260.000 Αὐστριακοὶ ὑπέγραψαν αἴτημα γιὰ δημοψήφισμα γιὰ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ΕΕ!

260.000 Αὐστριακοὶ ὑπέγραψαν αἴτημα γιὰ δημοψήφισμα γιὰ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ΕΕ, ἀναγκάζοντας τὸ κοινοβούλιό της νὰ τὴν συζητήσῃ.

Πάνω από 260.000 Αυστριακοί έχουν υπογράψει μια αίτηση ζητώντας την έξοδο της χώρας από την ΕΕ  και τώρα το αυστριακό κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα.
Συνολικά οι 261.159 άνθρωποι που υπέγραψαν την αίτηση αντιπροσωπεύουν το  4,12 τοις εκατό του εκλογικού σώματος.

Το αίτημα ήταν πιο δημοφιλές στις περιοχές της Κάτω Αυστρίας, όπου υπέγραψε το  5,18 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων  και στην Καρινθία, το 4,85 τοις εκατό.
Το όριο για την πρόκληση μιίας συζητήσεως σχετικά με ένα πιθανό δημοψήφισμα είναι 100.000 άτομα.

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε  από την  66χρονη συνταξιούχο μεταφράστρια Inge Rauscher, η  οποία  είχε κάνει ένα παρόμοιο εγχείρημα το 2000.
Με την ευκαιρία αυτή, είχε υπογραφεί από το 3,35 τοις εκατό του εκλογικού σώματος.

Η Rauscher δήλωσε στην εφημερίδα  The Local ότι υπήρχε πιθανώς μεγαλύτερη υποστήριξη για ένα δημοψήφισμα τώρα λόγω της οικονομικής κρίσεως και της ελληνικής κρίσεως.
Σε ένα δελτίο Τύπου, ανέφερε ότι ήταν «ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.»

Η Αυστρία είναι μία από τις πιο εύπορες χώρες της ΕΕ, με μόνο 4,3 τοις εκατό  ανεργία το 2012, το χαμηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.
Η Αυστρία είναι επίσης μία από τα 11 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, όσον αφορά στο ΑΕΠ.

Ένα παρόμοιο δημοψήφισμα έχει προγραμματιστεί για το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι προγραμματισμένο να διενεργηθεί  πριν από το 2017, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί  με οποιοδήποτε σαφή τρόπο. Η τελευταία δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι περίπου  το  38 τοις εκατό των Βρετανών θέλουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ, ενώ το  44 τοις εκατό θα προτιμούσαν να μείνουν.
Για  πρώτη φορά ο Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε να κάνει το δημοψήφισμα το 2013  και  προκάλεσε δημοσκοπήσεις σχετικά με το ίδιο θέμα σε άλλες χώρες της ΕΕ. 

Στην  Δανία το 52 τοις εκατό υποστηρίζει την παραμονή  στην ΕΕ, αν και το 47 τοις εκατό των Δανών θα  ήθελε μια αναθεώρηση των όρων εντάξεως της χώρας.
Στην Ιρλανδία, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μείνουν.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Στην Αυστρία ζητούν δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.
Το κοινοβούλιο της Αυστρίας θα συζητήσει το αίτημα  261.159 πολιτών της και πιθανότατα θα το απορρίψει, καθώς οι υπογράφοντες αποτελούν την μειοψηφία των πολιτών.
Αυτά συμβαίνουν στην Αυστρία, την πατρίδα του Χίτλερ….
Αντίθετα, στην Ελλάδα 178 βουλευτές από τους 300, δηλαδή το 59,3% των εκπροσώπων του έθνους λοιδωρούνται από τους φασουλήδες των μνημονιακών μέσων ενημερώσεως γιατί ζητούν από τον λαό να εγκρίνει ή να απορρίψει μία λαομίσητη συμφωνία με την ΕΕ.
Η συμφωνία αυτή προβλέπει μία σειρά από φορομπηκτικά μέτρα και άλλες ρυθμίσεις εξαθλιώσεως του Ελληνικού λαού για να εξασφαλίσουμε μία οικονομική βοήθεια, που θα επιστρέψουμε άμεσα στους δανειστές μας.
Η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό θα σώσει τους Ευρωπαίους από τα «φέσια» μας.
Και ξαφνικά τα ζόμπι του Ελληνικού πολιτικού συστήματος μας καλούν ενωμένα να ψηφίσουμε το ναι για να σωθούμε…
Επικαλούνται την καταστροφή της χώρας από το κλείσιμο των τραπεζών της χώρας, που μας μοιράζουν μέσω των ΑΤΜ τους μισθούς μας και τις καταθέσεις μας, με ημερήσιες δόσεις των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ, γιατί ο εκλεκτός της ΕΚΤ κος Στουρνάρας κρατάει κλειδωμένα στα θησαυροφυλάκιά της τόνους φρεσκοτυπωμένων χαρτονομισμάτων ευρώ, επικαλούμενος την μη αύξηση του ποσού του ELA.
Παραλείπει όμως αυτός ο διορισμένος υπάλληλος της ΕΚΤ να μας ενημερώσει σήμερα, πριν από το δημοψήφισμα, για το ποιές τράπεζες έχουν ήδη εξαντλήσει τα ενέχυρά τους και δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν την Τρίτη 6 Ιουλίου.
Και αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, γιατί κανένας δεν βγαίνει να μας εξηγήσει τι θα προκύψει μετά το ναι, που θα δικαιολογούσε την  αύξηση του ELA…
Mήπως πρόκειται να μας κάνουν δώρο χρήματα, αν ψηφίσουμε «σωστά»  το ναι;
Tην απάντηση δεν πρόκειται να μας την δώσουν βέβαια οι θλιβεροί πολιτικάντηδες της μνημονιακής συγκυβερνήσεως, που μεταφράζουν ήδη το δημοψήφισμα σαν απόφαση για έξοδο από το ευρώ  ή όχι.
Σέβομαι την άποψη όλων των πολιτών και τους καλώ να δώσουν την σωστή απόφαση, χωρίς να υποδεικνύω ποιά θα μπορούσε να είναι αυτή.
Εμπιστεύομαι την κρίση των συμπολιτών μου, αλλά θα ήθελα να τους προειδοποιήσω για κάτι.
Προσέξτε την προπαγάνδα των καναλιών και μείνετε ενωμένοι πίσω από τα πραγματικά συμφέροντά σας.
Σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιός το λέει.
Αθροίστε τον επίτιμο κο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον γιό  του Κυριάκο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Φώφη Γεννηματά, τον Αντώνη Σαμαρά, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Κώστα Χατζηδάκη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Β’ και όσους σας μιλούν για την άποψή τους για τη σωστή απάντηση με όρους μνημονιακούς.
Τι έχουν όλοι τους κοινό;
Ti τους συνδέει και τι τους αθροίζει σ’ ένα ενιαίο μπλοκ
Ποιός τους συντονίζει να σπείρουν τον διχασμό με πλαστά ερωτήματα του τύπου ευρώ ή δραχμή;
Ποιός  πληρώνει τις αυθόρμητες καθημερινές εμφανίσεις τους στα κανάλια, αφού όλα  τα κόμματα τους είναι πτωχευμένα και δεν έχουν πόρους από τους ψηφοφόρους τους, που φτωχοποίησαν με τις μνημονιακές επιλογές τους;
Ποιός  φοβάται την γνήσια έκφραση του λαού μέσα από δημοψηφίσματα;
Aφού απαντήσετε αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις μέσα σας και πριν ψηφίσετε σκεφθείτε λίγο και πού τηρούν τις καταθέσεις τους όλοι οι παραπάνω.
Έξυπνοι άνθρωποι είστε, ψάξτε στο διαδίκτυο να βρείτε πόσα δήλωσαν στο πόθεν έσχες τους και σε ποιές τράπεζες είναι οι καταθέσεις τους.
Τότε θα δείτε, γιατί ενδιαφέρονται και ποιόν υποστηρίζουν.
Εσάς βέβαια, βρε κουτά…
Έχετε αντίρρηση;
Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε την συνταξιούχο Αυστριακή κα Inge Rauscher, που εμπνεύστηκε το δημοψήφισμα στην Αυστρία.
260.000 Αὐστριακοὶ ὑπέγραψαν αἴτημα γιὰ δημοψήφισμα γιὰ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ΕΕ!
Είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας, όπως και εσείς, και σίγουρα δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέρει την σωστή απάντηση στο δημοψήφισμα….
Γιατί τυχαίνει να ζει φτωχά σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με πληθυσμό μικρότερο από την Ελλάδα και με ανεργία 4,3%…
Βλέπει το πρόβλημα να πλησιάζει στην χώρα της.
Εσείς που ζείτε;
Σε μνημονιακό παράδεισο ή στα σύννεφα,  παρέα με τον μαύρο κύκνο του ευρώ;
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “260.000 Αὐστριακοὶ ὑπέγραψαν αἴτημα γιὰ δημοψήφισμα γιὰ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ΕΕ!

Leave a Reply