Μία ἀπίστευτη ἱστορικὴ κοροϊδία!

Σήμερα, μετά από την διεξαγωγή διαφόρων ερευνών και δημοσιευμάτων (συμπεριλαμβανομένων και του Θεόδοτου) και στοιχείων που προέρχονται ακόμη και από εβραϊκές πηγές, έχει καταδειχθεί η εβραϊκή καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ και το θέμα μπορεί να θεωρεί λήξαν. Προκύπτει όμως ένα άλλο γεγονός, εξίσου σημαντικό, που ρίχνει μία νέα διάσταση πάνω στα γεωπολιτικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Γράφει ο  Θεόδωρος Λάσκαρης
Μία ἀπίστευτη ἱστορικὴ κοροϊδία!1
Είπαμε ότι σήμερα είναι πλέον γνωστή η εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ. Όμως για ολόκληρες δεκαετίες διαβάζαμε στα ιστορικά βιβλία και σε όλες τις δημοσιεύσεις, ότι η πραγματική καταγωγή του δεν έχει διευκρινιστεί, ότι μπορεί να ήταν Αλβανός, Τούρκος, Σλάβος κλπ. Αυτά διαβάζαμε το 1950, το 1960, το 1970, το 1980, το 2000. Και όμως! αποδεικνύεται ότι ενώ ο Κεμάλ βρισκόταν εν ζωή, ενώ συνέβαιναν οι γενοκτονίες, ενώ μαινόταν ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος, οι μεγάλες δυνάμεις γνώριζαν την εβραϊκή καταγωγή του και ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν κουμάντο στην Τουρκία. Δηλαδή οι Ντονμέδες.
Η εφημερίδα New-York Tribune ήταν μία από τις πιο σημαντικές και μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ, μία εφημερίδα που επηρέαζε τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τις  πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Στις 26 Φεβρουαρίου του 1921, δηλαδή την περίοδο που συνερχόταν στο Λονδίνο η διασυμμαχική διάσκεψη για να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατούσε στην Ανατολή, η εφημερίδα New-York Tribune (πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της εφημερίδας και του άρθρου από το  filonoi.grΤὸ καλὰ κρυμένο μυστικὸ τῆς καταγωγῆς τοῦ Κεμᾶλ!) έγραφε και το παραθέτουμε εδώ σε μετάφραση:     
           
  «Ο ΚΕΜΑΛ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ
 
Μία ἀπίστευτη ἱστορικὴ κοροϊδία!2O Μουσταφά Κεμάλ, ο Ιουδαίος ηγέτης της Κυβερνήσεως της Άγκυρας, με την στάση της αντιπροσωπείας του εδώ, έχει ενισχύσει πολύ σημαντικά το κύρος του στην Εγγύς Ανατολή. Έπειτα από την επιτυχία του σε αυτή την διάσκεψη είναι βέβαιο πως θα αναπτυχθεί μία στενότερη σχέση μεταξύ των κυβερνήσεων της Κωνσταντινουπόλεως και της Άγκυρας. Ενώ εδώ συχνά εκφράζεται η άποψη πως η άνοδος του Κεμάλ στην εξουσία προμηνύει την ήττα της κυβερνήσεως του Σουλτάνου από τους επαναστάτες της Άγκυρας. Οι Έλληνες είναι σφόδρα πικραμένοι με το αποτέλεσμα των διασκέψεων του Λονδίνου. Κατά τα φαινόμενα, η ειρήνη έχει επέλθει στην Εγγύς Ανατολή, αλλά στην πραγματικότητα όλες οι παλιές ζήλιες και πικρίες παραμένουν. Οι Αρμένιοι είναι με δυσκολία καλλίτερα από ό,τι ήταν πριν και η κατάσταση των άλλων εθνικοτήτων στην Τουρκία παραμένει ασταθής» 
Δείτε το δημοσίευμα στα αγγλικά εδώ (μεγεθύνετε, στο κάτω μέρος, τις φράσεις με κόκκινη επισήμανση).
Μία ἀπίστευτη ἱστορικὴ κοροϊδία!3Όπως διαβάζετε στο απόσπασμα από το άρθρο, η εφημερίδα όταν αναφέρεται στην εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ, δεν την παρουσιάζει ως αποκάλυψη, αλλά ως κάτι δεδομένο και γνωστό, τουλάχιστον στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους της εποχής. Εμείς βρήκαμε και άλλη εφημερίδα: την Evening Star, εκδίδετο στην Ουάσιγκτον, στο φύλλο της 28ης  Σεπτεμβρίου 1922, αναφέρει όχι μόνον την εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ, αλλά και  του Εμβερ Πασά ενός από τους ηγέτες του κινήματος των Νεότουρκων. 
Τέλος, ανακαλύψαμε ότι η μηνιαία εφημερίδα Mècheroutiette, όργανο του Οθωμανικού Ριζοσπαστικού Κόμματος που διηύθυνε ο  Chérif  Pacha  έγραφε το 1911
«Είναι γνωστό ότι η επιτροπή της Θεσσαλονίκης (το «κομιτάτο ένωσις και πρόοδος») ιδρύθηκε υπό την αιγίδα των ελευθεροτεκτόνων, με την υποστήριξη των Εβραίων και των Ντονμέδων  που έχουν την έδρα τους σε αυτή την πόλη, και η οργάνωση είχε ήδη λάβει ένα μασονικό σχήμα κατά την διάρκεια της βασιλείας του Αμπντούλ  Χαμίτ. Όχι μόνο όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το γνωρίζουν αυτό, αλλά ο καθένας το ξέρει σε όλη την Τουρκία και τα  Βαλκάνια »
Όταν λοιπόν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής, (οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσσία οι μπολσεβίκοι βοήθησαν τον Κεμάλ) παρέδιδαν την Τουρκία στα χέρια των Κεμαλιστών, γνώριζαν που την παρέδιδαν. Γνώριζαν επίσης ποια ήταν η ταυτότητα του υπευθύνου των σφαγών και των γενοκτονιών. Το γνώριζαν όλοι από το 1911 μέχρι σήμερα. Και όλοι έκαναν και κάνουν  τους ανίδεους.
Τα αίτια αυτής της αποσιωπήσεως είναι απλά .Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δεν έπρεπε  ο Κεμαλισμός να εμφανίζεται ως μία εβραϊκή υπόθεση για τους εξής λόγους: 
Α) Ο Τουρκικός εθνικισμός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, ένα μαθευόταν ότι οι ηγήτορες του υπήρξαν εβραϊκής καταγωγής.
Β) Η εικόνα του «κατατρεγμένου εβραίου»,  όπως αυτή είχε δημιουργηθεί μετά τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα ελάμβανε ένα ισχυρό πλήγμα εάν γινόταν γνωστό ότι υπεύθυνοι γενοκτονιών ήταν άτομα εβραϊκής καταγωγής. 
Γ) Δεν ήταν δυνατόν να κυκλοφορήσει παγκοσμίως η είδηση, ότι μία εβραϊκή σέκτα χρησιμοποιώντας την μέθοδο του «εισοδισμού», κυρίευσε πολιτικά και πολιτιστικά μία ξένη χώρα.
(Visited 1,531 times, 1 visits today)
Leave a Reply