Οἱ ὀλυμπιακὲς ἐγκαταστάσεις ποὺ πέρασαν σὲ ἰδιῶτες …ἀθόρυβα!

Τώρα που υπάρχει πρόβλημα φιλοξενίας των προσφύγων  θα ήταν πολύ λογικό να χρησιμοποιηθούν οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, που αφέθηκαν στην τύχη τους, παρά το ό,τι ακριβοπληρώθηκαν από τους φορολογουμένους.
Ολόκληρα χωριά κτίστηκαν για τους ξένους ανταποκριτές και τους αθλητές, αλλά θέλουν να «σπρώξουν» τους πρόσφυγες σε παλιά στρατόπεδα του Στρατού, στην Ηπειρωτική Ελλάδα, όπου έχουν κλαπεί ακόμα και οι περιφράξεις. 

Ας δούμε μία χαρακτηριστική περίπτωση της τύχης ενός …χωριού για τον …Τύπο.
Χωριό Τύπου στον Λόφο Έντισον.
Φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει τους Δημοσιογράφους των Ολυμπιακών του 2004, που έγιναν …καλοκαίρι!!!
Τα σπίτια όμως διαθέτουν όλα καμινάδες για τζάκι, που προφανώς είχαν …προβλεφθεί από τότε.

Έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς παραδόθηκαν για …ιδιωτική χρήση.

Ποιος πλήρωσε την απαλλοτρίωση των εκτάσεων;
Ποιος πλήρωσε την κατασκευή των υπερπολυτελών κατοικιών με τζάκι για την …πρόχειρη φιλοξενία Δημοσιογράφων, για έναν μήνα του καλοκαιριού;
Μήπως και οι εγκαταστάσεις θερμάνσεως (καλοριφέρ)  έγιναν κι αυτές …μετά τους Ολυμπιακούς;
Πόσο κόστισε στο κράτος αυτός ο πολυτελής οικισμός και πως βρέθηκε στα χέρια ιδιωτών;
Από ποιον παρεδόθη για ιδιωτική χρήση;;
Σε ποιους πουλήθηκαν και πόσο πουλήθηκαν;
Τι πήρε το κράτος για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή αυτού του οικισμού της Ελίτ με 24ωρη φύλαξη,  με πρόσχημα την …πρόσκαιρη φιλοξενία δημοσιογράφων για έναν μήνα;

  Οἱ ὀλυμπιακὲς ἐγκαταστάσεις ποὺ πέρασαν σὲ ἰδιῶτες ...ἀθόρυβα!5Όπως καταλάβατε  στην ιστορία του Λόφου Έντισον υπάρχουν κενά, που δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε όσο κι αν ψάξουμε. Τα μόνο κενά που μπορούμε να συμπληρώσουμε είναι αυτά στα ταμεία του Δημοσίου, που άνοιξαν οι γνωστοί νταβατζήδες μεγαλεργολάβοι, με συνεργούς τα λαμόγια της πολιτικής.
Οι νταβατζήδες που ελέγχουν και τον Τύπο…
…και άρα αποφασίζουν οι ίδιοι τι πρέπει να αγνοούμε από τα παρασκήνια της μεγάλης ληστείας.

Οι Δημοσιογράφοι, που οριακά προλάβαιναν να πάνε για ύπνο, είχαν ανάγκη από …τεράστια μπαλκόνια και τεράστια κουφώματα για να απολαμβάνουν την θέα… (φωτογραφία από οικία στον Λόφο Έντισον.)

Σε περίπτωση που θελήσετε να αγοράσετε μία ..πρόχειρη κατοικία στο χωριό Τύπου, με 800.000 ευρώ για ένα ισόγειο σπίτι 375 τ.μ., θα νοιώσετε κάτι από την αίγλη των …Ολυμπιακών!!!

Για κάτι …καλλίτερο έχει και με 1.600.000!!!

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply