Κάποτε τὸ «ἔχεζε τὸ εὐρώ» ὁ Χατζηνικολάου…

Ο Χατζηνικολάου στις εκλογές του 2012 είχε χεσμένο το Ευρώ.
«Δεν συμπαθώ το γαμω-μνημόνιο» επαναλαμβάνει κάθε τόσο…
«Να την χέσω την Ευρωζώνη!» λέει με έμφαση. Κάποτε τὸ «ἔχεζε τὸ εὐρώ» ὁ Χατζηνικολάου...1

Αλλά τότε η μαγκιά ήταν …εκ του ασφαλούς.

Τώρα που φαίνεται να είναι πιθανή η έξοδος από το Ευρώ  έχει …πανικοβληθεί κανονικά…
Μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς.
Τώρα τα Μνημόνια είναι μια χαρά!
Αφού περνούν όλοι τόσο καλά, αγκαλιά με την Πειραιώς, ποιος ο λόγος να έρθουν τα πάνω κάτω; Κάποτε τὸ «ἔχεζε τὸ εὐρώ» ὁ Χατζηνικολάου...2

«Σώστε την πατρίδα!» γράφει στην πρώτη σελίδα …

Να την σώσουμε πρέπει….
…από όλους αυτούς που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πλουτίζουν με κρατικό χρήμα, παριστάνοντας τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους.
Αυτό θα ήταν μία καλή αρχή.
Ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή  που θα νομίζετε ότι αφορά στο …παρόν..!!!.

Σίγμα

(Visited 195 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Κάποτε τὸ «ἔχεζε τὸ εὐρώ» ὁ Χατζηνικολάου…

 1. Οι πρώην αγαπημένοι Πρέσβεις της Ντόρας Μπακογιάννη τα περνάνε άσχημα με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

  Ότι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τα χρωστάει της Μιχαλούς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρώην εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν θα τα πήγαινε καλά με τους διπλωμάτες, τώρα μάλιστα που είναι και αφεντικό τους. Να λοιπόν που τάφερε η μοίρα και στο στόχαστρο μπαίνουν οι πανίσχυροι ευνοημένοι Πρέσβεις της Ντόρας Μπακογιάννη (από τον καιρό της παντοδυναμίας της).

  Πρώτος και καλύτερος ο Πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης. Παντοδύναμος Διευθυντής της ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών, επί Υπουργείας Ντόρας Μπακογιάννη, και στη συνέχεια παντοδύναμος ΣΤ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Εισηγητής του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου επί Ντόρας Μπακογιάννη, κυριολεκτικά γαμούσε και έδερνε κάποιο καιρό. Ο διαβόητος Μιχαήλ Σπινέλλης, αποφάσιζε ότι “οι ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας ήταν προαιρετικές για το Υπουργείο Εξωτερικών”, έστελνε συναδέλφους του στην υποχρεωτική αποχώρηση από την Υπηρεσία με συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη στο 60ο έτος της ηλικίας τους, επειδή δήθεν δεν “είχαν το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού”, τον οποίο βέβαια θα είχαν αποκτήσει αν είχε εφαρμόσει ο Πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, αντί να τις αγνοεί συστηματικά.

  Μπαινόβγαινε με άνεση ο Πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης στο Διπλωματικό Γραφείο της Υπουργού Εξωτερικών και συζητούσε με την κυρία Υπουργό, με τι δικαιολογίες κάθε φορά θα πέταγε στα σκουπίδια της ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Και φυσικά γύρω του υπήρχαν πολλοί γλειώδεις Πρέσβεις ή Πληρεξούσιοι Υπουργοί Ά ή Β΄τάξεως, οι οποίοι για να κερδίσουν την εύνοια για κάποιο καλό πόστο ή έστω να κερδίσουν το απλό χαμόγελο της Ντόρας Μπακογιάννη, ως μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν δίσταζαν και εκείνοι ομόφωνα να αγνοήσουν τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας (πάντα ομόφωνα) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να στρέφονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι γλειώδεις αυτοί Πρέσβεις είναι τώρα συνταξιούχοι πρέσβεις με συντάξεις που μειώνονται κάθε εξάμηνο, σε πλήρη αδυναμία να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για τα υπερπολυτελή σπίτια στην Κηφισιά, Εκάλη, Ψυχικό και στα εξοχικά τους που απέκτησαν στην περίοδο της παντοδυναμίας τους.

  Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σήμερα διάβασα ότι επειδή σας κακομεταχειρίστηκε ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, υποβάλατε την παραίτησή σας. Χα, χα, χα.

  Καιρός είναι να έρθετε τώρα και εσείς στο ρόλο του απλού συνταξιούχου. Να δούμε τι θα κάνει τώρα για σας η πρώην θεά σας, η Ντόρα Μπακογιάννη. Ελάτε λοιπόν στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, μαζί με τους άλλους δυστυχείς (το τι χαλιά και τι Μερσεντές πουλάνε τώρα, που δεν βγαίνει ο οικογενειακός προϋπολογισμός, δεν περιγράφεται). Μην παραλείψετε να γραφτείτε και στην περίφημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων. Υπάρχουν οδηγίες για το πως θα γραφτείτε μέλος, και στη συνέχεια θα δηλώσετε και ένα password. Τι θα κερδίσετε; Μα, θα μπορείτε να διαβάζετε την πρόγνωση του καιρού. Τίποτα άλλο δεν δείχνει η ιστοσελίδα τα δύο χρόνια που έχει συμπληρώσει από τότε που άρχισε να λειτουργεί.

  Υπάρχουν και άλλες συναντήσεις για τους συνταξιούχους Πρέσβεις κύριε Σπινέλλη. Συζητάνε και για εθνικά θέματα. Εκεί να κάνετε και εσείς μια διάλεξη με θέμα “1001 τρόποι για να μην εφαρμόσει η Διοίκηση τις δικαστικές αποφάσεις”. Είναι ο τομέας της ειδικότητάς σας. Καλό συνταξιουχικό βίο κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη.

Leave a Reply