Κόκκινη θάλλασα στὸ Στρατῶνι, προσφορὰ τῆς «Ἑλληνικὸς Χρυσός».

«Αὐτὴ εἶναι ἡ εἰκόνα τῆς θαλάσσης τοῦ Στρατωνίου σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2014.
Γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν, τὸ κόκκινο χρῶμα εἶναι ἀπὸ τὰ ὄξινα ὕδατα τοῦ μεταλλείου ποὺ θεωρῶνται βιομηχανικὰ ἀπόβλητα.

Ὑποτίθεται ὅτι αὐτὰ τὰ ὕδατα ἡ καλὴ ἑταιρεία τὰ περνᾶ ἀπὸ χημικὴ ἐπεξεργασία γιὰ τὸν καθαρισμό τους…»
Μπαρμπανίκος

Κόκκινη θάλασσα στο Στρατώνι, 13/11/2014. Μια προσφορά της Ελληνικός Χρυσός

Αυτή είναι η εικόνα της θάλασσας του Στρατωνίου σήμερα, 13 Νοεμβρίου. Για όσους δεν ξέρουν, το κόκκινο χρώμα είναι από τα όξινα νερά του μεταλλείου που θεωρούνται υγρά βιομηχανικά απόβλητα. Υποτίθεται ότι αυτά τα νερά η καλή εταιρεία τα περνάει από χημική επεξεργασία πριν την απόρριψή τους στη θάλασσα, αλλά κάθε τρεις και λίγο κάτι πάει στραβά…

Σήμερα πάλι τι έφταιξε; Έγινε καμμιά θεομηνία και δεν το αντιληφθήκαμε; Η το καταπληκτικό σύστημα διαχειρίσεως των νερών του μεταλλείου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συνηθισμένη βροχή της περασμένης εβδομάδας;

Μήπως είμαστε πάλι εμείς οι κακοί που «δυσφημίζουμε το Στρατώνι»; Είμαστε εμείς που του χαλάμε την ωραία εικόνα της «γαλάζιας σημαίας» που παίρνει κάθε χρόνο; Θλιβερή η εικόνα, αλλά ακόμα πιο θλιβερή είναι η στάση των κατοίκων αυτού του χωριού που τα δέχονται όλα και δε μιλούν.

Κατά σύμπτωση, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου «Αριστοτέλους»  γινόταν συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου. Εκεί ο πρώην Δήμαρχος  Χρήστος Πάχτας (ναι, ο γνωστός διαπλεκόμενος) είπε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα λεφτά της εταιρείας.

Θαυμάστε στις φωτογραφίες μία από τις προσφορές της εταιρείας στον Δήμο.

παρατηρητήριον μεταλλευτικῶν δραστηριοτήτων

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

0 thoughts on “Κόκκινη θάλλασα στὸ Στρατῶνι, προσφορὰ τῆς «Ἑλληνικὸς Χρυσός».

Leave a Reply