Δέν ζητᾶμε δανεικά;

Αυτός που ρωτάει είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Paul Mason του Channel 4.
Αυτός που απαντάει και λέει «δεν ζητάμε άλλα δανεικά» είναι ο πρωθυπουργός Τσίπρας.
Πότε λέτε; Πριν 4 χρόνια; Πριν 2; Πριν ένα;
Όχι. Στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος, πριν περίπου δυο μήνες. (Τα ίδια έλεγε και ο Βαρουφάκης πριν και λίγο μετά τις εκλογές)

Έτσι πήραν την ψήφο του λαού. Του υποσχέθηκαν «κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους» (από την ίδια συνέντευξη), και επιπλέον η κυβέρνηση δεν θα είχε ανάγκη «νέα δανεικά».
Ως δια μαγείας θα γινόταν αυτάρκης και υπερήφανη!

Και τι κάνει τώρα; Αφού «κατάπιε» το κούρεμα, αφού βλέπει ότι έσοδα «από πατριωτικό καθήκον» δεν μπαίνουν στα ταμεία, ψάχνει να βρει τρόπο να πάρει την τελευταία δόση των 7,2 δις. (ή μέρος αυτής), γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αυτά τα λεφτά, η χώρα όχι μόνο δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της (για τις οποίες έχει δεσμευθεί ΑΥΤΗ η κυβέρνηση – με υπογραφές!), αλλά σύντομα θα καταρρεύσει.

Δεν είναι μεμψιμοιρία, ούτε μικροψυχία να γίνεσαι δίκαια σκληρός εκεί που πρέπει. Πρόκειται για την καταγραφή μιας απάτης που δεν έχει προηγούμενο από την μεταπολίτευση και μετά.
Όποιος μπορεί να την χωνέψει, με γεια του με χαρά του.
Αρνούμαι!

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Δέν ζητᾶμε δανεικά;

Leave a Reply