Τί ἀπέγινε μέ τά …«παιδιά» τοῦ Βελβενδοῦ;

Τί ἀπέγινε μέ τά ...«παιδιά» τοῦ Βελβενδοῦ;Θυμάστε τι είχε γίνει πριν λίγο καιρό;

Μια ολόκληρη κοινωνία ξεσπάθωσε εναντίον 5 επιπόλαιων νεαρών, μετεφηβικής ηλικίας, με πάθος, στα όρια της λύσσας και φανερή διάθεση να αποδώσει στην ύπαρξη αυτών και των ομοίων τους όλα τα δεινά της και, στο όνομα της παραβατικότητας τους, να διακηρύξει με περισσή υποκρισία την δική της δήθεν βαθιά προσήλωση στον νόμο και την τάξη.

Είχε μάλιστα εξαφθεί και έγραφε σχοινοτενείς αναλύσεις, επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν και αποκάλεσαν «παιδιά» τους 18 ετών και μιας ημέρας συλληφθέντες. Είναι υπεύθυνοι ενήλικες, έλεγαν όλοι και πρέπει να υποστούν με την μεγαλύτερη δυνατη αυστηρότητα τις συνέπειες των πράξεων τους. Πράξεις για τις οποίες το social media και τα κανάλια είχαν βγάλει άμεση ετυμηγορία. Θάνατος, μετά από τον απόλυτα δικαιολογημένο, σωφρονιστικό και άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία.

Μετά βέβαια ξεχαστήκαμε γρηγορα και όλοι επανήλθαν στα φυσιολογικά και συνέχισαν να αποκαλούν με στοργή τα δικά τους τριαντάχρονα βλαστάρια «παιδιά», επειδή τα δικά τους είναι δικά τους και πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα ελαφρυντικά της μακράς ελληνικής μετεφηβικής περιόδου, τα κακόμοιρα. Ακόμη και οι πολιτικοί που κλέβουν είναι παιδιά, με πρότερο έντιμο βίο και πολλά ελαφρυντικά, σε αυτήν την χώρα της επιλεκτικής απέραντης επιείκειας και της ακόμη πιο επιλεκτικής αργής ωριμάνσεως.

Σήμερα δεν παίζει πουθενά και δεν σχολιάζεται το γεγονός ότι ο εισαγγελέας της έδρας, (ο εισαγγελέας, ο δημόσιος κατήγορος, όχι ο δικηγόρος τους), ζητάει την απαλλαγή των νεαρών ληστών του Βελβενδού από τις βαριές κατηγορίες της τρομοκρατίας και προτείνει να θεωρηθούν ένοχοι για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου μόνον, θεωρώντας μάλιστα σκόπιμο να τους αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της πρώιμης μετεφηβικής ηλικίας.

Αλλά τι να λέμε τώρα. Οι ασκήσεις μνήμης και τα μαθήματα αυτογνωσίας ποτέ δεν ήταν το φόρτε μας.

Ἕρμιππος Ἑρμιππίου

φωτογραφία

(Visited 6 times, 1 visits today)
Leave a Reply