Ἄλλο νὰ εἶσαι νταὴς κι ἄλλο ψεύτης!

«Δεν έκανα ποτέ αυτή την χειρονομία, το βίντεο είναι μονταρισμένο».

Αυτά είπε χθες στην γερμανική τηλεόραση ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών ο Βαρουφάκης για την γνωστή χειρονομία κατά της Γερμανίας, στο Ζάγκρεμπ το 2013.

Το βίντεο είναι αυθεντικό. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία (από τους ειδικούς που το ερεύνησαν).
Το θέμα όμως είναι αλλού.
Είναι άλλο πράγμα να είσαι νταής και παλικαράς, και άλλο να είσαι ψεύτης.

Τα πρώτα είναι επιλογή που δύναται να σε δικαιώνει, ανάλογα με την περίσταση και το ακροατήριο που έχεις απέναντί σου (π.χ. ποιος θα διαφωνούσε με τέτοια χειρονομία για κάποιον εγκληματία).
Με το άλλο όμως (ψέμμα), αργά ή γρήγορα, μένεις μόνος.
Τον ψεύτη πολιτικό δεν τον γουστάρει κανένας (ακόμα και αν ο κομματικός πατριωτισμός απλώνει δίχτυ προστασίας).
Μέσα του ο πολίτης τον απαξιώνει.

Ο υπουργός οικονομικών είπε ένα μεγάλο ψέμμα, εκεί που θα μπορούσε να πει απλά “mea culpa” (άλλωστε τότε ήταν ένας απλός καθηγητής και αρθρογράφος που μπορούσε, ας πούμε, να λέει ό,τι θέλει) και να κλείσει ο ίδιος το θέμα λεβέντικα.
Τώρα το άνοιξε.

Γενικώς αυτός ο άνθρωπος ανοίγει πολλά θέματα με τον εαυτό του.
Κανένα πρόβλημα και δεν θα μας έπεφτε λόγος, αν δεν εκπροσωπούσε μια ολόκληρη χώρα.

Η χειρονομία και η απάντηση-ψέμμα. Στο 2.03.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Υ.Γ.

Για να πάμε ένα βήμα παρακάτω την υπόθεση με την άσεμνη χειρονομία Βαρουφάκη στο βίντεο που, όπως ισχυρίζεται, είναι πλαστό-μονταρισμένο.
Τα ελληνικά ΜΜΕ κρατουν αποστάσεις, και καλά… αμερόληπτοι και αντικειμενικοί: «Σύμφωνα με τον υπουργό είναι πλαστό», «σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ είναι αυθεντικό».

Μάλιστα. Ξεχάστε τα όλα αυτά και μπείτε στην θέση ενός ερευνητή, ενός ρεπόρτερ που θέλει να βρει την αλήθεια και μόνο αυτή. Τι θα κάνατε;
Δεν θα προσπαθούσατε να βρείτε την πηγή του βίντεο; δηλαδή ποιος το τράβηξε και το ανέβασε; (μπορεί βέβαια να είναι και διαφορετικό πρόσωπο). Είμαι σίγουρος ότι ένα απλό μυαλό (δεν χρειάζεται να είσαι δημοσιογράφος) ΑΥΤΟ θα έκανε από την πρώτη στιγμή.

Είναι δύσκολο αυτό; Για τα ελληνικά ΜΜΕ πολύ. Για σας, καθόλου. Πάμε στο YouTube και κοιτάμε ποιος ανέβασε ΠΡΩΤΟΣ (έχει σημασία αυτό) την επίμαχη ομιλία Βαρουφάκη. Η έρευνά μας θα μας οδηγήσει στο κανάλι του uploader με την επωνυμία “SkriptaTV”, ο οποίος φαίνεται ότι ανέβασε το βίντεο στις 12/2/2015, με περιγραφή σοβαρή και άκρως δημοσιογραφική! Αμέσως αμέσως καταλαβαίνουμε ότι το πιο πιθανό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιο ΜΜΕ ή παραγωγό ή ανεξάρτητο δημοσιογράφο ή κάποιον τέλος πάντων που έχει σχέση με την ενημέρωση.

Ποιος είναι αυτός; Από πού κρατάει η σκούφια του; Ευκολάκι ΚΑΙ αυτό (για εσάς). Η επωνυμία αυτή έχει προφίλ στο FB (https://www.facebook.com/skriptatv). Μπαίνουμε μέσα και βλέπουμε ότι ο κύριος-α “SkriptaTV” διαμένει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ένα λεπτό, έχουμε και άλλα στοιχεία όμως. Ο ίδιος-α μας πληροφορεί ότι διαθέτει και ιστοσελίδα (http://www.slobodnifilozofski.com), η οποία έχει διευθυντή, αρχισυντάκτη… κανονική συντακτική ομάδα δηλαδή με ονοματεπώνυμα! (με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα)

Υπομονή. Είμαστε πολύ κοντά να πιάσουμε τον απατεώνα Κροάτη που παραποίησε το βίντεο του Βαρουφάκη.
Διαλέξτε τώρα τρόπο. Τι θέλετε; Να τον πάρουμε τηλέφωνο ή να του στείλουμε μήνυμα; Μαντέψτε και την ερώτηση-παράκληση. Τι θα λέγατε για αρχή: «βλέπουμε ότι εσείς ανεβάσατε το βίντεο του Βαρουφάκη που… μπλα μπλα… μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε εάν το έχετε παραποιήσει-επεξεργαστεί;». Εντάξει, ο Κροάτης θα μείνει κόκκαλο, αλλά εσείς μην το βάζετε κάτω, έτσι κάνουν οι… ένοχοι, σφυρίζουν ή πέφτουν απ’ τα σύννεφα.

Αλλά διάολε… ποιο είναι το κίνητρό τους όταν αυτός ο “SkriptaTV” έχει προβάλει και άλλες συνεντεύξεις του Βαρουφάκη στο παρελθόν (ξεκάθαρο ότι τον προμοτάρουν), και μάλιστα στο τέλος των συνεντεύξεων διαφημίζει μέχρι και την ιστοσελίδα του! (τόσο πια κακό να θέλουν να του κάνουν; Μπορεί. Είναι σατανικοί οι Κροάτες!)

Τι λέτε; Συνεχίζουμε την έρευνα;
Χμμμμ… Εγώ σταματάω, κουράστηκα. Εσείς; Κάναμε μαζί την περισσότερη δουλειά! Σχεδόν τελειώσαμε!
Ε, ας την ολοκληρώσουν οι… μάχιμοι δαιμόνιοι ρεπόρτερ.
Παρατράβηξε το αστείο.

(Και ας το ξαναπούμε: δεν είναι τόσο η χειρονομία, όσο το ψέμμα)


Ορίστε και η ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Όπως ακριβώς προβάλλεται στον λογαριασμό του.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἄλλο νὰ εἶσαι νταὴς κι ἄλλο ψεύτης!

Leave a Reply