνται ότι “πούλησαν την Γαλλία στην Γερμανία” (τελικά οι σοσιαλιστές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τα ίδια κάνουν…) ζητούν να αλλάξει αμέσως η πολιτική του Φ.Ολάν.

Πιο θαρραλέα η σύγχρονη “Χαν ντ’ Αρκ” της Γαλλίας Μαρί Λεπέν ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, αφού πρώτα αποθέωσε τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν, προσέφερε και τη στήριξή της στον πρόεδρο Ολάντ.

Χαρακτηριστικά η καγκελάριος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας “κάνει πολύ γενναία βήματα”, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί τονίζοντας ότι «αυτό είναι ζήτημα της Γαλλίας».

Οσο για τον γενναίο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούρ, αυτός σε νέες δηλώσεις του τόνισε “Θέλω να ανακτήσω την ελευθερία μου! Οι πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων (. . .) είναι ένας οικονομικός παραλογισμός καθώς, αφού καταπνίγουν την ανάπτυξη, δεν επιτυγχάνουν τους ίδιους τους στόχους τους, εξαιτίας της μείωσης της δραστηριότητας”!

Μήπώς να έρθει να τα πει και προς Ελλάδα μεριά και συνετιστούν τα εγχώρια “σκυλάκια” της Μέρκες;

Στο εσωτερικό του κόμματος οι αντιδράσεις πληθαίνουν και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα οι σοσιαλιστές βουλευτές να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο εντός του κόμματος που αργά ή γρήγορα θα αναγκάσει τον Ολάντ να προσφύγει στις κάλπες με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό.

Η δημοτικότητα του προέδρου βρίσκεται στο 17%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ παρά τις όποιες κινήσεις και μεταρρυθμίσεις η οικονομική κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται.

Σημειωτέον ότι για να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή απαιτούνται 289 έδρες και οι σοσιαλιστές έχουν 291, συνεπώς, σε περίπτωση που ο Ολάντ προκηρύξει βουλευτικές εκλογές ίσως αναγκαστεί να συγκυβερνήση με το συντηρητικό κόμμα ή ακόμη και την εθνική παράταξη της Μαρίν Λε Πεν.

Η κόρη του Ζαν Μαρι Λε Πεν ανακηρύχθηκε μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών και συνεχίζει να κρατάει πολύ υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

πηγή

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ κρίσις τῆς Γαλλίας ὁδηγεῖ σέ ἀκροδεξιά κυβέρνηση ἤ σέ κατάῤῥευση τῆς χώρας;

Leave a Reply