Τί ἐννοεῖ ὁ Βαρουφάκης μέ τό νά ζητᾷ χρεωκοπία ΤΩΡΑ;

Τί ἐννοεῖ ὁ Βαρουφάκης μέ τό νά ζητᾷ χρεοκοπία ΤΩΡΑ;Τι εννοεί να χρεωκοπήσει η χώρα;
Να κηρύξουμε στάση πληρωμών και να ισχύσουν οι όροι που υπάρχουν στα Μνημόνια περί κατασχέσεως της Δημόσιας Περιουσίας από τους δανειστές;

Είναι σήμα να τραβήξουν οι Έλληνες όλα τους τα λεφτά από τις τράπεζες;
Πάμε σε δραχμή;
Γινόμαστε Αργεντινή και κατάσχονται οι καταθέσεις;

Ο «Σκίστους ρε μάγκα το καλσόν!» τι ακριβώς επιδιώκει, γνωρίζοντας τους επαχθείς όρους των δανειακών συμβάσεων που υπάγονται στο Αγγλικό Δίκαιο;

Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Μπλοφάρει λόγω του ότι πλησιάζουν εκλογές σε διάφορες χώρες;

Σίγμα

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ!

Να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε κήρυξη χρεοκοπίας πρότεινε ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη» προσέθεσε. «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεοκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.

«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνης» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεοκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία».

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσυνθέσεως, εκτίμησε.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Leave a Reply