Τὸ ἀναφαίρετό μας δικαίωμα νὰ ἠλιθιοποιούμεθα, μέσῳ προπαγάνδας…

Τὸ ἀναφαίρετό μας δικαίωμα νὰ ἠλιθιοποιούμεθα, μέσῳ προπαγάνδας...Χάθηκε το σήμα σε μερικά βοθροκάναλα εφοπλιστών κι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την …παραίτηση αντιπροέδρων και μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων!

Κάπου μάλιστα αναφέρθηκε σε …δικαιώματα των πολιτών στον τηλεοπτικό τομέα!

Το «δικαίωμά» μας στην προπαγάνδα, στην συγκάλυψη, στην παραπληροφόρηση και στις εκπομπές για ηλιθίους κι ανωμάλους …θα προστατευτεί πάση θυσία!

Σίγμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με δημόσια δήλωσή του ζήτησε τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων Μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Ο Χρ. Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι η πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτελέσεως καθηκόντων της διοικήσεως της ΕΕΤΤ.

Η λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και την νομοθεσία με το καθήκον, να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στην λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Για να μην «μαυρίζουν» οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών.

Παράλληλα τονίζει ο κ Σπίρτζης ότι με αφορμή την διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και στην λειτουργία της ίδιας της DIGEA. Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στην στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετωπίσεως πιθανών τεχνικών προβλημάτων.

Κυρίως όμως ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA.

Ο Χρ. Σπίρτζης τονίζει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπισθούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο για την λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ λίαν συντόμως προωθείται στην Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

ΝΕΑ

(Visited 18 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Τὸ ἀναφαίρετό μας δικαίωμα νὰ ἠλιθιοποιούμεθα, μέσῳ προπαγάνδας…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ ἑκατὸ πρῶτες ἡμέρες τῆς συγκυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου. | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply