Οἱ θυσίες γιὰ τὴν Πατρίδα εἶναι καλές, μόνον ὄταν εἶναι τῶν …ἄλλων!

Οἱ θυσίες γιὰ τὴν Πατρίδα εἶναι καλές, μόνον ὄταν εἶναι τῶν ...ἄλλων!

Με φοροελαφρύνσεις στην ΔΕΘ ο Σαμαράς
Πρωθυπουργικές υποσχέσεις για λιγότερη αδικία, διορθώσεις και φορολογική ισορροπία

Πηγή: Τίτλος άρθρου του ΒΗΜΑΤΟΣ

Απίστευτη παράνοια. Η αδικία παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο, σαν την βροχή και το χαλάζι, που μας τα στέλενει ο καλός θεός. Ως αναγκαστικό κακό για την σωτηρία της πατρίδας. Κανείς δεν φταίει γι’ αυτήν.

Αν μας έλεγαν και τι ακριβώς από ότι συμβαίνει είναι άδικο, ίσως είχαμε κάποια ελπίδα να το διορθώσουμε. Αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν ξέρει ακριβώς, επειδή το ζήτημα του αν κυβερνούν δίκαια ή άδικα τους αφήνει απολύτως αδιάφορους.

Και η αποδοχή της ύπαρξης της αδικίας, βέβαια, έχει μόνον επικοινωνιακό χαρακτήρα, μια και ανάμεσα στα θύματα του βιασμού θα υπάρξουν και μερικοί, -συνήθως οι πιο χαμηλής νοημοσύνης και αυτοεκτίμησης-, που θα νοιώσουν μια κάποια ανακούφιση και ικανοποίηση, ακούγοντας ότι ο βιαστής κατανοεί το μαρτύριο τους. Κάτι είναι κι αυτό, παρηγοριά να σε καταλαβαίνουν οι βασανιστές σου, άσχετα αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός θα μειώσει την αδικία και θα κρατήσει μόνον τόσο, όση είναι απαραίτητη. Πόση ακριβώς, δεν μας λέει. Και οι ρεαλιστές θα χειροκροτήσουν την μεγαθυμία του αγαπημένου ηγέτη, υπό την προϋπόθεση βεβαίως να μην είναι αυτοί οι αδικούμενοι. Οι θυσίες για την πατρίδα είναι καλές, όταν είναι θυσίες των άλλων. Πάνω στις ξένες πλάτες είναι όλοι πατριώτες και γενναιόδωροι.

Να παρατηρήσουμε μόνον μια σημαντική αντίφαση. Το ΣτΕ, το ανώτατο δικαστήριο μας των σοφών κεφαλών, δεν έχει μέχρι στιγμής διαπιστώσει καμία τρέχουσα αδικία και άρα διαψεύδει τον πρωθυπουργό. Κάτι λίγες, που βρήκε παλιότερα, στους μισθούς του σκληρού κρατικού πυρήνα, τις διόρθωσε αμέσως με μεγάλη επιμέλεια.

Ἕρμιππος Ἑρμιππίου

φωτογραφία

(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply