Ἡ νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προωθεῖ αὐτὰ ποὺ προωθεῖ κι ὁ …Soros!!!

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ελέγχει προφανώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι ψηφοφόροι του, διοργανώνει γιορτή προωθήσεως ναρκωτικών…Ἡ νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προωθεῖ αὐτὰ ποὺ προωθεῖ κι ὁ ...Soros!!!

Ακριβώς ό,τι κάνει κι ο Soros δηλαδή…
Κι αυτό είνι …απλή σύμπτωση…!!!

Σίγμα

Κατά της Γιορτής Κάνναβης οι εργαζόμενοι στις δομές απεξαρτήσεως

Την αντίδραση του ΚΕΘΕΑ, του 18 ΑΝΩ και των εργαζομένων στους φορείς προλήψεως των ουσιοεξαρτήσεων έχει προκαλέσει η διοργάνωση της 1η Γιορτής της Κάνναβης, το Σάββατο 9 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος. Οι δομές απεξαρτήσεως επισημαίνουν την ανάγκη σφαιρικής και ισορροπημένης προσεγγίσεως των επιδράσεων της κάνναβης στην υγεία, ενώ οι διοργανωτές του φεστιβάλ υποστηρίζουν ότι δεν προπαγανδίζουν την χρήση οποιασδήποτε ουσίας.

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης υποστηρίζεται από περισσότερους από 15 φορείς, μεταξύ των οποίων η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομέας Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τα 70 χρόνια από την πτώση του Ναζισμού και όπως αναφέρεται στην σελίδα της εκδηλώσεως στο Facebook: «Δεν προπαγανδίζουμε την χρήση οποιασδήποτε ουσίας, αντίθετα θέλουμε να συμβάλλουμε στην μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και στην πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Να ενημερώσουμε ότι οι αντι-ναρκωτικές πολιτικές που ακολουθούνται κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τις ίδιες τις ουσίες, ενώ υπάρχουν άλλες δοκιμασμένες προσεγγίσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη και την θεραπεία αντί για την καταστολή και την φυλάκιση, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των ασθενών στην επιλογή της θεραπείας τους με το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο, από την στιγμή μάλιστα που δεν προκαλεί βλάβη σε άλλο άνθρωπο».

Ωστόσο, το ΚΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και οι Εργαζόμενοι 18 ΑΝΩ, αντιδρώντας στην διοργάνωση του φεστιβάλ, με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι:
«Ως εργαζόμενοι/ες στην πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ανθρώπων αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίιμήσεως, της διαθέσεως για ζωή, των δυνατοτήτων αναζητήσεως νέων οριζόντων χειραφετήσεως. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξαναανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελευθέρων, ατομικιστικών καιρών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την επιδερμική και ισοπεδωτική λογική: «όποιος δεν είναι με την νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη»…».

Και καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι «καθώς ο διάλογος για την εξάρτηση και την απεξάρτηση δεν προάγεται με την δημόσια χρήση ουσιών, δεν σκοπεύουμε να συμβάλλουμε περαιτέρω στον θόρυβο, που οι διοργανωτές της «γιορτής της κάνναβης» επιχειρούν να δημιουργήσουν».

Τέλος, το ΚΕΘΕΑ υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα καμμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη, καθώς ως ψυχοτρόπος ουσία δεν είναι απαλλαγμένη από κινδύνους. Αλλοιώνει την αντίληψη, επηρεάζει την προσοχή, την κρίση, την ικανότητα οδηγήσεως και χειρισμού μηχανημάτων, την βραχυπρόθεσμη μνήμη, την μάθηση και τις εκπαιδευτικές επιδόσεις. Έχει συνδεθεί με προβλήματα σχέσεων, ανεργία και έλλειψη ικανοποιήσεως από την ζωή. Η χρήση της επιβαρύνει τους πνεύμονες περισσότερο από το τσιγάρο και έχει σχετιστεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, όπως ψυχωσικά επεισόδια, σχιζοφρένια και κατάθλιψη.

«Το θέμα της κάνναβης επιβάλλει μια σφαιρική και ισορροπημένη προσέγγιση που θα προασπίζει την δημόσια υγεία, θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και θα λαμβάνει υπόψιν τόσο τον αυξανόμενο όγκο επιστημονικών δεδομένων για την ίδια την κάνναβη όσο και την μακρά διεθνή εμπειρία από την προσπάθεια ρυθμίσεως της σχέσεως των ανθρωπίνων κοινωνιών με τις ουσίες», αναφέρει σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Όσον αφορά στην φαρμακευτική χρήση της κάνναβης το ΚΕΘΕΑ παραδέχεται ότι θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να εξετασθεί για ορισμένες κατηγορίες ασθενών, χωρίς όμως να αποτελεί άλλοθι για την νομιμοποίηση της ουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά (EMCDDA), ένα στα εννέα άτομα που δοκιμάζουν κάνναβη αναπτύσσουν εξάρτηση από αυτήν. Στους εφήβους η αναλογία είναι 1 προς 6. Επιπλέον, στην Ευρώπη η κάνναβη είναι η ουσία για την οποία ζητούν θεραπεία όσοι έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα, δηλαδή για 8 στα 10 άτομα, κάτω των 20 ετών.πρ

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply