Ἔρχονται πολλά λεφτά;

Η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και πάλι στην δημοσιότητα.
Βέβαια το να μοιράζεις λεφτά από τις τσέπες του άλλου δεν είναι και πολύ δύσκολο.
Οι οικονομολόγοι των Σχολών του Λονδίνου γνωρίζουν ότι η επιβάρυνση από την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδα του κράτους, καθώς η κυβέρνηση θα μαζέψει περισσότερους φόρους από αυτήν την αύξηση και περισσότερες αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές.
Το κόστος της αυξήσεως θα προστεθεί στα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεων…
Όσω έμειναν στο πόδι δηλαδή.

Δεν είναι τυχαίο που το κράτος κατάήργησε τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους Συνταξιούχους, αλλά δεν το έκανε για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Το κράτος μείωσε το κόστος μόνο στις πληρωμές που αφορούσαν στα Δημόσια Ταμεία.
Ενώ στον ιδιωτικό τομέα το κράτος αύξησε κατακόρυφα τους φόρους, τα πρόστιμα και τα έξοδα λειτουργίας.
Για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να καταβάλουν αυτά τα υπέρογκα ποσά, τους επέτρεψε να κάνουν …μειώσεις στους μισθούς.
Τώρα ενδεχομένως να καταργήσουν τους δυσβάστακτους αμέσους φόρους, αλλά αυξάνοντας μισθούς, και άρα ασφαλιστικές εισφορές, η συνολική επιβάρυνση δεν θα αλλάξει δραματικά.

Τα χρήματα από τις αυξήσεις στους μισθούς των μισθωτών θα πέσουν πάλι σε δόσεις για οφειλές στην εφορία προηγουμένων ετών, που οι οφειλέτες έχουν σταματήσει να καταβάλουν, οπότε πρακτικά δεν πρόκειται για …παροχή αλλά για κλασικό …παπατζιλίκι!!!
Εδώ παπάς… εκεί παπάς… πάλι στο κράτος τ’ ακουμπάς.

Ανακοίνωσαν βέβαια επαναφορά των συντάξεων σε παλαιότερα επίπεδα, με ετήσιο κόστος τα 500.000.000 ευρώ…
Αλλά δεν αναφέρεται πουθενά από που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά, που πρακτικά σημαίνει αύξηση ετησίων φόρων κατά 100 ευρώ σε 5.000.000 πολίτες.

Μην περιμένετε ξένες επενδύσεις.
Δεν υπάρχουν ξένοι που θα έλθουν στην Ελλάδα, ώστε να χάσουν λεφτά, αντί να έλθουν να σκουπίσουν ό,τι μπορούν παραπάνω;

Ξέρετε κάποιον που να θέλει να ρισκάρει μερικά εκατομμύρια χωρίς να έχει στο μυαλό του να φύγει μία ημέρα με κάποια δισεκατομμύρια;

Ξένοι επενδυτές έχουν πάει και στο Μπαγκλαντές, όπου ράβονται όλα τα ρούχα της Ελίτ.

Στην Ελλάδα δεν μπορούν να έρθουν τέτοιοι επενδυτές με μισθούς πολλαπλάσιους από αυτούς της Κίνας και του Μπαγκλαντές.

Ούτε φυσικά μπορούν να έλθουν βαριές βιομηχανίες, οι οποίες προτιμούν τα κρύα κλίματα της Βόρειας Ευρώπης και τους μισθούς της Ουγγαρίας ή της Ρουμανίας.

Εδώ μπορούν ίσως να επενδύσουν σε ξενοδοχεία, με ενοικιαζομένους υπαλλήλους από την Πολωνία.
Με τα γνωστά κόλπα μεταφοράς των κερδών σε φορολογικούς παραδείσους,  και πάλι δεν θα μένει στην Ελλάδα τίποτα.

Ανακοίνωσαν επίσης την διαγραφή οφειλών στην Εφορία.
Υπάρχουν δεκάδες διεκατομμύρια που δεν μπορούν να εισπραχθούν, διότι οι υπεύθυνοι για τον νόμο έχουν πεθάνει ή έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Θα διαγράψουν δηλαδή τα ούτως ή άλλως χαμένα για πάντα χρέη …ανυπάρκτων προσώπων ή εταιρειών-μαϊμού, με πλαστά βιβλία.

Ποιος επενδυτής θα εμπιστευθεί την Ελλάδα, όταν γνωρίζει ότι οι πολιτικοί ηγέτες επένδυσαν σκόπιμα τις οικονομίες τους στα ξένα ομόλογα της Goldman Sachs και της Black Rock, ενώ την ίδια στιγμή ψήφιζαν το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων στα χέρια Ελλήνων ψηφοφόρων τους;

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply